Web Analytics Made Easy - Statcounter

«در خانواده مان سه برادر هستیم. برادر‌های بزرگتر من، هر دو، مدتی پس از ازدواج، در زندگی مشترک­شان شکست خوردند و به طلاق رسیدند. من اکنون در بیست و هشت سالگی، خودم را آماده ازدواج و راغب به آن می­‌بینم، اما تجربه تلخ برادرانم، من را می‌ترساند و امیدی ندارم که بتوانم یک ازدواج موفق داشته باشم. با این آمار بالای طلاق در جامعه و تجربه ­های نگران ­کننده در خانواده خودمان، چطور جرات کنم قدم در راه تشکیل زندگی بگذارم؟»

سوال این مخاطب محترم، شاید دقیقا سوال شما نباشد، اما احتمالا خودتان یا اطرافیان­تان با دغدغه­‌ای شبیه به آن روبرو هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شنیدن خبر طلاق آدم ­های آشنا یا تجربه کردن آن از نزدیک در فامیل درجه یک‌مان، می‌­تواند ما را کاملا هراسان و به آینده ازدواجمان بدبین کند. در ادامه درباره واکنش درست به این احساسات منفی، نکاتی را مطرح می ­کنیم. در تدوین این مطلب، از نظرات کارشناسی خانم دکتر» فهیمه فداکار]مشاور و خانواده درمانگر بهره برده­ ایم.

دکتر فهیمه فداکار مشاور و خانواده درمانگر

نگرانی طبیعی است

«خواهرم با یک بچه برگشته خونه بابام. بچه ­های داداشم هم نصف هفته خونه بابام هستن، نصف هفته خونه اون یکی پدربزرگ­شون. حالا با این وضعیت، بابام به من می­گه هیچ خواستگاری برای تو قبول نمی‌کنم. همین جا بشینی بهتره تا بری و دوباره با چشم گریون برگردی». چنین درددل ­ها و نقل خاطره ­هایی برای شما عجیب و ناآشنا نیست. خانم دکتر فداکار می­‌گوید «من هم وقتی کنار این افراد می‌نشینم و از زاویه آن‌ها به موضوع نگاه می­‌کنم، نگرانی ­شان را درک می‌کنم. هرکس دیگری هم در جایگاه آنها، چنین نگرانی ­ای را تجربه می­‌کند. یک احساس طبیعی است و نمی‌­توان گفت نگرانی بی­‌جایی است. طبیعتا تجربیات اطرافیان ما، چه افراد نزدیک و چه افرادی که ارتباط دورادور با آن‌ها داریم، در ایجاد رغبت یا اجتناب از یک موضوع نقش دارند و این قابل انکار نیست».

یک مثال ساده

«برادر اولم رتبه شش کنکور سراسری بود و برادر دومم رتبه چهارده. حالا همه انتظار دارند که من هم همان موفقیت را تکرار کنم. فشار زیادی روی من است. آیا من هم مثل آن‌ها رتبه برتر خواهم شد؟» وقتی در خانواده ­ای یک اتفاق مثبت یا منفی برای یک یا تعدادی از فرزندان تجربه شده است، طبیعتا گوشه ذهن آدم ­ها این مطلب هست که آیا فرزند بعدی هم همان تجربه را از سرخواهدگذراند؟ یا مسیر دیگری را می­ رود؟ کارشناس ما می‌گوید: «تکرار یک تجربه در خانواده، اعم از خوب یا بد، وابسته به این است که این بار هم ما همان قواعد و الزاماتی را سرلوحه قرار دهیم که در موارد قبلی به آن پایبند بودیم. تکرار یک فرایند، منجر به تکرار نتیجه می ­شود». اگر برادر پشت کنکوری سوم، مثل برادرهایش برنامه ­ریزی درسی بکند، از بنیه علمی-هوشی مشابه برخوردار باشد و در مدیریت استرس­ همچون برادرهایش موفق عمل کند، به احتمال زیاد در کنکور نتیجه ­ای شبیه به آن‌ها می‌گیرد، اما اگر این لوازم برقرار نباشند، او سرنوشت دیگری خواهد داشت. یک اصل قابل توجه وجود دارد که به ما می­ گوید اگر از همان مسیری بروید که همیشه رفته ­اید، به همان نتیجه ­ای می­‌رسید که همیشه رسیده ­اید؛ چه نتایج مثبت و چه نتایج منفی.

گزینه­ روی میز

«دخترخاله ­ام هنوز دو ماه از عقدش نگذشته بود که تصمیم به جدایی گرفت»، «دیروز خبر طلاق یک زوج مذهبی آشنا آن هم با سه بچه را شنیدم»، «آمار طلاق شهر ما به ۴۰ درصد رسیده». وقتی در اطرافیان دور و نزدیک ما، طلاق اتفاق می‌­افتد، قبح این پدیده تاحدی می‌ریزد و تکرار آن، طبیعتا منجر به قبح ­شکنی بیشتر می‌شود. عموما همه زن و شوهر‌ها دوران ­های پرتنشی را در زندگی خانوادگی ­شان تجربه می‌کنند و در موقعیت­‌هایی قرار می‌­گیرند که ممکن است احساس استیصال کنند. زمانی که قبح طلاق در ذهن زوجین کم شده باشد، گزینه متارکه به عنوان یک راه حل، خیلی زود روی میز می‌آید. «منم مثل این همه آدم! طلاق بگیرم راحت شم!». دکتر فداکار به این مخاطب و همه کسانی که دغدغه ­ای مشابه با او دارند توصیه می‌کند این پیش ­آگهی را در ذهن­شان داشته باشند و زمانی که وارد زندگی مشترک شدند و احیانا در دوره­‌ای با سختی ­های زیاد روبرو شدند، آگاهانه مراقبت کنند تا گزینه طلاق، خیلی زود به یکی از گزینه­‌های جدی آن‌ها تبدیل نشود و ناپسندی آن در ذهن­شان پررنگ بماند.

چند سوال مهم

دکتر فداکار به عنوان یک خانواده درمانگر ما را دعوت به یک تامل جدی برای یافتن پاسخ چند سوال می‌کند: «وقتی یک نفر به من می‌گوید که دو نفر در خانواده ما طلاق گرفته ­اند، برای من یک سوال پیش می‌­آید. ما معتقدیم در پس زمینه هر طلاق، روند‌ها و الگو‌های رفتاری معیوبی در زوجین وجود دارد. یعنی در روابط زن و شوهر، سیکل معیوبی برقرار است که نهایتا به طلاق منجر می­ شود. سوال من این است: آیا الگوی رفتاری مشترکی هست که باعث این اتفاق شده است؟ آیا پیش­ فرض­ها، نگاه ­ها و باور‌های مشابهی وجود دارد که زمینه ­ساز طلاق شده است؟

فرزندان یک خانواده معمولا، و نه همیشه، در یک بستر مشترک رشد می­‌کنند و به دلیل تجربه یکسان­شان در خانواده در اثر تعامل با والدین به عنوان اولین و مهم ­ترین زوجی که در زندگی ­شان دیده­ اند، نگاه ­های مشابهی در حوزه زندگی مشترک و ارزش­‌های خوب، بد، درست و غلط دارند. در چنین شرایطی ما باید توجه کنیم که چه الگو‌های یکسانی در نظام فکری و رفتاری ما و خواهر و برادران­مان وجود دارد.

همچنین روابطی که بین فرزندان با خانواده مبدا آن‌ها یعنی پدر و مادر وجود دارد، باید مورد تامل قرار بگیرد. آیا سبک و سیاق روابطی که در خانواده ما در جریان بوده، در طلاق‌هایی که پیش آمده نقش­ آفرینی کرده­؟ آیا ایده­‌ای برای اینکه روال­‌های غلط قبلی دوباره در زندگی مشترک من تکرار نشود، دارم؟ مهارت کافی برای مدیریت چنین موقعیت ­هایی را کسب کرده ­ام؟

این سوال ­ها از این جهت مهم هستند که ما گاهی در خانواده ­ها الگو‌های مشترکی را برای حل مسایل می­ بینیم و اگر این الگو‌ها اشتباه و تنش ­زا باشند، می‌تواند باعث ایجاد اختلافات خانوادگی شود یا به آن‌ها دامن بزند. پس خوب است کنکاش کنیم و ببینیم تعامل برادران ما با پدر و مادرمان چگونه است؟ چه باور‌هایی درباره زندگی مشترک دارند؟ خانواده مطلوب را چه خانواده­‌ای می‌دانند که برایشان محقق نشده و به جدایی روآورده ­اند؟ روش حل مساله آن‌ها چیست؟ تا نهایتا ببینیم که آیا به دلیل زیست مشترک ما در یک خانواده، همین تجارب تلخ در زندگی برادر سوم هم رقم می ­خورد یا شرایط به گونه دیگری است».

اصلاح و ترمیم

چنانچه در پاسخ به سوالات بالا، به مواردی از ارزش­ ها، باورها، عادات، الگو‌های رفتاری و تصویر‌های آرمانی معیوب، مشکل­ ساز و بحران ­آفرین برخورد کردید، باید برای ویرایش و اصلاح آن مسایل، وارد عمل شوید. مراجعه به یک مشاور خبره می­‌تواند گام موثری باشد تا چالش‌های احتمالی را بهتر بشناسید و برای پیشگیری از آن‌ها یا مدیریت شان، دانش و مهارت کافی را به دست بیاورید. «پدر و مادر من خیلی تو زندگی برادرهام دخالت می‌کردن. برای هر تصمیم کوچیک و بزرگی نظر می­‌دادن. برادرهام هم، چون از نظر مالی به اونا وابسته بودن، مجبور بودن رضایت­شون رو جلب کنن». «مادر من یه آدم خیلی مظلوم و مطیعه. برادر بزرگترم قبل از طلاق، همیشه از این شکایت می‌­کرد که زنش در برابر نظرات اون، نظر خودش رو میده و مثل یه زن خوب، حرف گوش کن و سربه راه نیست».

سخن آخر

«در چنین شرایطی، به تاخیر انداختن ازدواج و اجتناب از تصمیم­ گیری، نه تنها چاره مشکل نیست بلکه اضطراب و استرس ما را بالاتر می ­برد و ما را در یافتن ریشه مسائل ­مان و حل آن‌ها ناتوان ­تر می­ کند. هرچه زودتر اقدام به آسیب ­شناسی طلاق­‌هایی که در خانواده شما رخ داده است بکنید و خودتان را برای تشکیل یک زندگی موفق و پایدار، آماده نمایید».

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ازدواج و طلاق زندگی مشترک زندگی مشترک الگو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برای حل مشکلات معیشتی کارگران باید برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی شامگاه _یکشنبه، نهم اردیببهشت_ در دیدار با جمعی از کارگران و مسئولان اداره کار خراسان رضوی که به مناسبت روز کار و کارگر برگزار شد، اظهار کرد: کارمندان و کارگران غیور و دلاور سرمایه افتخار و سرافرازی این ملت و نظام مقدس اسلامی هستند، شما عزیزان با مقاومت و مجاهدت خود چه در عرصه فعالیت و کار و چه در عرصه کارآفرینی و محیط کار سرمایه ارزشمندی برای این نظام به‌ویژه در تقابل با کارشکنی‌های دشمنان ایجاد کرده‌اید.

وی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام پیشرفت و تعالی که توانسته در مقابل توطئه‌ها، تهاجم‌ها و عدوات دشمن طی ۴۵ سال عمر انقلاب به دست آورد را مدیون مجاهدات ارزشمند شما برادران زحمتکش و عزیزانی است که در عرصه کار و فعالیت توانستید رشد جامعه را به نقطه‌ای برسانید که دشمنان ما در همه سرکوب‌هایی که نسبت به ما داشتند ناموفق باشند.

کارگر تنها با طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار نمی‌شود

امام جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه مشکل مسکن کارگران تنها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع نمی‌شود، ادامه داد: استفاده از این طرح در مرحله نخست نیازمند منابع مالی قابل‌توجهی است که با توجه به درآمد، اجاره‌بها و وضعیت معیشت کارگران، این قشر شریف نمی‌تواند از این طرح بهره‌مند شود؛ بنابراین باز هم افرادی که در جریان رفاه نسبی قرار دارند توان پرداخت این مبلغ را داشته و دوباره این قشر زحمتکش کارگر است که بی‌خانه می‌ماند.

رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع است

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم، گفت: چراکه هم‌زمان با افزایش حقوق کارگران قیمت سایر خدمات اجتماعی نیز افزایش پیدا می‌کند و این اقدام تأثیر چشمگیری در زندگی آنان نخواهد داشت و بیشتر به ضرر این قشر و اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است، اضافه کرد: شرایط زندگی در طول زمان برای کارگران سخت‌تر می‌شود، بنابراین برای رفع مشکلات معیشتی کارگر نیاز است، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

امام‌جمعه مشهد مقدس رشد اقتصاد کشور را در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر و کاهش دغدغه‌های او عنوان کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در حال حاضر برای کاهش فشار گرانی انجام می‌شود، دادن کالابرگ به عموم مردم است، بهتر بود این کالابرگ با اولویت‌بندی ابتدا به قشر کارگر داده می‌شد.

وی با تأکید بر نقش نیروی کار جوان و خلاق داخلی و اهمیت استفاده از آن ابراز کرد: نیروی جوان، متخصص و خلاق در جامعه بسیار وجود دارد که اگر به‌خوبی از توان و نیروی آنان در تولید استفاده شود، ما شاهد رشد چشمگیر اقتصاد کشور خواهیم بود.

ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه

علم‌الهدی به نواقصی که در «فرهنگ کار» جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما فرهنگ نادرستی است که در حوزه فعالیت‌های کاری وجود دارد که اگر این فرهنگ به درستی در نیروی کار ما نهادینه شود، بازدهی مجموعه‌های اقتصادی ما بسیار بالا می‌رود.

وی با انتقاد به زمان بازنشستگی نیروهای کار خاطرنشان کرد: اگر این فرهنگ به درستی در جامعه حاکم شود، دیگر شرایط سنی و جسمی عامل تأثیرگذاری در به‌کارگیری افراد نیست، شما ببینید درست زمانی که یک فرد به اوج توانمندی و تجربه در حوزه کاری خود می‌رسد، بازنشسته می‌شود؛ اگر این تخصص بعد از بازنشستگی در یک مجموعه دیگر به کار گرفته شود که خیلی خوب است، اما اگر موجب منزوی شدن و خانه‌نشینی فرد شود، ضرر بزرگی برای اقتصاد و تولید کشور است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ کار را نمی‌توان با نصیحت و از بیرون به افراد انتقال داد، بیان کرد: این فرهنگ تنها می‌تواند توسط خود نیروی کار و کارگر ایجاد شود و مسئله‌ای نیست که از بیرون و با تعلیم و تربیت بشود به افراد دیکته کرد؛ بنابراین اگر در یک محیط کارگری ۱۰۰ نفرِ تنها ۳۰ نفر به درستی مشغول فعالیت شوند، ناخودآگاه آن ۷۰ نفر دیگر را به دنبال خود می‌کشند. شما در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بینید که گاهی با ۶ نفر کارمند نتیجه و دستاوردهای بیشتری از یک دستگاه تولیدی سابقه‌دار دارند.

تقدم مشارکت در کار نسبت به سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عنوان کرد: منظور مقام معظم رهبری از مشارکت مردم بیشتر از نوع کار است، زیرا مشارکت در کار مقدم بر مشارکت در سرمایه است. البته مشارکت در سرمایه نیز ضروری و لازم است، نه اینکه مشارکت در سرمایه مهم نیست، اما عمده تأثیرگذاری به قشر کارگر و تولید برمی‌گردد که اگر جهش پیدا کند، بازار کار گسترده‌ای را به وجود می‌آورد.

مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی است

علم‌الهدی به کاهش نرخ بیکاری کشور به ۸ درصد اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام در این مدت کاهش نرخ بیکاری بوده است که این رقم در استان با توجه به فعالیت شما قشر زحمتکش و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به ۶.۲ درصد رسیده است.

وی با اشاره به مشکلات حوزه کار و کارگر بیان کرد: معمولاً در ایام «روز کارگر» مسائل و راهکارهایی مطرح می‌شود که بعد به مرحله اجرا نمی‌رسد و مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی می‌ماند.

کد خبر 748909

دیگر خبرها

  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • تشکر خانواده شهید الداغی از وحید شمسایی
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند