Web Analytics Made Easy - Statcounter

دویست و سی و هفتمین نشست از سلسله جلسات صبح پنجشنبه‌های بخارا اختصاص دارد به دیدار و گفتگو با همایون امامی، مستندساز، محقق، منتقد و استاد دانشگاه.

به گزارش عصر ایران، این نشست در ساعت نه و نیم صبح پنجشنبه بیست و سوم تیرماه ۱۴۰۱ با حضور: آزاده بیزارگیتی، اُرد زند، مهرداد فراهانی و علی دهباشی در مدرسه فیلم‌سازی و پژوهش‌های سینمایی هیلاج (به نشانی: خیابان ایرانشهر، کوچه سمندریان (مهاجر)، پلاک ۲۲) برگزار می‌شود و به صورت مستقیم پخش خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همایون امامی (متولد ۱۳۳۳ ـ کرمانشاه) فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی سینما از دانشکده سینماتئاتر دانشگاه هنر است. پایان‌نامه ایشان، فیلم مستند «حکایت همچنان باقیست» و رساله نظری «بررسی ساختار دراماتیک در سینمای مستند» (۱۳۷۰) بود که به عنوان یکی از ده رساله تحصیلی برتر دو دهه پس از انقلاب اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت. از فعالیت‌های ایشان در حوزه فیلم‌سازی می‌توان به فیلم‌های «خوزستان سیل ۷۳» (۱۳۷۳)، «بچه‌های چایی بویی» (۱۳۷۵)، «چشم هزار چشمه» (۱۳۸۳)، «بی‌بی مراد» (۱۳۸۵)، «صادان صیدِ پره» (۱۳۹۱) و «دهکده پرملال» (۱۳۹۲) اشاره کرد. همچنین کتاب‌های «نقدی بر سیر تحولی گفتار در سینمای مستند ایران» (۱۳۸۰)، «یک عمر، یک عشق، یک راه: نقد و بررسی آثار مستند خسرو سینایی» (۱۳۹۶)، «نقدی بر قوم‌پژوهی در سینمای مستند ایران» (۱۳۸۳)، «جستاری در گونه‌شناسی سینمای مستند ایران» (۱۳۸۴) و «پیشگامان سینمای مستند ایران» (در دست نگارش) ازجمله آثار پژوهشی ایشان در حوزه سینما است.


عضویت در دو دوره هیأت مدیره انجمن مستندسازان سینمای ایران، و عضویت در هیأت انتخاب جشنواره‌های مستند کیش (۱۳۷۸)، میراث مشترک کشورهای حاشیه دریای خزر (۱۳۸۵)، جشنواره مهندسی آب (۱۳۸۶)، جشنواره بین‌المللی فیلم شهر (۱۳۹۰) و... و نیز تدریس مستندسازی و عکاسی در دانشکده‌های سوره، صدا و سیما، تربیت‌ دبیر فنی و حرفه‌ای دختران تهران، و برگزاری کارگاه‌های مستندسازی تخصصی در شهرهای سمنان، ایلام، بم، یزد، سیمای مرکز دنا، چهارمحال بختیاری، فارس و... از دیگر فعالیت‌های فرهنگی ایشان است.

این نشست در ساعت نه و نیم صبح پنجشنبه بیست و سوم تیرماه ۱۴۰۱ (توجه داشته باشید، در نشانی جدید: خیابان ایرانشهر، کوچه سمندریان (مهاجر)، پلاک ۲۲) برگزار می‌شود و از صفحه مجله بخارا در اینستاگرام پخش خواهد شد:

http://Instagram.com/bukharamag

تماشاخانه ببینید| نظر مقام معظم رهبری درباره سرمربی تیم ملی فوتبال ببینید| هزار تن سنگ‌ریزه‌های رمی جمرات به کجا می‌رود؟ فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سینمای مستند ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری

جایزه بهترین مستند چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو به «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.


چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آن‌ها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می‌کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باند‌های خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد؛ و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد، اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید/ پرتره‌ای از استاد علی جهاندار 
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  
  • خودداری اریک تن هاخ از پاسخ به پرسش خبرنگاران منتقد
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران