Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

بر اساس آمارهای منتشر شده حمل بار ریلی در 2 ماه نخست امسال و مقایسه آن با سال های قبل، افت حمل بار ریلی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار محسوس است. به طوری که مطابق با آمارهای غیر رسمی، میزان عملکرد تن کیلومتر حمل بار داخلی بالغ بر 15 درصد کاهش را نشان می دهد و از 5.7 میلیارد تن کیلومتر در فروردین و اردیبهشت ماه سال 1400، به 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 میلیارد تن کیلومتر تقلیل پیدا کرده است.

وضعیت بهره برداری از شبکه ریلی نامطلوب است

این در حالی است که در طول همین مدت، بیش از 1000 دستگاه واگن باری به شبکه ریلی کشور اضافه شده است. ضمن آنکه در همین مدت رشد ترانزیت ریلی از تنها 4.7 درصد بوده و در مجموع، عملکرد باری شبکه ریلی کشور بالغ بر 13 درصد کاهش را نشان می دهد. بنابراین می توان اذعان کرد که وضعیت حمل بار در شبکه ریلی نامناسب است و به صورت روزانه نیز از همین عملکرد نامطلوب کاسته می شود.

در چنین شرایطی راه آهن می بایست تمامی تمرکز خود را بر اصلاح چالش های موجود معطوف کند تا بیش از آنچه امروز اتفاق افتاده است، شاهد کاهش عملکرد در شبکه ریلی کشور نباشیم. امروز می توان ادعا کرد که راه آهن پایین ترین سهم از حمل بار داخلی کشور را نسبت به سال های گذشته تجربه می کند و زنگ خطر از کار افتادن شبکه ریلی کشور به صدا درآمده است.

خروج راه آهن از متن فعالیت های تصدی گرایانه؛ راه علاج مشکلات

در چنین شرایطی، کارشناسان معتقدند بهترین کاری که می تواند صورت بگیرد، تغییر مدل بهره برداری از شبکه ریلی است که در نهایت به اصلاح ساختار حکمرانی این صنعت، ورود سرمایه گذاری های غیردولتی به آن و استفاده از توان فنی و عملیاتی بخش های غیردولتی در بهره برداری از شبکه ریلی است. به بیان دیگر، مهمترین راهکاری که می تواند علاوه بر جلوگیری از زوال بیش از پیش عملکرد شبکه ریلی کشور، منجر به رونق آن و افزایش سهم این مد مهم حمل و نقل از جابجایی کالا در کشور باشد، اعتماد به بخش های غیردولتی و مردمی سازی شبکه ریلی کشور است.

کارشناسان ادعا می کنند تمامی مشکلاتی که امروز راه آهن با آنها دست و پنجه نرم می کند، مرهون مدل حکمرانی غلط حاکم بر این صنعت در سال های اخیر است. در صنعت ریلی کشور شاهد وجود یک شرکت دولتی غیر کارآمد هستیم که علاوه بر آنکه خود برای اصلاح اوضاع اقدامی نمی کند، بلکه در رقابت با بخش های دیگر در تلاش است تا اصلاح امور توسط این بخش ها را نیز به حاشیه براند تا خود یکه تاز این عرصه باقی بماند.

بنابراین مهمترین اقدامی که می تواند به عنوان میراثی بزرگ از تیم مدیریتی فعلی شرکت راه آهن در شبکه ریلی کشور به جای بماند، تغییر نقش این شرکت از یک سازمان دولتی تصدی گر به یک نهاد حاکمیتی تنظیم گر و ایجاد کننده بستر رقابت برای سایر بخش ها در فضایی شفاف است تا به این واسطه، ضمن افزایش جذابیت برای ورود بخش خصوصی به این صنعت مهم، زمینه ایجاد تمرکز جدی برای این شرکت در حوزه تنظیم گری و نظارت فراهم گردد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سرمایه گذاری مد حمل و نقل رقابت بخش خصوصی حمل و نقل ریلی شرکت راه آهن شبکه ریلی بخش خصوصی ریلی صنعت ریلی قطار باری ترانزیت ریلی سرمایه گذاری ریلی راه آهن ایران حمل بار ریلی شبکه ریلی کشور حمل بار راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۷۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی خواهیم بود

تین نیوز

 رئیس هیئت مدیره شرکت احیا ریل ایرانیان در نامه ای به وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: این شرکت ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی ، تعطیلی ایستگاه ریلی و جایگزین نمودن سایر مدل های حمل و نقلی در سبد حمل و نقل بیش از ۲ میلیون تن از محمولات شرکت های تابعه خواهد بود.

به گزارش تین نیوز، علی یوسف پور رئیس هیئت مدیره هلدینگ مجتمع صنایع و معادن احیا سپاهان در ادامه از مهرداد بذرپاش درخواست کرده است: با توجه به موارد مطروحه از آن مقام محترم درخواست می گردد دستور فرمایید جهت برون رفت از مشکلات ذکر شده، به هر نحو مقتضی ( نظیر تخصیص قطار برنامه ای به این شرکت ) اقدام لازم صورت پذیرد تا با مساعدت حضرتعالی شاهد تداوم سرمایه گذاری و رشد حمل و نقل ریلی کشور باشیم. 

وی در این نامه با اشاره به سرمایه گذاری بیش از ۵۰ هزار میلیاردی در صنعت ریلی تاکید کرده است: علی رغم سرمایه گذاری های صورت گرفته توسط این مجموعه در صنعت حمل و نقل ریلی، با نهایت تاسف حداقل انتظارات مدنظر این مجموعه از بخش ریلی تاکنون به هیچ وجه محقق نشده است. 

تصویر این نامه را در ادامه ببینید:

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فاجعه بزرگ در حمل و نقل ریلی استان یزد/ قطار سریع‌السیر یزد حذف شد
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ◄ ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی خواهیم بود
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • چرا برای صاحبان بار انتخاب ریل به جای جاده جذابیتی ندارد؟
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند