Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@10:55:02 GMT

ارائه نام‌نشان صدبازار در سراسر کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۷۱۶۰

ارائه نام‌نشان صدبازار در سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری مهر مریم جلالی اظهار کرد: صنایع دستی باید محتوای خود را به روز و کاربردی کند و دستگاه‌های متولی برای تحقق این موضوع باید ساز و کارهای تسهیلات و مجوز و همچنین سازوکارهای احداث را تسهیل کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: از سمت دیگر رویکرد صنایع دستی به عنوان یک صنعت مصرف کننده باید به رویکردهای صنعت مولد تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال تدارک برندی به نام صد بازار هستیم که پایگاه آن در روزهای پنجشنبه و در تهران است و به زودی در تمام استان‌ها تکثیر می‌شود.

جلالی در ادامه گفت: این نام نشان با هدف جلب رضایت تولیدکننده‌ها در راستای رونق بخشیدن به بازار و تکامل زنجیره ارزش ایجاد شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین تصریح کرد: همزمان با عید غدیر این پایگاه صد بازار در تهران افتتاح شده و سایر استان‌ها نیز موظفند این بازارچه‌های دائمی را با کمک سایر دستگاه‌ها همانند استانداری‌ها شهرداری‌ها آموزش و پرورش و … ایجاد کنند.

وی افزود: صنایع دستی یکی از ارزشمندترین مزیت‌های رقابتی پایدار ایران اسلامی بوده که متأسفانه کمتر به آن توجه شده است.

جلالی ادامه داد: اگرچه آمارهای زیادی برای اخذ تسهیلات ارائه خدمات این حوزه وجود ندارد اما صنایع‌دستی راه برون رفت از انسدادهای اقتصادی و فرهنگی کشور است.

کهمعاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: امیدواریم در برنامه هفتم توسعه که هم اکنون در حال نگارش است بتوانیم جایگاه صنایع دستی را به آنچه که استحقاق آن را دارد رسانده و توجه متولیان امر را به این موضوع که صنایع دستی اقتصاد ما را تضمین می‌کند، جلب کنیم.

وی افزود: آن چیزی که زنان می بافند و می‌دوزند نتیجه سلیقه، دانش، مهارت و روح ایرانی است که در هنر سنتی ما تجلی پیدا کرده و وظیفه ما برگرداندن صنایع دستی به حیثیت عمومی است که پیش از این داشته است.

جلالی ادامه داد: ما به عنوان خادمان این فرهنگ باید به خلق زنجیره ارزش از ابتدای ایده تا مصرف توجه کرده تا بتوانیم از طریق صنایع دستی کمک شایانی به اقتصاد پایدار، اقتصاد محیط زیست و اقتصاد هویت بنیان کنیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص جایگاه صنایع دستی در اقتصاد کشور گفت: به دلیل اینکه سهم زیادی از صنایع دستی مان در منازل تولید می‌شود هیچ آمار دقیقی از این موضوع نداریم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: صنایع دستی برای گردشگران جذابیت‌هایی دارد که با جمع بستن سه هویت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری از این موضوع می‌تواند موجب یک جهش در حوزه‌ها شود.

باوی در خصوص میزان اشتغال ایجاد شده از طریق صنایع دستی گفت: با توجه سرمایه‌گذاران و متولیان امر به صنایع دستی کشور ما می‌توانیم شاهد یک جهش اساسی در این حوزه باشیم.

جلالی افزود: صنایع دستی پایگاه و بنیان گردشگری است و ما باید یک همگرایی اساسی بین صنایع دستی و گردشگری داشته باشیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف ما در دوره جدید این است که بتوانیم سه رکن میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به هم پیوند دهیم.

وی در خصوص حضور صنایع دستی کشور در مجامع بین‌المللی گفت: حضور در این مجامع تابع برخی قوانین و دستورالعمل‌هایی است و سهمیه‌هایی برای آن وجود دارد.

جلالی همچنین گفت: اگر بخواهیم در این مجامع حضور پیدا کنیم باید با استانداردهای جهانی آشنا شده و شاخص‌های بین‌المللی را بشناسیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: ایجاد کارگروه‌های تخصصی در حوزه صنایع دستی و پیوست‌های میراث ناملموس و همچنین تکمیل بانک اطلاعاتی صنایع دستی از برنامه‌های ما برای حضور در مجامع بین‌المللی است.

وی گفت: چنانچه بانک اطلاعاتی ما کامل شود، سپس طبقه بندی اختصاصی انجام شده و بعد از آن شاخص‌ها را احراز کنیم می‌توانیم حضور بین المللی داشته باشیم.

کد خبر 5536958

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان صنایع دستی میراث فرهنگی عید سعید قربان بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه حجاب و عفاف بیست و هفتمین سفر استانی دولت دعای عرفه آمار کرونا نماز عید قربان خطبه های نماز جمعه سنندج اردبیل عفاف و حجاب مشهد گردشگری و صنایع دستی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۷۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور