Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@09:22:15 GMT

معمار روابط ریاض و تل‌آویو کیست؟‌

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۴۶۸۶

معمار روابط ریاض و تل‌آویو کیست؟‌

روزنامه صهیونیستی هاآرتص، امروز با انتشار گزارشی با تایید اینکه از اوایل دهه ۸۰ قرن گذشته همگرایی میان ریاض و تل آویو آغاز شده، «بندر بن سلطان» را مهندس اصلی این روابط معرفی کرد.

به گزارش فارس، روزنامه صهیونیستی هاآرتص، در شماره امروز خود (سه‌شنبه، ۱۲ ژوئیه)، با اذعان به همگرایی موجود میان تل‌آویو و ریاض نوشت که شاهزاده «بندر بن سلطان» رئیس پیشین دستگاه اطلاعات عربستان سعودی، معمار روابط میان این رژیم و عربستان سعودی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، بندر بن سلطان، سال‌ها با سران صهیونیست و موساد و نیز با «ایهود اولمرت» و «بنیامین نتانیاهو» از نخست‌وزیران سابق رژیم صهیونیستی ملاقات کرده است. هرچند که پیشنهادات بندر بن سلطان تاکنون بر روی کاغذ مانده اما در عین حال، منجر به نشستی دراماتیک در کاخ جده و سفر مقامات اسرائیلی و ایجاد نزدیکی واقعی میان تل‌آویو و ریاض شد.

سالها پیش نیز یک تحقیق صهیونیستی فاش کرده بود که همگرایی در روابط رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از اوایل دهه ۸۰ قرن گذشته آغاز شده و نخستین نشانه‌های این تحول، ارائه طرح‌هایی از سوی سعودی‌ها برای حل منازعه فلسطینی ـ اسرائیلی در قبال به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای عربی بود.

«یوسی میلمان» تحلیلگر امور اطلاعاتی در این تحقیق فاش کرده بود که بندر بن سلطان رئیس پیشین دستگاه اطلاعات عربستان سعودی مهندس روابط این کشور با تل‌آویو بود. دیدارهای او در سال ۲۰۰۷ با اولمرت نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی و نیز دیدار «مئیر داگان» رئیس سابق سازمان جاسوسی اسرائیل «موساد» با مسئولان سعودی نیز در همین راستا به بهانه مقابله با ایران بوده است.

بندر بن سلطان بن عبدالعزیز آل سعود در ماه مارس سال ۱۹۴۹ متولد شد. وی بین سال‌های ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵ به عنوان سفیر عربستان در آمریکا فعالیت می‌کرد، شاید بتوان گفت که هیچ سفیر عرب یا شاید هیچ سفیری تا به حال به اندازه شاهزاده بندر وابسته به واشنگتن نبوده است. بندر به مدت ۲۳ سال سفیر عربستان سعودی در آمریکا بود و در این مدت ارتباطات گسترده‌ای را با نومحافظه‌کاران آمریکایی و لابی‌های صهیونیستی در این کشور برقرار کرد. وی در ۱۶ اکتبر ۲۰۰۵ توسط عبدالله بن عبدالعزیز ششمین پادشاه عربستان سعودی به عنوان دبیر عالی شورای امنیت ملی این کشور منصوب شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بندر بن سلطان تل آویو رژیم صهیونیستی عربستان سعودی بندر بن سلطان تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۴۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیر کردن نتانیاهو در میان آرواره‌ها

رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم اکنون در میان آرواره‌ها گیر کرده است، زیرا از یک سو، جنبش حماس برای دستیابی به خواسته‌های خود برای پایان دادن به جنگ فشار می‌آورد و از سوی دیگر، دولت بایدن او را برای نشان دادن انعطاف‌پذیری بیشتر تحت فشار قرار داده است.

براساس گزارش المیادین، این رسانه‌ها افزودند: شدت فشار آمریکایی‌ها تعیین خواهد کرد که آیا نتانیاهو به تلاش‌های دولت آمریکا پاسخ خواهد داد یا خیر.

طبق گزارش روزنامه صهیونیستی هاآرتص، گام‌های آمریکا تأثیر تعیین‌کننده‌ای بر تداوم تحولات خواهد داشت و واشنگتن پیشنهاد می‌کند امتیاز رژیم صهیونیستی با ویژه توافق عادی‌سازی بین این رژیم و عربستان سعودی، به پایان برساند.

این روزنامه با اشاره به اینکه اگر نتانیاهو از عقب نشینی از حمله به رفح امتناع ورزد، ممکن است علاوه بر تشدید محاصره بین المللی، محدودیت‌هایی بر صادرات تسلیحات آمریکایی به اسرائیل اعمال شود، گفت: تحریم اقتصادی اعلام شده از سوی ترکیه تنها موجب ایجاد محدودیت‌هایی برای ارتش اسرائیل می‌شود اما تحریم‌های دیگر ممکن است بعدا اعمال شود.

هاآرتص همچنین اعلام کرد که خطر صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و دیگر مقامات صهیونیستی از دادگاه لاهه به ویژه برای نتانیاهو مضر است، زیرا مستقیماً متوجه وی است.

از سویی دیگر تظاهرات‌ها در تل آویو برای توافق فوری مبادله، سرنگونی کابینه نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام در تل آویو همچنان در حال برگزاری است.

شایان ذکر است که خانواده‌های اسرای صهیونیستی فشار زیادی بر کابینه نتانیاهو وارد می‌کنند تا آن را برای انعقاد قرارداد مبادله‌ای جدید با مقاومت فلسطین تحت فشار قرار دهند. علی الخصوص پس از انکه متوجه شدند در بمباران وحشیانه غزه تعدادی از اسرای صهیونیست کشته شده اند.

مترجم: مینا عظیمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • اسموتریچ: ارتش باید امروز وارد رفح شود
  • گیر کردن نتانیاهو در میان آرواره‌ها
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی