Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست‌های ارزی دارو که در دولت سیزدهم برای جلوگیری از قاچاق معکوس دارو، مبارزه با فساد و رانت در این بخش و کوتاه کردن دست دلالان و واسطه‌ها کلید خورد، این روزها دوباره مورد مناقشه قرار گرفته است که مردم هزینه‌های بیشتری را برای دارو پرداخت خواهند کرد این درحالی است که سیاست دولت اینگونه نیست.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایران اکونومیست، واردات دارو در کشور عمدتا با تخصیص ارز ترجیحی انجام می‌شد؛ اما این ارز ترجیحی ساده‌ترین ولی پرحاشیه‌ترین راه برای مدیریت حوزه دارو در کشور بود و بستر فساد و رانت، عدم نظارت و مدیریت صحیح، قاچاق معکوس و عدم مصرف بهینه دارو در سطح جامعه را به دنبال داشت، بنابراین دولت برای جلوگیری از این مشکلات موضوع اصلاح سیاست‌های ارزی دارو را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین مساله‌ای مورد تاکید برای اصلاح ارز ترجیحی این است که باید ارز به شیوه‌ای مدیریت شود که در واقع به عنوان یک سرمایه مهم، نفع آن به صورت مستقیم در اختیار مردم قرار گیرد؛ طرح اصلاح ارز ترجیحی دارو می‌تواند به درستی با تمام رانت‌ها، فسادها و عرضه داروها در بازارهای آزاد مقابله کند و از هدر رفت منابع کشور جلوگیری کند.

تخصیص هشت هزار میلیارد تومان برای اجرای سیاست‌های ارزی دارو

با اجرای این سیاست‌ها دولت نه تنها هدفی برای افزایش پرداختی از جیب مردم بابت دارو ندارد، بلکه هشت هزار میلیارد تومان بودجه برای این موضوع در نظر گرفته است تا به بیمه‌ها پرداخت کند و در واقع یارانه دارو در فاکتور خرید مردم هنگام تحویل دارو لحاظ می‌شود. به نوعی باید گفت که دولت با اصلاح یارانه دارو نه تنها دنبال افزایش قیمت نیست، بلکه مردم نیز مابه‌التفاوت این اصلاحات ارزی را پرداخت نخواهند کرد و منابع ارز ترجیحی که پیش از این در اختیار بخش دارویی قرار می گرفت حالا برای جبران هزینه های مردم به بیمه ها پرداخت می شود.

همچنین به موازات این اقدامات، دولت برای تقویت ساختار بیمه‌های همگانی و حمایت بیشتر از بیماران، موضوع بیمه شدن پنج میلیون و ۴۰۰ هزار افراد فاقد بیمه را نیز اجرایی کرد تا این افراد که از سه دهک پایین جامعه هستند نیز بتوانند از خدمات مناسب بهره‌مند شوند.

در راستای اجرای فرایند اصلاح سیاست‌های ارزی دارو، داروهای تولید داخل که مواد اولیه آنها مشمول ارز ترجیحی می‌شد، طبق روند اصلاح این سیاست‌ها، بجای ارز آنها مابه‌التفاوت نرخ ارز ترجیحی و نیمایی برای مواد اولیه خود خواهند داشت و حالا منابع ارزی که پیش تر در ابتدای زنجیره به واردکننده داده می‌شد، از این پس به انتهای زنجیره یعنی سازمان‌های بیمه‌گر اختصاص می یابد می‌شود.

قیمت دارو برای مردم تغییری نمی‌کند

با اصلاحات ارزی دارو، قیمت برای مردم تغییری نمی‌کند و این پرداختی‌ها ثابت می‌ماند و فرانشیز بیماران برای دریافت دارو همان مبالغ گذشته خواهد بود؛ قرار است طرح اصلاح سیاست‌های ارزی دارو به زودی اجرایی شود و هنگام خرید دارو در نسخه‌های مردم این موضوع مابه‌التفاوت اعمال شود.

اجرای دقیق این سیاست‌ها در روند پرداختی مردم هیچ تاثیری نخواهد داشت و مردم نباید نگران باشند که ممکن است پرداختی از جیب آنها بیشتر خواهد شد؛ در این رویکرد مسیر دسترسی به داروهای مشمول بیمه و داروهایی که مشمول این مابه‌التفاوت نرخ ارز خواهند شد از طریق نسخه‌نویسی الکترونیکی مشخص خواهد شد و دیگر این امکان وجود ندارد که دارو از داروخانه‌ها به بازار سیاه وارد شودچون در سامانه تیتک این داروها به طور کامل ثبت می‌شود.

مسئولیت پوشش پرداختی از جیب مصرف کننده به عهده سازمان‌های بیمه‌گر

البته تمام بیمارانی که به صورت ماهانه دارو مصرف می‌کنند مانند بیماران خاص و مبتلایان به انواع بیماری‌ها صعب العلاج می‌توانند داروهای موردنیاز خود را در جریان تجویز نسخه الکترونیکی با تشخیص پزشک خود، به صورت کامل و برای چند ماه خود دریافت کنند و حتی به منظور کنترل و نظارت بر تجویز و مصرف منطقی دارو برای حفظ و ارتقای سلامت بیماران، این داروها باید زیر نظر پزشک تجویز شود تا تقاضای القایی برای مصرف دارو نیز براساس این سیاست‌ها کاهش یابد.

ارز ترجیحی از زنجیره واردات تا عرضه کننده حذف و به بیمه‌ها ارائه می‌شود

در این مسیر دولت همچنان تاکید دارد که ارز ترجیحی دارو حذف نمی‌شود بلکه از ابتدای زنجیره واردات تا عرضه کننده حذف شده و به بیمه‌ها ارائه می‌شود تا بتوانند هزینه بیماران را پوشش بدهند. به همین دلیل در اجرای این طرح قاچاق معکوس دارو حذف شده و وضعیت صادرات رسمی دارو بهبود می‌یابد و در نتیجه صنعت داروی ایران که پشتوانه سلامت مردم است، در مسیر تقویت قرار می‌گیرد.

افزایش قیمت بیش از ۳۶۰ قلم داروهای ضروری که تاکنون تحت پوشش بیمه نبوده است از طریق یارانه پوشش داده می‌شود و در این زمینه نیز پرداختی مردم تغییر نخواهد کرد

همچنین براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده افزایش قیمت بیش از ۳۶۰ قلم داروهای ضروری که تاکنون تحت پوشش بیمه نبوده است از طریق یارانه پوشش داده می‌شود و در این زمینه نیز پرداختی مردم تغییر نخواهد کرد، البته ۹۰ قلم داروی بدون نسخه در صورت تجویز پزشک تحت پوشش قرار می‌گیرد. بنابراین قیمت داروهای بدون نسخه افزایش نخواهد یافت و آن اقلامی که تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند حتی کاهش قیمت نیز خواهند داشت.

با توجه به اینکه برخی از داروهای خارجی به دلیل تامین مواداولیه و یا تهیه اصل دارو تاکنون با استفاده از ارز ترجیحی بوده است به همین دلیل همچنان بسیاری از داروهای خارجی ارز ترجیحی خواهند گرفت و هیچ برنامه‌ای برای حذف یا اصلاح ارز آنها صورت نمی‌گیرد و ارز به این داروها تعلق می‌گیرد.

اتباع خارجی هم در این طرح دیده شدند

در راستای اجرای سیاست‌های ارزی در بخش دارو حتی برای اینکه اتباع خارجی برای دریافت دارو و خدمات خود با مشکل مواجه نشوند برای آنها نیز برنامه‌ریزی جدی شده است به همین منظور آنها نیز می‌توانند با مراجعه به بیمه سلامت برای دریافت این بیمه اقدام کنند و همچنین برای ارائه این خدمات از سوی بیمه سلامت به اتباع غیرقانونی نیز برنامه‌ای تدارک دیده شده که در صورت ثبت اطلاعات هویتی و احراز هویت از طرف وزارت کشور در آینده این موضوع امکانپذیر خواهد شد.

براساس آمار سازمان غذا و دارو در مجموع سه هزار و ۳۳۶ کد ژنریک دارو در کشور وجود دارد و به همین منظور کار شناسه‌گذاری تمام داروهای وارداتی و تولید داخل نیز در سامانه تیتک انجام خواهد شد تا با نظارت بهتر بر بازار دارو مردم داروهای موردنیاز خود را به موقع دریافت کنند.

همچنین رهگیری ۷۶۴ قلم دارو با کدملی بیماران اکنون امکان‌پذیر و قرار است با اجرای سیاست‌های ارزی دارو این تعداد نیز به یک هزار و ۱۶۴ قلم دارو برسد.

اجرای سیاست‌های ارزی دارو به عنوان یکی از طرح‌های مهم دولت به شمار می‌رود؛ بی‌تردید با برنامه‌ریزی مناسب و اجرای دقیق این طرح، نوسانی در شرایط پرداختی مردم ایجاد نمی شود و آنها دغدغه‌ای برای تامین داروی مورد نیاز خود نخواهند داشت؛ ضمن آنکه در کنار اصلاح مصرف بی رویه دارو در کشور، از معضلی بزرگ در سال های اخیر یعنی ورود داروها به بازار سیاه و نیز قاچاق معکوس دارو به کشورهای منطقه که موجب هدر رفتن منابع هنگفتی از کشور می شود، جلوگیری خواهد شد و صنعت داروی داخلی دوباره رونق خواهد گرفت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بیمه سلامت ، ارز ترجیحی ، سازمان غذا و دارو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بیمه سلامت ارز ترجیحی سازمان غذا و دارو اجرای سیاست های ارزی اصلاح سیاست های ارزی سیاست های ارزی دارو مابه التفاوت پرداختی مردم دارو در کشور سیاست ها قاچاق معکوس ارز ترجیحی بیمه ها تحت پوشش خواهد شد قلم دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند