Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش هشمهری آنلاین و به نقل از نیو اطلس، یک استارت‌آپ مکزیکی به نام گرین‌فلویدیکس (Greenfluidics) ایده‌ای در خصوص صفحات خورشیدی زیست‌محیطی دارد که ضمن جذب نور خورشید و تبدیل آن به انرژی و همینطور جذب دی اکسید کربن موجود در هوا، زیست‌توده با کاربرد سوخت یا کود و البته تولید هوای تازه یعنی اکسیژن می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده پشت این استارت‌آپ، صفحات خورشیدی ساختمانی راکتورزیستی (بیوراکتوری) میکروجلبکی تقویت‌شده با فناوری نانو (BIQ) است.

این صفحات خورشیدی که توسط زیست‌توده‌های تعبییه شده در داخل صفحات، سبز رنگ هستند، چندین هدف را همزمان انجام می‌دهند. این صفحات جریانی از دی‌اکسیدکربن را می‌گیرند و سپس دی‌اکسیدکربن گیر افتاده را به‌وسیله آب آغشته شده به گونه‌ای مخصوص از جلبک‌ها، در داخل حباب می‌کنند. لازم به یادآوری است که این گونه جلبک‌ها نور خورشید را نیز همزمان جذب می‌کنند. با عمل فتوسنتز که افزایش اندازه جرم جلبک‌ها را در پی دارد، تولید اکسیژن تازه هم خواهیم داشت. حالا هرچه نورخورشید بیشتر باشد، جلبک‌ها سریع‌تر رشد می‌کنند و این یعنی جذب بیشتر دی‌اکسیدکربن و افزایش بیشتر تولید اکسیژن تازه است. به ازای هر ۴۵۳.۵ گرم جلبک، نزدیک به حدود یک کیلوگرم دی‌اکسیدکربن جذب می‌شود.

این صفحات خورشیدی زیست‌محیطی همچنین گرما را در آب خود به دام می‌اندازند که  دو هدف را دنبال می‌کند؛ اول از همه و قبل از بهره‌برداری از گرمای گیر افتاده، به‌وسیله سایه ایجاد شده توسط این صفحات خورشیدی جلبک‌دار بر روی ساختمان، داخل فضای ساختمان هم در طول تابستان خنک‌تر بوده و مصرف انرژی برای تهویه مطبوع هوا کمتر می‌شود.

دوم آنکه گرمای گیر افتاده در این سیستم همان‌طور که زیست‌توده قابل برداشت است، قابل بهره‌برداری خواهد بود. زیست‌توده تولیدشده توسط این صفحات به صورت دوره‌ای به عنوان یک خمیر پودری فیلتر می‌شود، سپس برداشته شده و دوباره به سوخت‌زیستی قابل احتراق تبدیل می‌شود، در نهایت به داخل ساختمان آمده و سوخت  مشعل سیستمی که آب ساختمان با آن گرم است، می‌شود.

در میان فرآیند تولید شدن زیست توده و گرمای جذب شده از آب در صفحات، خود این صفحات می‌توانند به طور پایدار حدود یک سوم انرژی مورد نیاز برای گرمایش آب خود را نیز پوشش دهند.

میگل مایورگا، مدیر عامل گرین‌فلویدیکس می‌گوید که این سیستم صفحات خورشیدی از نانوسیال استفاده می‌کنند، به طور موثر، نانوذرات کربن قابل بازیافت به آب اضافه شده و رسانایی گرمایی آن را افزایش می‌دهد. این فرآیند از یک طرف صفحات عبور می‌کند و جذب گرما را انجام می‌دهند، در حالی که جلبک ها در طرف دیگر رشد می‌کنند. در این حالت گرما مستقیماً از طریق یک مولد ترموالکتریک به برق تبدیل می‌شود و برق ساختمان را تغذیه می‌کند. بدین ترتیب این صفحات جلبکی عملکردی شبیه به صفحات خورشیدی سنتی پیدا می‌کنند.

گرین‌فلویدیکس در وب سایت خود ادعا می‌کند که هر صفحه خورشیدی زیست‌محیطی می‌تواند تا ۳۲۸ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال تولید برق کند. در حقیقت این آمار کمی خوش‌بینانه به نظر می‌رسد، به عقیده متخصص سایت نیواطلس با یک حساب سر انگشتی از صفحات خورشیید سنتی محل سکونت خود، می‌گوید که در طول سال ۲۰۲۱ حدود ۲۱۰ کیلووات ساعت بر متر مربع برق تولید کرده‌اند و  این درحالی است که صفحات خورشیدی سنتی باید بسیار کارآمدتر از یک مولد ترموالکتریک باشند. همینطور ارقام اعلامی این شرکت مبنی بر صرفه‌جویی تا ۹۰ کیلووات ساعت در متر مربع بر اثر خنک‌شدن فضا به‌واسطه سایه ناشی از صفحات جلبکی بر محیط  و همینطور بهبود کیفیت هوا با کاهش ۲۰۰ کیلوگرم دی‌اکسیدکربن در سال در هیچ مقیاسی منطقی به نظر نمی‌رسد.

کد خبر 690004 برچسب‌ها شرکت‌های فناوری جهان آب و هوا - جهان آب و هوا - ایران محیط زیست سبز محیط زیست جهان تکنولوژی (فناوری) انرژی‌ تجدیدپذیر انرژی نو شکوفایی جلبکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شرکت های فناوری جهان آب و هوا جهان آب و هوا ایران محیط زیست سبز محیط زیست جهان تکنولوژی فناوری انرژی تجدیدپذیر انرژی نو شکوفایی جلبکی خورشیدی زیست محیطی صفحات خورشیدی دی اکسیدکربن زیست توده جلبک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲ با بیان اینکه این طرح با هدف به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی ناشی از منابع آلاینده اجرا شد، گفت:این طرح علاوه بر شناسایی منابع آلاینده زیست محیطی رصد و نظارت منطقه‌ای بر وضع منابع آلاینده، ارائه راه کار‌های مدیریتی کاهش پیامد‌های محیط زیستی، ایجاد بستری مناسب برای تصمیم گیری بهتر و ارتقای آگاهی‌های عمومی در رابطه با مسائل زیست محیطی را در پی خواهد داشت.

علی اصغر طاهری، مراحل انجام طرح را شامل مرحله مطالعات و بررسی کلیات وضع محیط زیستی منطقه، شناسایی منابع آلاینده منطقه، تهیه بانک اطلاعاتی، ارائه راهکار‌های کاهش آلاینده ها، تهیه اطلس زیست محیطی منطقه و ارائه راه کار‌های مدیریت محیط زیست در منطقه عنوان کرد.

آقای طاهری بابیان اینکه دراین اطلس منابع آلاینده هوا، خاک، نور، انرژی، امواج شناسایی شده است، افزود: در گام دوم براساس داده‌های احصا شده، برنامه ریزی برای به حداقل رساندن آلودگی ناشی از مراکز آلاینده آغاز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج