Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای امنیت سازمان ملل سرانجام پس از چندین روز رایزنی، تمدید زمان باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی سوریه برای ارسال کمک های فرامرزی به سوریه از طریق ترکیه را به مدت شش ماه همانطور که روسیه پیشنهاد داده بود، تمدید کرد.

پیش نویس این قطعنامه از سوی نروژ و ایرلند ارائه شد که ماموریت سازمان ملل را برای ۶ ماه تمدید می کند و در صورت تایید از سوی شورای امنیت، این ماموریت می تواند ۶ ماه دیگر نیز تمدید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در رای گیری انجام شده در شورای امنیت، ۱۲ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند و ۳ کشور نیز رای ممتنع دادند اما هیچ کشوری به این قطعنامه رای مخالف نداد.

آمریکا، انگلیس و فرانسه به این قطعنامه رای ممتنع دادند زیرا این سه کشور خواهان تمدید یک ساله باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی سوریه بودند.

نماینده چین در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت اعلام کرد اختلافات شدید از طریق مذاکره قابل حل است.

وی همچنین نسبت به رای اجباری که می تواند اختلافات را تشدید کند هشدار داد.

نماینده چین بار دیگر خواهان لغو تمام تحریم ها علیه سوریه شد.

نماینده روسیه در سازمان ملل نیز از سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس خواست احترام به عقاید سایر کشورها را که مستقیما تحت تاثیر قطعنامه ها قرار می گیرند، بیاموزند.

پ نماینده روسیه همچنین خواهان گزارش های هدفمندتر دبیرکل سازمان ملل در مورد سوریه و تغییر دسترسی به کمک های فرامرزی به سوریه شد و استدلال کرد این تغییر می تواند بازسازی را در سوریه تشویق کند.

اما نماینده آمریکا که به این قطعنامه رای ممتنع داد، روسیه را متهم کرد که شورای امنیت را به گروگان گرفته است زیرا بسیاری از کشورها، سازمان های امدادی، دبیرکل سازمان ملل و دیگران خواستار زمان بیشتری برای ماموریت امدادرسانی سازمان ملل شده بودند.

وی ادعا کرد: این یک بازی بی رحمانه است. این قطعنامه چالش های امداد رسانی را افزایش خواهد داد.

نماینده آمریکا نیز در این نشست ادعا کرد دولت سوریه این اطمینان را ایجاد نمی کند که دسترسی به کمک های امدادی در داخل روسیه می تواند جایگزین دسترسی فرامرزی شود. نیازهای بشردوستانه در سوریه در ژانویه به اوج خود می رسد.

وی همچنین ادعا کرد که روسیه در تصمیم خود برای مخالفت با تمدید ۱۲ ماهه امدادرسانی به شمال غرب سوریه در انزوا قرار داشت.

نماینده سوریه نیز در این نشست به وظیفه و مسولیت اولیه دولت سوریه در مقابل مردم این کشور  و موافقت مستمر با دسترسی شرکای بشردوستانه به این کشور اشاره کرد.

وی ضمن انتقاد از سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه و "خودخواهی سیاسی" این کشورها گفت: ما می توانستیم چند روز پیش به این نقطه دست یابیم.

نماینده سوریه همچنین از کارزار "اطلاعات نادرست" آمریکا، انگلیس و فرانسه، علیه سوریه و روسیه انتقاد کرد.

سوریه خواستار یک ارزیابی کامل، کمی و کیفی نیازهای بشردوستانه از جمله ارزیابی تأثیر اقدامات قهر آمیز یکجانبه در گزارش آتی دبیرکل سازمان ملل در خصوص سوریه شد.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در مورد تمدید ماموریت امداد رسانی سازمان ملل به شمال غرب سوریه و تصویب قطعنامه ۲۶۴۲ در شورای امنیت افزود: تمدید کمک های فرامرزی برای مردم استان ادلب حیاتی است.

وی اضافه کرد: برای بسیاری از آنها مساله مرگ و زندگی است. ما خواهان تمدید یک ساله بودیم.

گوترش تاکید کرد: شورای امنیت این ماموریت را به مدت شش ماه تمدید کرد. امید زیادی دارم که پس از شش ماه این ماموریت بار دیگر تمدید خواهد شد.

برچسب‌ها روسیه شورای امنیت سازمان ملل سوریه ایالات متحده آمریکا ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه شورای امنیت سازمان ملل سوریه روسیه شورای امنیت سازمان ملل سوریه ایالات متحده آمریکا ترکیه قطعنامه رای دبیرکل سازمان ملل شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۴۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

یک اندیشکده در گزارشی به چشم‌انداز جدید شورای همکاری خلیج فارس پرداخت و نوشت که این شورا برای تحقق اهداف خود نیاز به مشارکت ایران دارد.

به گزارش ایسنا، اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • ترجیح ترانزیت کالا بر صادرات محصولات کشاورزی توسط راه آهن ملی قزاقستان
  •  تماس تصویری نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل با مشاور ارشد امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگوی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با «خاجی»
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • تکذیب مسدود شدن گذرگاه های فراه و نیمروز
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد