Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس تحولات غرب آسیا سفر رئیس جمهور آمریکا به این منطقه را در راستای تامین امنیت رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد و تلاش آمریکا برای ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران را بی‌نتیجه دانست. - اخبار بین الملل -

« صباح زنگنه» در گفت‎وگو با خبرنگار بین‎الملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه آمریکا اعلام کرده بود که اولویت اولش خارومیانه نیست درباره اهداف و انگیزه‎های سفر هفته جاری رئیس جمهور آمریکا به غرب آسیا گفت: آمریکایی‎ها شعارها را مطرح کردند، برخی مراکز مطالعاتی شان مطالب زیادی در این زمینه منتشر کردند اما واقعیت این است آمریکا منطقه غرب آسیا را ترک نخواهد کرد بلکه تلاش می‎کند با ایجاد ساختار خاصی در منطقه به اهداف خود برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف بایدن تامین امنیت اسرائیل با پول کشورهای عرب است

این کارشناس تحولات غرب آسیا درباره اهداف و فعالیت ساختار مزبور گفت: این ساختار در راستای تاکید بر تسلط آمریکا بر منابع انرژی  در منطقه، فروش سلاح به کشورهای غرب آسیا و استفاده از درآمدهای فروش انرژی به صورت دلار و نگهداشتن آنها در بانک‎های آمریکایی گام بر خواهد داشت لذا این اهداف یا با حضور مستقیم آمریکا در منطقه حاصل می‎شد یا با ایجاد یک ساختار جایگزین ، ساختاری که  متشکل از کشورهای منطقه با هزینه کرد همین کشورها به همراه تامین امنیت رژیم صهیونیستی است.  بنابراین ، بحث اصلی تامین امنیت اسرائیل با پول کشورهای عرب منطقه خواهد بود.

روابط پنهانی اسرائیل و عربستان به نیم قرن گذشته باز می‌گردد

وی با اشاره به برخی گزارش‎هایی خبری مبنی بر عادی سازی روابط ریاض- تل آویو گفت: بایدن از اینکه برای نخستین بار با هواپیمای خودش از تل آویو به جده و یا ریاض سفر خواهد کرد، ابراز خرسندی کرده و آن را یک نوع شکستن عرف دانسته است چراکه ریاض هیچ پروازی را به طور مستقیم و رسمی از فلسطین اشغالی به عربستان نمی پذیرفت. خب، این اقدام یک اقدام نمادین تلقی خواهد شد که رئیس جمهور آمریکا دارد آن را انجام می‎دهد و به چنین تصوری واقعیت خواهد داد اما حقیقت این است که وجود روابط امنیتی سیاسی اعلام نشده‎ای بین اسرائیل و عربستان تازگی ندارد و تقریبا در نیم قرن گذشته این روابط وجود داشته و آلان تلاش می‎کنند، این روابط را علنی کنند.

عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان دشوار است

این کارشناس تحولات حوزه خلیج فارس با بیان اینکه آشکار سازی روابط پنهان بین امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی کار سختی نبود، اظهار داشت: ابوظبی و منامه به عادی سازی روابط با تل آویو اقدام کردند اما این کار درباره عربستان دشوار است چرا که جایگاه این کشور جایگاه دیگری است و موضوع اماکن مقدسه در عربستان مانع معنوی و سیاسی بزرگی در این مسیر به شمار می‎رود. از طرف دیگر عربستان چندین طرح در موضوع حل و فصل مناقشه اعراب و اسرائیل ارائه کرده بود و اگر به عادی سازی روابط خود با تل آویو اقدام کند،  عملا تمام طرح هایش در این زمینه نادیده گرفته خواهد شد و اعتبارش را از دست خواهد داد.

تحلیل ابعاد مختلف سفر بایدن به منطقه؛ گفتگوهای زنده تسنیم با کارشناسان روابط بین‌المللفرود آمدن یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض و ارتباط آن با سفر بایدن

ائتلاف‌ منطقه‌ای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد

زنگنه در  پاسخ به این پرسش که « آمریکا و اسرائیل تمایل دارند با عادی سازی روابط کشورهای عربی با تل آویو ائتلافی علیه ایران تشکیل دهند، امکان تشکیل این ائتلاف چقدر است؟» گفت: ده‎ها ائتلاف این چنینی مطرح بوده و تشکیل داده‎اند اما پس از مدتی معلوم شده ‎است ائتلاف‎های مزبور چندان واقعیت نداشته و نمی‎توانند نقش مهمی را ایفا کنند. در موضوع یمن و سایر بحران‎های دیگر ائتلاف‎هایی تشکیل دادند ولی نتیجه‎ای نگرفتند.

وی در این زمینه با اشاره به مواضع اخیر مصر و مخالفت این کشور با تشکیل ائتلافی علیه ایران تاکید کرد: کشورهای بزرگی همچون مصر که با رژیم صهیونیستی مشکل دارد، حاضر نخواهند بود در ائتلافی شرکت کنند که هدف اصلی آن حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی است. این یک توهین بزرگی به کشورهای عرب خواهد بود لذا آمریکایی‎ها در خواب و خیال خودشان یک تصوراتی پیدا می‎کنند. آنان فکر می‎کنند اگر خودشان رهبری ائتلاف را به عهده بگیرند، می‎توانند آن اهداف را اجرایی کنند ، در حالی که واقعیت‎های صحنه و منطقه خیلی پیچیده‌تر از این حرف‌هاست.

چرا عربستان نمی تواند خواسته نفتی آمریکا را تامین کند؟

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه «با توجه به جنگ اوکراین و فشاری که اروپائیان از لحاظ کمبود انرژی متحمل می‌شوند آیا هدف اصلی سفر بایدن به عربستان تامین همین انرژی نیست؟ » گفت: یکی از اهداف این سفر است ولی تحولاتی که این اتفاق افتاده خیلی زیاد است اولا عربستان دارد بیشترین نفت خود را به چین می‎فروشد و در مقابلش پول چین « یوان » را دریافت می‎کند. این یک شکست بزرگ از لحاظ انرژی و دلار برای آمریکا محسوب می‎شود. دوم اینکه عربستان ظرفیت تولیدش محدود است اینطور نیست که هر چقدر آمریکا بخواهد بتواند استخراج کند و بفروشد. سوم اینکه توافقات اوپک و همچنین توافق‌های « اوپک پلاس» برای عربستان محدودیت‌های دیگری به وجود آورده است و ایجاد می‌کند و لذا  این یکی از آن خواسته‌هایی است که چندان قرین موفقیت نخواهد شد مگر در حد یک نمایش در سطح  افزایش یکصد هزار بشکه و اندکی بیشتر.

ایجاد ساختار جایگزین توسط آمریکا در منطقه عملی نیست

این کارشناس تحولات غرب آسیا درباره امکان ایجاد ساختار خاص ( جایگزین ) توسط آمریکا در منطقه اظهار داتشت: موانع زیادی در این زمینه وجود دارد. آمریکا اقتدار سابق را ندارد که بخواهد اقتدارش اعمال کند و یا از طریق نیروی نظامی این کار را انجام دهد البته در حوزه فروش سلاح ، آمریکا تجهیزات نظامی خود را می‌فروشد و عربستان هم می‎خرد  ولی تمام این اهداف، اهداف بلند بالایی است که قابل تحقق نیست.

سفر بایدن به منطقه؛ نمایشی برای دور همی

وی درباره پیامدهای سفر رئیس جمهور آمریکا بر تحولات غرب آسیا گفت: این سفر یک نمایش خواهد بود. کشورهایی را دور هم جمع می‎کنند و یک عکسی می‎گیرند، مهیمانی‎هایی برگزار می‎کنند و آخر سر هم هرکس می‎رود به دنبال کار خودش.

زنگنه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه « آیا عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمایشی خواهد بود یا یک حرکت دامنه دار است ؟ » گفت: قطعا عادی سازی روابط با تل آویو ادامه خواهد یافت اما در این یکی دو سفر آنهم از سوی رئیس جمهوری که در دو سال آینده باید جای خودش را به کسی دیگری در کاخ سفید بدهد، از سوی عربستان پاسخ مثبتی داده نخواهد شد.

سفر بایدن به غرب آسیا؛ تلاش برای جبران شکست آمریکا پس از خروج از منطقهبایدن: هدفم تغییر جهت دادن به روابط با عربستان است نه قطع آن/ به فشار دیپلماتیک و اقتصادی علیه ایران ادامه می‌دهیمسفر بایدن به غرب‌ آسیا؛ ادامه‌ی راهبرد منطقه‌ای ترامپ، بایدن را زمین‌گیر می‌کند؟

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی رژیم صهیونیستی اسرائیل اخبار آمریکا جوزف بایدن اخبار عربستان سعودی رژیم صهیونیستی اسرائیل اخبار آمریکا جوزف بایدن رئیس جمهور آمریکا تحولات غرب آسیا عادی سازی روابط کارشناس تحولات رژیم صهیونیستی سفر بایدن تامین امنیت علیه ایران تل آویو منطقه ای خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات