Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@03:11:31 GMT

نگرانی انگلیس از قدرت گرفتن تروریسم راست‌ افراطی

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۴۰۰۹

نگرانی انگلیس از قدرت گرفتن تروریسم راست‌ افراطی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک کمیته نظارتی در مجلس انگلیس خواستار افزایش بودجه ام‌آی‌۵- سازمان اطلاعات داخلی انگلیس- برای مقابله با تهدیدهای فزاینده مرتبط با تروریسم از سوی گروه‌های راست افراطی شده است.

نمایندگان پارلمان انگلیس و همکاران آنها در کمیته امنیتی و اطلاعاتی پارلمان تصریح کردند که ام‌آی‌۵ مجبور شده سایر فعالیت‌هایش در زمینه مقابله با سایر انواع تروریسم را آهسته‌تر پیش ببرد و قادر به توسعه سایر فعالیت‌های خود نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیته اطلاعاتی و امنیتی انگلیس در گزارشی که چهارشنبه منتشر شده گفت: «این وضعیت قابل ادامه دادن نیست. بایستی به ام‌آی‌۵ بودجه بیشتری اختصاص داد تا بتواند این موارد را بدون ضربه دیدن سایر حیطه‌های فعالیت این سازمان پیش ببرد.»

سازمان اطلاعات داخلای انگلیس از سال ۲۰۱۸ به تدریج وظایف مربوط به مقابله با تروریسم راست‌گرایان افراطی را به عهده گرفته است. محول شدن این وظایف به ام‌آی‌۵ بعد از انجام بررسی‌های لازم بر روی قتل «جو کاکس»، نماینده حزب کارگر در پارلمان انگلیس در سال ۲۰۱۶ صورت پذیرفت.

طبق گزارش این کمیته، در جولای ۲۰۲۰ نزدیک به یک پنجم از تحقیقات ام‌آی‌۵ در انگلیس به تروریسم راست‌گرایان افراطی اختصاص داشته است و تروریسم چپ‌گرایان و آنارشیست‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

در این گزارش تصریح شده که تهدید ناشی از راست‌گرایان افراطی رو به افزایش است. کمیته امنیتی و اطلاعاتی پارلمان انگلیس در بیانیه‌ای گفته است: «افراد اغلب به دنبال پیوستن به ارتش هستند و گروه‌های راست‌گرای افراطی هم سعی دارند نیروهایشان را از میان نظامی‌ها جذب کنند. داشتن سابقه نظامی یکی از جنبه‌های مشروعیت در میان گروه‌های تروریستی راست افراطی است.»

راست‌گرایی افراطی نوعی از تروریسم است که ریشه در ایدئولوژی‌های راست از جمله نئونازیسم، نئوفاشیسم، قوم‌گرایی و ملی‌گرایی دارد. تروریسم راست‌گرا در عصر جدید ابتدا در دهه ۱۹۷۰ در غرب اروپا به وجود آمد و بعد از آن، در پی فروپاشی شوروی سابق در شرق اروپا قدرت گرفت.

این گروه از تروریست‌ها به دنبال سرنگون کردن دولت‌ها و به قدرت رساندن رژیم‌های فاشیست و ملی‌گرا هستند. اعضای این گروه‌ها عمدتاً افرادی را هدف قرار می‌دهند که از نظر آنها متعلق به «جوامع بیگانه» هستند.

در سال ۲۰۱۸، مارک راولی، رئیس پلیس مقابله با تروریسم در انگلیس افشا کرد از مارس ۲۰۱۷ تا مارس ۲۰۱۸ چهار عملیات تروریستی از سوی گروه‌های راست افراطی خنثی شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وحشت قدرت گرفتن بین الملل تروریسم راست گروه ها ام آی ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۴۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توهمات یک ذهن افراطی

رمانتیسم روشنفکر ایرانی عارضه‌ای است که روشنفکر فکر می‌کند که فهم بالاتری از جامعه دارد؛ اما در عمل جز همین آشفتگی فکری و مشتی کلیات که به درد کسی نمی‌خورد غیر از اداهای روشنفکری، رویکرد شاهزاده تا تاج‌زاده نشان می‌دهد که روشنفکر ایرانی بعد از حدود ۲۰۰ سال دستش خالی است، جز اینکه تلاش می‌کند آشی بار بگذارد که هر چیز اضافه خانه را در آن بریزد. مهدی نصیری چیز تازه‌ای نگفته، بلکه ۲۰۰ سال آشفتگی روشنفکر ایرانی را دوباره با دو کلمه شاهزاده و تاج‌زاده روایت و توصیف کرده است. اتفاق خاصی، نیفتاده فقط روشنفکران ایرانی مشغول کار هستند.  

به گزارش ایسنا، روزنامه صبح نو در شماره امروز خود نوشت: سخنان مهدی نصیری در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی واکنش برانگیز شده است. او در این مصاحبه از ضرورت اتحاد اپوزیسیون جمهوری اسلامی سخن گفته؛ یعنی اتحاد شاهزاده با تاج‌زاده. جمهوری‌خواهان با هواداران سلطنت. این سخنان چندان قابل نقد نیست، نه از آن باب که سخن بسیار دقیق و فکر شده‌ و ایده‌ای است که از عطاری هیچ‌کس جز عطاری نصیری نمی‌توانسته بیرون بیاید، نه از تاج‌زاده که از شاهزاده تا مسیح هم نتوانستند چند ماهی دور یک میز بنشینند و امروز به یکدیگر فحش‌ می‌دهند. بنابراین امتناع این ایده از روز روشن‌تر است. و باز نه جای تعجب که نصیری چنین سخنانی را بر زبان رانده که جای تعجب نیست؛ چراکه مسیر هر فرد رادیکالی، افتادن در چرخه رادیکالیسم است. 

بنابراین مدعای مطلب حاضر نه نقد این سخن نصیری که نقد روشنفکرانی است که در ۲۰۰ سال اخیر قدمی به جلو برنداشتند و همچنان اسیر توهم‌اند. توهمی که باید آن را توهم انفکاک از جامعه و بیگانگی با انسان ایرانی نامید. 

دوباره باید مسیر طی شده و جریان روشنفکری ایرانی نقد شود که امروز مهدی نصیری در این نحله خود را قرار داده است. نقد روشنفکران نه از باب غرض با این جماعت، بلکه از فرط بیگانگی است که با جامعه دارند و رؤیاهایی که این‌ها در دویست سال اخیر به جای فکر، ایده و اندیشه پیشرفت به‌عنوان جنس بنجل به مردم ایران فروخته‌اند و به جای پیشرفت و توسعه برای مردم ایران، وضعیتی ایجاد کردند که بعد از دویست سال دوباره ایده بازگشت به وضعیت دویست سال گذشته را تئوریزه می‌کنند.

روشنفکر ایرانی ۲۰۰ سال است که اسیر این توهم است، از مردم سخن می‌گوید؛ اما فهمی از مردم ندارد. روشنفکر ایرانی که علیه سلطنت شورید و امروز دوباره به سلطنت رسیده است. زمانی مخالف شهر بود و زندگی در روستا را تئوریزه می‌کرد و امروز مقلد غرب و مدرنیته شده است. 
این موجود ناقص‌الخلقه در عرصه فکری ایران باید پاسخگو باشد که چگونه با همه ادعای روشنفکری خود و تحقیر جامعه از تولید یک ایده هم عاجز مانده و امروز مهدی نصیری بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که عمری به آنان فحش داده و نان فحش دادن به آنان را سر سفره خود برده است.
رمانتیسم روشنفکر ایرانی عارضه‌ای است که روشنفکر فکر می‌کند که فهم بالاتری از جامعه دارد؛ اما در عمل جز همین آشفتگی فکری و مشتی کلیات که به درد کسی نمی‌خورد غیر از اداهای روشنفکری، رویکرد شاهزاده تا تاج‌زاده نشان می‌دهد که روشنفکر ایرانی بعد از حدود ۲۰۰ سال دستش خالی است، جز اینکه تلاش می‌کند آشی بار بگذارد که هر چیز اضافه خانه را در آن بریزد. مهدی نصیری چیز تازه‌ای نگفته، بلکه ۲۰۰ سال آشفتگی روشنفکر ایرانی را دوباره با دو کلمه شاهزاده و تاج‌زاده روایت و توصیف کرده است. اتفاق خاصی، نیفتاده فقط روشنفکران ایرانی مشغول کار هستند.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشدید تحریم‌های انگلیس علیه شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک
  • افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل
  • ارائه خدمات پزشکی گروه جهادی الکفیل در زنجان
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این اعتراضات دانشجویی نیست، تروریسم است
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • ارائه خدمات پزشکی به ۲۰۰۰ نفر از مددجویان زنجانی
  • یک پلیس انگلیسی به خاطر حمایت از حماس دادگاهی می‌شود
  • توهمات یک ذهن افراطی