Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

یک رسانه ژاپنی گزارش داد پاکستان که برای جبران بحران انرژی در این کشور در پی واردات زغال‌سنگ ارزان از افغانستان بود با دست رد طالبان مواجه شده است.

​به گزارش روزنامه ژاپنی «نیککِی»، پاکستان بخش اعظم زغال‌سنگ مصرفی صنایع خود را از آفریقای جنوبی وارد می‌کند، اما به دلیل افزایش ناگهانی این محصول در بازارهای جهانی با مشکلاتی برای تامین این محصول برای صنایع مهم خود از جمله نیروگاه‌های برق مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیککی افزود: مقامات پاکستان برای جبران بحران انرژی خود به فکر واردات ارزان زغال سنگ از افغانستان افتادند، اما مقامات طالبان که به دنبال قدرت گرفتن در افغانستان و آغاز تحریم‌های خارجی با مشکلات اقتصادی مواجه شدند پس از آگاه شدن از برنامه اسلام‌آباد قیمت زغال سنگ خود را تا دو برابر افزایش دادند.

طی ماه‌های گذشته قیمت زغال سنگ در بازارهای جهانی به دلیل بحران اوکراین به 425 دلار در هر تن رسیده است و قیمت آن به دلیل مسائل بین المللی به شدت در نوسان است.

مفتی عصمت‌الله برهان، سخنگوی وزارت معادن افغانستان در این خصوص به نیککی گفت: قیمت زغال سنگ در بازار جهانی به 350 دلار رسیده و طالبان نیز به دنبال فروش آن براساس قیمت جهانی است.

وی تاکید کرد که کابل هنوز هیچ توافقنامه‌ای در مورد فروش زغال‌سنگ به کشورهای خارجی امضا نکرده است.

نیککی در ادامه گزارش خود نوشت: پاکستان که همواره با قحطی برق مواجه بوده، طی هفته‌های اخیر به دلیل بارش سنگین باران و جاری شدن سیل مشکلات این کشور در تامین برق مورد نیاز بیشتر شده است.

طبق این گزارش، پاکستان 70 درصد زغال سنگ مورد نیاز صنایع عمده خود از جمله نساجی، سیمان و نیروگاههای برق را از بازارهای جهانی به خصوص زغال سنگ آفریقای جنوبی وارد می‌کند که به دنبال افزایش بهای ناگهانی این محصول و کمبود ذخایر ارزی با مشکلاتی مواجه شده است.

نخست‌وزیر پاکستان به دنبال گرانی ناگهانی این محصول در چرخشی جدید دستور داد تا زغال سنگ از افغانستان و با پول ملی این کشور یعنی روپیه تامین شود.

رادیو پاکستان در خصوص دستور نخست‌وزیر این کشور برای تامین زغال سنگ از افغانستان گزارش داد که واردات این محصول از افغانستان تنها برای استفاده نیروگاه‌های برق خواهد بود و سالانه 2 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای اسلام آباد خواهد داشت.

اما مقامات طالبان پس از اعلام این خبر قیمت زغال سنگ را 90 دلار به 200 دلار و تعرفه گمرکی را نیز 30 درصد افزایش دادند که این موضوع برنامه پاکستان را با چالش عمده مواجه کرده است.

روزنامه ژاپنی در ادامه نوشت: طالبان که به دنبال تحریم از سرازیر شدن میلیون‌ها دلار کمک کشورهای خارجی محروم شده و با انسداد ذخایر ارزی از سوی آمریکا با مشکلات زیادی مواجه شده است، تمایلی به ارزان فروشی منابع طبیعی این کشور ندارد.

نیککی نوشت پاکستان تاکنون به این اقدام طالبان واکنش نشان نداده، اما سخنگوی وزارت صنایع این کشور به رسانه‌ها گفته است که اسلام آباد تنها در صورت قیمت مناسب قادر به واردات زغال سنگ از افغانستان است.

این رسانه ژاپنی در پایان نوشت: اقدام طالبان در افزایش قیمت زغال‌سنگ روابط کابل و اسلام آباد را پیچیده‌تر خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: طالبان زغال سنگ افغانستان پاکستان زغال سنگ از افغانستان مواجه شده قیمت زغال سنگ اسلام آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند

وزیر خارجه حکومت طالبان با اشاره به زنجیره تامین و حمایت از داعش گفت سه کشور همسایه زمینه این گروه تروریستی در منطقه را فراهم کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان بدون نام بردن از کشور خاصی گفت سه کشور همسایه زمینه را برای حضور گروه تروریستی داعش در منطقه فراهم کرده‌اند.

وی افزود یکی از این کشورها نیروی انسانی داعش را فراهم می‌کند، دومی برنامه‌های آموزشی و کشور سوم نیز حملات تروریستی آن را هدایت می‌کند.

متقی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه افغانستان-قزاقستان در کابل اظهار داشت بررسی‌ها نشان می‌دهد که از هر 10 مورد رویداد امنیتی دستکم هشت مورد آن در خارج از افغانستان طراحی شده است.

وی تصریح کرد اگر این کشورهای همسایه مسئولیت خود را به درستی انجام دهند، در افغانستان مشکلات امینتی بوجود نخواهد آمد.

گزارش شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت داعش در افغانستانحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیستنیویورک‌تایمز: نصف اعضای داعش خوراسان اتباع تاجیکستان هستند

وزیر خارجه حکومت طالبان همچنین تاکید کرد از خاک افغانستان به دیگران آسیبی نخواهد رسید اما کشورهای دیگر نیز از اقدامات ویرانگر دست بردارند.

امیرخان مقتی اظهار داشت امنیت افغانستان به امنیت منطقه مرتبط است.

«ملا یعقوب مجاهد» وزیر دفاع حکومت طالبان پیش از این با اظهار اینکه عناصر داعش از تاجیکستان و پاکستان وارد افغانستان می‌شوند از این کشورها خواسته بود مرزهای خود را کنترل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟