Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمدرضا میرتاج الدینی گفت: سیستم مالیاتی ما در شُرف به روز شدن و کامل شدن است، این سیستم نواقص زیادی در گذشته داشت.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری برنا درباره اهمیت راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی گفت: سیستم مالیاتی ما در شُرف به روز شدن و کامل شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این سیستم نواقص زیادی در گذشته داشت به عنوان مثال حق مردم در این شیوه مالیات ‌ستانی ممیز محور ضایع می شد، فرار مالیاتی صورت می گرفت، شفافیت مالی کافی وجود نداشت و مودیان مالیاتی به طور عادلانه شناسایی نشده بودند. 

این نماینده مجلس یازدهم معتقد است: با شکل‌گیری سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی؛ شفافیت و ساماندهی امور مالیاتی را در پیش رو خواهیم داشت اما مودیان مالیاتی اشکالات و ضعف های به این سامانه وارد کرده‌اند که ماموران سازمان امور مالیاتی باید به صورت میدانی در بین صنوف و فعالان اقتصادی حضور پیدا کنند و این ایرادها رابشنوند و این اشکالات را برطرف کنند به عنوان مثال صاحب یک فروشگاه دارای چند حساب است و ممکن است از یک حساب به حساب دیگر پول منتقل کند اما در سامانه امور مالیاتی برای این پول دو بار مالیات در نظر گرفته می شود در حالی که این مبلغ درآمد جدیدی نیست بلکه جا به جایی پول است. 

وی معتقد است، راه اندازی این سامانه به شفافیت سیستم مالیاتی جلوگیری از فرار مالیاتی و شفافیت جریان کالایی در کشور کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

میرتاج الدینی درباره میزان تاثیر گذار بودن راه اندازی سامانه مودیان امور مالیاتی برای ایجاد عدالت مالیاتی در ادامه افزود: از این حیث که میزان فروش فروشنده ها و کسب را به طور دقیق بررسی کنیم در عدالت مالیاتی تاثیر گذار است.  در گذشته اظهارنامه های متناقض را می دیدیم و به همین دلیل بی عدالتی مالیاتی در کشور غوغا میکرد اما با راه اندازی سامانه مودیان امور مالیاتی کمک خواهد شد که شفافیت اقتصادی در کشور به وجود بیاید و مالیات بر اساس عدالت تعیین شود.

میر تاج الدینی افزود: اما برخی اصلاحات در سامانه مودیان مالیاتی ضروری است. به عنوان مثال دولت به صنوف مختلف اجازه داده که برای فروش اجناس 3 درصد سود بردارند اما هم اکنون سازمان امور مالیاتی می خواهد تمام ۶ درصد برای مالیات بگیرد. این مسائل تناقض و تعارضی اساسی با عدالت مالیاتی دارد. 

نماینده مردم تبریز ،اسکو و آذرشهر در مجلس افزود: سازمان امور مالیاتی برای اینکه این سامانه مورد استقبال مردم واقع شود و آنها احساس نکنند که در حقشان اجحاف می شود؛ باید با تسامح با مردم برخورد کنند تا فعالان اقتصادی به این سامانه گرایش پیدا کنند. 

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: با راه اندازی این سامانه درآمد پایدار مالیاتی برای دولت ایجاد می شود و جلوی کسری بودجه دولت را می گیرد. 

با این حال میر تاج الدینی هدف اصلی شکل گیری این سامانه را ایجاد عدالت و شفافیت مالیاتی، جلوگیری از تبعیض و فرارهای مالیاتی گسترده می داند نه اینکه به این وسیله درآمدی برای  دولت ایجاد شود. 

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: اگر این سامانه درست راه اندازی شود مودیان مالیاتی رده پایین که جز گروه های شفاف مالیاتی هستند مثل کارمندان و کارگران باید از تخفیف ها و معافیت های مالیاتی برخوردار شوند. 

میر تاج الدینی با تاکید بر اینکه باید با این شیوه بار سنگین مالیات از روی دوش بخش های شفاف و پایین اقتصادی جامعه برداشته شود ادامه داد: در حال حاضر کارگر، کارمند، معلم و حقوق بگیران جامعه سر موقع و پیش از اینکه حقوق بگیرند مالیات خود را می پردازند ولی افرادی با تراکنش های مالی بالا فرار مالیاتی دارند. این اقدام به نفع کشور و به نفع مردم است. 

این نماینده مجلس یازدهم در ادامه گفت: بخش قابل توجهی از اقتصاد ما زیرِ آب و پنهان است که اگر این سامانه به درستی کار خود را انجام دهد این اقتصاد زیرآب و پنهان از بین می رود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درآمد عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات کسری بودجه مالیات سامانه مودیان مالیاتی راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس اتحادیه در گفت و گو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت وگو با خبرنگار قدس، درباره علت اعتراض عده ای از طلا فروشان در هفته ی اخیر گفت: طلا فروشان هیچ گونه مشکلی با سامانه مودیان ندارند و این سامانه برای همه صنوف کشور است و صنف طلا و سکه هم از این قانون تبعیت و به سامانه مودیان پیوسته اند.

وی در ادامه بیان کرد: اکثر طلا فروشان در سامانه مودیان فاکتورهای الکترونیکی خود را ثبت می کنند و به تکالیف مالیاتی خود پایبند هستند. طلا فروشان فاکتورهای الکترونیکی خود را ثبت می کنند و تمام طلا فروشان باید از سامانه مودیان تبعیت کنند.

رئیس اتحادیه طلا و سکه در ادامه خاطرنشان کرد: سامانه مودیان برای تمام مشاغل است و  طلا فروشان نسبت به آن هیچ گونه اعتراضی ندارند.

وی خاطرنشان کرد:  سامانه جامع تجارت سال گذشته با توجه به اینکه مشکلاتی در بحث آموزش و اطلاع رسانی در آن وجود داشت و از دی ماه اجرایی شد و با واکنش صنف طلافروشان مواجه شد.

بذرافشان در ادامه بیان کرد: لزوم ثبت نام در سامانه مودیان و سامانه جامع تجارت باعث تعدد سامانه ها برای طلا فروشان شد و مشکلاتی ایجاد کرد. به همین دلیل مقرر شده بود که ۳ ماه وقت داده شود تا این سامانه ها طبق تبصره ب ماده ۶ فعالان صنفی و اقتصادی باید در یک سامانه اقدامات مبادلاتی خود را انجام دهند.

بذرافشان در ادامه بیان کرد: ولی حدود ۴ ماه گذشت این مدت زمان سپری شد و این دو سامانه علی رغم قول هایی که داده شد، با هم ادغام نشد. جلساتی با سازمان امور مالیاتی و وزارت صمت برگذار شد ولی هنوز این دو سامانه ادغام نشده اند.

وی در ادامه بیان کرد: اعتراض طلا فروشان به سامانه جامع تجارت الکترونیک این بود که مقرر شده اطلاعات سرمایه و موجودی آنها باید در این سامانه ثبت شود. برای رفع این مشکل جلسات متعددی در ۳ ماه پایانی سال داشتیم و نامه نگاری های زیادی هم انجام شد.

بذرافشان گفت: در این جلسات بر لزوم بازنگری و اصلاحات در  سامانه جامع تجارت مطرح شد و قول هایی برای تغییرات در این سامانه داده شد.

رئیس اتحادیه طلا و سکه گفت: از ابتدای سال از طریق وزارت صمت اعلام شد که روسای اتاق های اصناف  استان ها و اتحادیه های ما، اعلام شد که سامانه جامع تجارت از ۷ فروردین ۱۴۰۳ لازم الاجرا است و با توجه به اینکه هیج تغییری در خصوص این تصمیم اعلام نشد طلا فروشان نسبت به این مسئله اعتراض دارند و اجرایی شدن این مسئله واکنش هایی در پی داشته است.

وی ادامه داد: طلا فروشان اعلام کرده اند که چرا باید سرمایه خودشان که چند نسل گشته تا به آنها رسیده است را باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. مسئولین هم معتقدند که باید تمام این نقل و انتقالات ثبت شود.

وی افزود: آسیب ها و ضعف هایی که در این موضوع هست این است که بخشی از این سرمایه ها برای خود همکاران نیست، طلاهایی وجود دارد که کسانی که فعالیتی ندارند به تولیدی های طلا می دهند تا با آنها تولید انجام دهند. از سوی دیگر تولیدی های ما از نظر شرایط و سرمایه ضعیف هستند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • دروغی بزرگ در طرح شفافیت مجلس
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس عنوان کرد؛ طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند نه سامانه مودیان
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • رئیس اتحادیه در گفت و گو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • تسهیل خدمت‌رسانی به مردم با هوشمندسازی امور قضایی
  • جزییات ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان و تجارت اعلام شد