Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@11:47:36 GMT

زندگی به سبک «پسماند صفر» در ابرکوه

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۶۸۳۱

زندگی به سبک «پسماند صفر» در ابرکوه

ایسنا/یزد یک بانوی ابرکوهی که به شیوه پسماند صفر زندگی می‌کند، گفت: اگر مردم با آموزش و آگاهی از سوی مسئولان، با آسیب‌های بسیار پلاستیک و زباله به محیط‌زیست آشنا شوند، قطعاً خودشان پیشگام و مطالبه‌گر استفاده نکردن از پلاستیک خواهند شد.

این بانوی ابرکوهی از سال ۹۶ به پویش «نه به پلاستیک» پیوسته و گام اول خود را با حذف پلاستیک و ظروف یک‌بارمصرف از زندگی برداشته به طوری که هر مرتبه به فروشگاهی برای خرید می‌رفت، یک کیسه پارچه‌ای به همراه داشت؛ او حتی از دستمال‌های سلولوزی(دستمال‌ کاغذی) هم استفاده نمی‌کند و می‌گوید: «برگزیدن این سبک زندگی، موجب صرفه‌جویی بیشتر هم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

«صدیقه گلستانی» که از سال ۹۷ شیوه جدیدی از زندگی را جهت حمایت از محیط‌زیست برگزیده است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: پسماند صفری شدن، یک سبک زندگی پایدار است و ما را به شیوه زندگی گذشتگان، مخصوصاً روستایان بازمی‌گرداند که تقریباً هیچ پسماندی نداشته و به دور از اسراف زندگی می‌کردند.

وی آموزش و افزایش آگاهی را یکی از راهکارهای کاهش سختی و ناملایمات اندک این نوع سبک زندگی عنوان و اضافه می کند: بسیاری از افراد می‌خواهند این نوع سبک زندگی را انتخاب کنند اما با شنیدن این جمله که «مگر یک نفر چه قدمی می‌تواند در این باره بردارد؟» ناامید می‌شوند در حالی‌که هر شخص باید به سهم خود حافظ محیط‌زیست باشد و با یک باور عمیق در این زمینه اقدام کند.

گلستانی با بیان این که زمین در معرض آسیب‌های بسیار جدی است، ابراز می کند: به‌ طور میانگین هر انسانی روزانه دو کیلوگرم زباله تولید می‌کند و متأسفانه نمی‌داند که این حجم از دور ریز تا چه حد می‌تواند برای زمین آسیب‌های مخرب و غیر قابل‌ جبرانی داشته باشد.

این استاد دانشگاه با بیان این که «نه به کیسه پلاستیکی و یک‌بارمصرف‌ها»، یک جنبش و چالش زودگذر است و بخش کوچکی از سبک زندگی پسماند صفر محسوب می‌شود، تصریح می‌کند: این سبک زندگی، یک شیوه ساده زیستی «مینیمالیسم» است و بیشتر توجه به اسراف نکردن و مصرف‌گرا نبودن دارد که در آموزه‌های دینی و اخلاقی نیز بسیار موردپسند، خاص و زیبا است.

وی بزرگ‌ترین معضل تولید زباله را شیرابه‌های ناشی از آن عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: استفاده از پوست برخی میوه‌ها برای ترشی و مربا، استفاده از تفاله چای و قهوه برای گلدان و باغچه، تغذیه دام‌ها و طیور با باقیمانده غذاها، درست کردن کمپوست و همچنین خشک کردن زباله‌ها، ضمن کاهش حجم انبوه زباله موجب می‌شود که دیگر هیچ‌گونه شیرابه‌ای از زباله‌ها تولید نشود.

این کارشناس حقوق عنوان می کند: اسراف نکردن و حفظ زمین که همه‌ی بخشندگی آن به خود انسان‌ها بازمی‌گردد و امانت خدایی است، به نوعی حرمت گذاشتن به زمین محسوب می‌شود و همان‌طور که من توانستم بر روی اطرافیانم تأثیر بگذارم و به آنان آموزش دهم، هر فرد می‌تواند مبلّغی برای این نوع سبک زندگی باشد.

وی آغاز پویش «نه به پلاستیک» را از جمعیت یاوران زمین ذکر می‌کند و یادآور می‌شود: این جمعیت در نظر داشت ابرکوه را به‌ عنوان اولین شهر بدون پلاستیک در کشور معرفی کند لذا از سال ۹۶ اقداماتی در این زمینه شکل گرفت اما با آمدن کرونا این برنامه‌ها نیز کمرنگ شد.

گلستانی ادامه می دهد: همایش نذر طبیعت در ابرکوه که طی آن مادری به نیت فرزند مرحومش کیسه‌های پارچه‌ای را جهت حذف کیسه‌های پلاستیکی در بین دوستداران طبیعت توزیع کرد، از جمله فعالیت‌های انجام شده در راستای سبک زندگی پسماند صفر بود.

وی با تأکید بر این که مباحث محیط‌زیستی ارتباط مستقیم با سلامت جسمی و روانی مردم دارد، می‌گوید: انتظار می‌رود فرمانداری، شهرداری و سایر دستگاه‌های اجرایی دوستداران محیط‌زیست را همراهی کنند؛ شهرداری با قرار دادن جایگاه‌های متعدد در بوستان‌ها و پارک‌ها برای ریختن ته سیگار می‌تواند از نابودی پوشش گیاهی و مختل کردن رشد آن‌ها جلوگیری کند و با قرار دادن کانکس‌های پسماند، تفکیک زباله را ترویج کند.

گلستانی همچنین با تأکید مجدد بر آموزش توسط نهادهای زیربط مانند مراکز بهداشتی، اصناف، رستوران‌ها و دیگر بخش‌ها متذکر می‌شود: باید همایش‌ها و جشنواره‌های عمومی برای مدیریت پسماند برگزار، برای زباله‌های بیمارستانی دستگاه زباله‌سوز تهیه و از کاشت گونه‌های مزاحم درختان خودداری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابركوه محیط زیست استانی اجتماعی پسماند صفر سبک زندگی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۶۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

ایسنا/گیلان معاون عمرانی استاندار گیلان، با بیان اینکه با اقدامات دولت و همت استاندار گیلان، پروژه ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، عنوان کرد: شیرابه  زباله‌های سراوان را مدیریت می کنیم و به زودی قرارداد پیمانکار بسته و شیرابه پسماند تصفیه می شود.

موسی فکور امروز، ۶ اردیبهشت ماه در همایش شهرداران استان گیلان که با موضوع مدیریت پسماند برگزار شد، زباله و پسماند را یکی از دغدغه های حوزه مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: یکی از ماموریت های شهرداری های استان،  کاهش تولید زباله بوده که طبق آمارها نسبت به سال های قبل، این کاهش تولید اتفاق افتاده و از ۲۲۰۰ تن در روز به حدود ۱۸۰۰ تن رسیدیم.

وی با اشاره به موفقیت نسبی شهرداری ها در تفکیک زباله از مبدا، افزود: عمده پسماندها مربوط به حوزه شهری بوده و باید تفکیک از مبدا را جدی بگیریم که در این راستا آگاهی بخشی و اطلاع رسانی و آموزش دادن به مردم خیلی مهم است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه مردم باید نسبت به زباله تر و زباله خشک و اهمیت تفکیک از مبدا آگاه شوند، عنوان کرد: امروز نیازمند مدیریت زباله تر نیز هستیم، زیرا قابلیت استفاده دارد، اما عمدتا داخل پلاستیک ریخته شده و به محل دفن می رود.

فکور، پسماند تر حوزه خانگی و بخش اصناف را قابل مدیریت دانست و تاکید کرد: در گذشته زباله روستایی نداشتیم، اما امروز سبک زندگی تغییر کرده و شاهد تولید زباله در روستاها هستیم، اما این زباله ها نیز قابل مدیریت هستند.

وی با بیان اینکه با اقدامات دولت و همت استاندار گیلان، پروژه ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، عنوان کرد: شیرابه  زباله‌های سراوان را مدیریت می کنیم و به زودی قرارداد پیمانکار بسته و شیرابه پسماند تصفیه می شود؛ دو خط پردازش جدید نیز به کارخانه کود آلی رشت افزوده خواهد شد.

معاون عمرانی استاندار گیلان با اشاره به معطلی ۱۰ ساله احداث زباله سوز رشت، تاکید کرد: طبق هماهنگی های انجام شده در کمتر از دو سال زباله سوز رشت را فعال می کنیم که نیازمند اعتبار بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه است که از طریق دو بانک رفاه و تجارت به پیمانکار پرداخت می شود.

وی به اقدامات مثبت انجام شده جهت مدیریت پسماند شهرهای لاهیجان و لنگرود و تالش و آستارا و رودبار و انزلی و... نیز اشاره کرد و افزود: برای راه اندازی زباله سوز و کارخانه کمپوست در سایر پهنه های استان نیز برنامه ریزی شده و لذا شهرداران از هم اکنون محل های دفن ریجکت را شناسایی کنند.

فکور در ادامه از شهرداران خواست پروژه های بازآفرینی شهری در بافت های فرسوده را جدی بگیرند و متذکر شد: طرح نهضت ملی مسکن دارای چهار بخش از جمله حمایتی شهری، خودمالکی، روستایی و بازآفرینی است که سهمیه چهار ساله گیلان در بازآفرینی ۱۶ هزار و ۸۸۷ واحد است؛ تاکنون ۳۱ درصد از این سهمیه معادل ۵۲۹۴ واحد عملیاتی شده و مابقی نیازمند اهتمام شهرداران است.

وی جهش تولید را فقط اقتصادی ندانست و یادآور شد: جهش تولید در بخش های عمرانی باید در دستور کار قرار بگیرد، زیرا جهش تولید به زیرساخت نیاز دارد.

خداداد قنبرزاده، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گیلان نیز، آموزش را یکی از مهمترین ارکان موفقیت در نظام مدیریت دانست و خاطرنشان کرد: عدم مدیریت پسماند به یکی از آفات استان های شمالی تبدیل شده که زیبنده مردم و اقلیم ما نیست.

وی مجموع زباله های تولید شده توسط شهرداری ها و دهیاری های استان را حدود ۲۰۰۰ تن در روز دانست و ادامه داد: متاسفانه سواحل ما به محل انباشت زباله تبدیل شده است، اما دولت سیزدهم مصمم است و در جریان سفر رئیس جمهور به گیلان، اعتبار مناسب برای ساماندهی زباله در گیلان تخصیص یافت و از سوی استانداری و معاونت هماهنگی امور عمرانی پیگیری شد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گیلان با بیان اینکه ۵۶ شهرداری استان در هفت پهنه پسماندی انباشت زباله را انجام می دهند، گفت: ۲۵ درصد زباله های تولیدی استان روستایی و ۷۵ درصد شهری است و لذا باید تفکیک از مبدا را جدی بگیریم تا بتوانیم محیط زیست سالم را برای مردم به ارمغان بیاوریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان