Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، افتتاحیه دوازدهمین دوره سراسری و اولین دوره بین‌المللی تئاتر «صاحبدلان» سه شنبه شب (۲۱ تیر) ساعت ۲۱ با حضور محمود سالاری (معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، کاظم نظری (مدیرکل هنرهای نمایشی)، محمود فرهنگ (دبیر دوازدهمین دوره سراسری و اولین دوره بین‌المللی تئاتر صاحبدلان) و تعدادی از هنرمندان در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در سخنرانی ابتدایی این مراسم کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: «امیدوارم در دوازدهمین دوره سراسری و اولین دوره بین‌المللی تئاتر صاحبدلان شاهد نمایش‌های ارزشمند و ایمانی باشیم. نگاه ما و نگاه همه هنرمندان این است که در این جشنواره اتفاقات خوبی در حوزه مسائل دینی و اعتقادی بیفتد و باشکوه‌تر از سال‌های قبل برگزار شود.»
او ادامه داد: «به امید اینکه پژوهش‌هایی که در این رویداد توسط استاد احمد جولایی و همکاران‌شان صورت گرفته‌است، مورد بهره‌برداری دانشجویان و دیگر اصحاب علم و دانش قرار بگیرد و شاهد تولیدات علمی و ارزشمند باشیم.»
مدیرکل هنرهای نمایشی افزود: «در بخش نمایشنامه‌نویسی و بین‌الملل نیز امید داریم تا با همت آقای محمود فرهنگ شاهد تولیدات مطلوب و شرکت گروه‌های ایمانی خوبی از کشورهای مختلف باشیم. از آنجا که گروه‌های بین‌الملل در مباحث زیباشناسی، تکنیکال و اجرا جایگاه و سبک و سیاق ویژه خود را دارا هستند؛ حضور آن‌ها باعث تبادل هنری و فرهنگی خواهد شد.»
کاظم نظری در پایان سخنانش گفت: «از همه دست‌اندرکاران و از جناب آقای محمود سالاری که همیشه حامی فعالیت‌های تئاتر کشور بالاخص این رویداد ارزشمند است، تشکر ویژه دارم و امیدوارم که تاثیرات برگزاری این دوره در سال‌های آینده و دوره‌های بعد مشهود باشد.»
پس از سخنان مدیرکل هنرهای نمایشی و اجرای «علی خوانی» توسط مرشد ابوالفضل ورمزیار، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخنرانی کوتاه پرداخت.
محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «اگر «صاحبدلان» بتواند از تمام کسانی که در جامعه به هنر تئاتر دل باخته‌اند، دلبری کند در مسیر خود موفق خواهد شد وگرنه «صاحبدلان» یک طرف می‌ماند و جریان تئاتر یک طرف دیگر.همانطور که در روز رونمایی از پوستر هم بیان کردم،امیدوارم صاحبدلان از این رویداد به یک روند نمایشی برسد.»
او افزود: «وجه مشترک این رویدادها با جریان تئاتر، همان تئاتر به معنی درام و خلق دراماتیک رویداد است. این خلق دراماتیک رویداد اگر در «صاحبدلان» اتفاق بیفتد، می‌تواند کارایی داشته باشد و برای بقیه جریان تئاتر تأثیرگذار باشد.امیدوارم روند و تاثیر «صاحبدلان» را در جشنواره تئاتر کودک، جشنواره بین‌المللی فجرو جشنواره آیینی و سنتی ببینیم.»

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: «روند «صاحبدلان» باید سرچشمه جریان تئاتر کشور شود چراکه دین یعنی متر و معیار و برای تشخیص خوب و بد. «صاحبدلان» به عنوان تئاتر دینی است که باید معیار نشان دهد واگر بتواند این معیارها را دقیق‌تر به مخاطب ارایه کند، موفق خواهد بود.»

در ادامه برنامه، مرشد مهدی چایانی پس از سخنان محمود سالاری معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ذکر منقبت‌خوانی امیرالمومنین علی (ع) پرداخت.


پس از پایان برنامه محمود فرهنگ، دبیر جشنواره درباره اولین دوره بین‌المللی «صاحبدلان» گفت: «بعد از اینکه رویداد تئاتر «صاحبدلان» وارد دهه دوم فعالیت خود شد، احساس کردیم نیاز به ارتباطات تئاتری با کشورهای مسلمان به چشم می‌خورد لذا مراحل ارتباط با دیگر کشورها در سه بخش انجام شد.»

او ادامه داد: «اولین زمینه فعالیت بخش بین‌الملل، نمایشنامه‌نویسی است که تلاش می‌کنیم از ۲۵ کشور مسلمان آثار نویسندگان داخلی و خارجی دریافت شده و در اسفندماه منتخبان معرفی شوند.»

فرهنگ افزود: «دوم نشست‌های پژوهشی و مسترکلاس‌هایی است که برای برگزاری آن‌ها از ده پژوهشگر کشورهای مسلمان دعوت کرده‌ایم تا چکیده مقالات‌شان را به دبیرخانه ارائه دهند. تعدادی از این پژوهشگران، به مدت سه روز برای برگزاری سمینار به تهران و سپس ده استان دیگر دعوت خواهند شد تا بتوانند پژوهش‌های خود را با موضوع ادبیات نمایشی دین‌گرا مطرح کنند. لازم به ذکر است که تاکنون با پنج نفراز این پژوهشگران ارتباط مستقیم برقرار شده‌است.»

فرهنگ گفت: «در زمینه پژوهش تا زمان برگزاری هر رویداد هنری معرفی شده، در فراخوان و جدول برنامه‌ها، به هر یک از پژوهشگران داخلی فهرستی ازعناوین مرتبط به منظور پژوهش پیشنهاد می‌شود تا به بررسی موضوع مورد علاقه خود بپردازند.»

دبیر جشنواره «صاحبدلان» افزود: «سومین زمینه بخش بین‌الملل، دعوت از گروه‌های نمایشی کشورهای مسلمان از طریق سفارت‌خانه‌ها، رایزن‌های فرهنگی و هم‌افزایی از سازمان‌هایی که در این حوزه تجربیاتی دارند، است که به احتمال زیاد در دی ماه سال جاری میزبان آن‌ها خواهیم بود.

او گفت: از آنجا که تا دی ماه و یک ماه قبل از آن برای بخش بین‌الملل فرصت داریم و هنوز به رویداد اجراهای صحنه‌ای این بخش نرسیده‌ایم، نمی‌توان به صورت دقیق درباره آن صحبت کرد.»

این هنرمند ادامه داد: «رویداد «صاحبدلان» از تیرماه آغاز می‌شود و تا دی ماه ادامه دارد. به همین دلیل ارائه و ارقام درباره هر کدام از بخش‌ها باید نزدیک به زمان برگزاری آن انجام شود.»

محمود فرهنگ در پایان سخنانش گفت: « هم اکنون نمایش‌های آیینی رویداد «صاحبدلان» اجرا می‌شوند و از آنجاکه در حال سپری کردن اعیاد قربان تا غدیر هستیم آثار خیابانی، نقالی و پرده‌خوانی با موضوعیت این رویداد را روی صحنه خواهیم داشت.»


نخستین روز از دوزادهمین دوره سراسری و اولین دوره بین‌المللی تئاتر «صاحبدلان» با پخش رادیویی سه اثر«نوای حرم» به کارگردانی حمیدرضا نوری، نمایش خیابانی «جوانمرد قصاب» به کارگردانی اکبر قهرمانی و «نقالی» مرشد مهدی چایانی از رادیو نمایش شب گذشته (۲۱ تیر) کار خود را آغاز کرد.

۵۷۲۴۷

کد خبر 1650835

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تئاتر هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیرکل هنرهای نمایشی محمود سالاری محمود فرهنگ جریان تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد

فرهاد قائمیان به عنوان مدیر جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) به آن اشاره کرده بود در نشست خبری‌ای پرده از جزئیات این فیلم سینمایی برداشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از مهمترین بخش‌های نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی که فرهاد قائمیان به عنوان مدیر جشنواره بین‌المللی فیلم امام رضا(ع) و محمدحسین لطیفی کارگردان شناخته شده سینما و تلویزیون دبیر این جشنواره حضور داشتند و به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند،‌ جزئیات ساخت فیلم سینمایی امام رضایی بود. 

فرهاد قائمیان صحبت‌های خودش را در نشست خبری پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا(ع) با این نکته آغاز کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه‌مند استان‌های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

او سپس به جزئیاتی از فیلم سینمایی اشاره کرد که قرار است توسط این جشنواره ساخته و پرداخته شود، تأکید کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده‌اند تا این فیلم ساخته شود.

افتتاحیه چهاردهمین جشنواره مردمی عمار/ لطیفی: برایم دعا کنید فیلم بد نسازم

البته خبرنگار تسنیم موضوع را از محمدحسین لطیفی هم پرسید که او به این نکته اشاره کرد تلاش‌مان برای رسیدن این فیلم (از عشق‌آباد تا عشق آباد) به جشنواره سال آینده فیلم فجر است. چون کار سنگینی است و دعا می‌کنیم این اتفاق برای سال آینده بیفتد و بتوانیم پیش‌تولید این فیلم را همزمان با شروع جشنواره آغاز کنیم.

اما در ادامه نشست خبری فرهاد قائمیان به جزئیاتی از خودِ جشنواره اشاره کرد؛ او گفت: در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده و همچنین بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده‌اند. اختتامیه جشنواره در آبان‌ماه و اختتامیه بخش بین‌الملل نیز در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین‌الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

محمدحسین لطیفی که دبیری اولین جشنواره فیلم دینی رضوان را عهده‌دار است برای انتصاب به این مسئولیت از امام رضا(ع) و فرهاد قائمیان تشکر کرد. او با تأکید بر این نکته که امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد، گفت: در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده‌ایم که افراد تعریف کرده‌اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده‌اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند. فیلم‌های دینی شامل همه فیلم‌هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود؛ در واقع این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین‌الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین‌الملل در اردیبهشت 1404 ‌برگزار می‌شود.

سیدجواد رفاهی مشاور راهبردی مدیرعامل بنیاد امام رضا(ع) از چرایی تعطیل شدن جشنواره فیلم رضوی پرده برداشت و به این نکته اشاره کرد: اولین دوره جشنواره فیلم رضوی در سال 1383 و آخرین دوره آن در سال 1398 برگزار شد، با بررسی‌های انجام گرفته پس 14 دوره برگزاری مشخص شد بسیاری از آثاری که به این رویداد می‌رسند هیج ربطی به امام رضا (ع) نداشته و فقط یک اشاره کوتاه داشته یا غیر مرتبط بوده اند، در حالی‌که باید از لحاظ محتوایی مربوط به امام رضا (ع) باشند.

او همچنین به فیلمسازی با موبایل و توجه ویژه به فیلم اولی‌ها اشاره کرد و افزود: اولین جشنواره فیلم دینی در دوره جدید در دو بخش اصلی دینی با محوریت تمام ادیان و بخش رضوی با محوریت جهان اسلام و امام رضا (ع) برگزار می‌شود و یکی از مهمترین اهداف‌مان توجه ویژه به فیلم اولی‌هاست که آثارشان جداگانه بررسی خواهد شد. ما همچنین بخش فیلمسازی با موبایل را داریم که عمومی است و به نوعی دعوت از همه مردم برای فیلمسازی است. همچنین بخش «ایده تا فیلم» با عنوان سراج داریم که به منظور حمایت از کسانی است که ایده فیلمسازی دارند اما امکانات ساخت اثر برای آنها مهیا نیست و ما درنظر داریم از ایده و استعداد آنها استفاده کنیم.

رفاهی همچنین به اکران منتخب این فیلم‌ها در سینماها پیش از اکران فیلم اصلی با هماهنگی سازمان سینمایی و همچنین پخش در تلویزیون با رایزنی‌هایی که با صداوسیما انجام شده، اشاره کرد. 

بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) قرار است با مشارکت سازمان سینمایی و امور سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی سوره مهر حوزه هنری، مرکز ارتباطات و رسانه و مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به مناسبت دهه کرامت اولین دوره جشنواره فیلم دینی را در قالب‌های داستانی، مستند و پویانمایی در بخش ویژه رضوی به صورت رقابتی برگزار کند که امروز فراخوان این جشنواره در پایگاه اینترنتی شمس توس منتشر می‌شود.

در پایان نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم رضوان رونمایی شد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • محمود خسروی وفا: می توانیم در المپیک ناگویا ژاپن شانس پنجمی داشته باشیم؛ کشتی امید اول ماست
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • باغ هنر با دو رویداد آغاز شد
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در استیج اینوتکس بررسی می شود
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد