Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه امروزه استفاده از درمان‌های نوین سلولی بر پایه سلول‌های ایمنی در دنیا برای درمان سرطان و ریشه‌کنی آن انقلابی ایجاد کرده است گفت: تحقیقات در این حوزه با ضرورت ایجاد بستر، دانش و فناوری لازم برای ایجاد سلول‌های ایمنی کارآمد برای درمان سرطان‌های مقاوم به درمان در پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی آغاز شده و بستر لازم و تکنولوژی مربوطه در این پژوهشگاه استقرار یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، با توجه به فرارسیدن چهل و دومین سالگرد تشکیل این نهاد پیرامون آخرین وضعیت تعدادی از طرح‌های فناورانه و نوآورانه پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با دکتر مرضیه ابراهیمی، دکترای ایمنی‌شناسی پزشکی و از پژوهشگران این پژوهشگاه،  گفت‌وگوی ترتیب داده شده که در ادامه می آید:

*چه زمانی فعالیت در جهاددانشگاهی را آغاز کردید؟

در اسفندماه سال ۱۳۸۳ به‌صورت پژوهشگر در حوزه سلول‌های بنیادی به تیم دکتر بهاروند در پژوهشگاه رویان پیوستم و در حال حاضر استاد تمام پژوهشگاه رویان هستم.

 

*در حال حاضر مدیریت چه پروژه تحقیقاتی را بر عهده دارید؟

تا کنون مدیریت پروژه‌های تحقیقاتی متعددی در حوزه سلول‌های بنیادی سرطان و خون‌ساز را به عهده داشته‌ام و در طول عمر تحقیقاتی تلاش کرده‌ام تا نتایج این پروژه‌ها به‌صورت ارائه خدمات به بیماران و نیازمندان برسد. در حال حاضر نیز مدیر پروژه درمان تومورهای مغزی به‌ واسطه سلول‌های NK، تولید سلول‌های NK از خون‌بند ناف، بررسی اثر سلول‌های NK در ترکیب با سایر داروها برای هدف‌گیری سلول‌های سرطانی در بدخیمی‌های خونی، تولید وزیکول‌های خارج سلولی با قدرت هدف‌گیری سلول‌های سرطانی در چند سرطان مختلف هستم.

 

*اجرای این طرح‌ها از چه تاریخی آغاز شده است؟

اجرای تمامی طرح‌ها از حدود ۳ سال قبل آغاز شده است، برخی از این پروژه‌ها در مراحل پایانی و برخی در حال اجرا می‌باشند.

 

*در رابطه با ضرورت اجرای این طرح‌های در کشور توضیح دهید.

به‌طور حتم درمان سرطان به‌ویژه سرطان‌های مقاوم به درمان و متاستاتیک با روش‌های مرسوم دارویی امکان‌پذیر نیست. امروزه استفاده از درمان‌های نوین سلولی بر پایه سلول‌های ایمنی در دنیا برای درمان سرطان و ریشه‌کنی آن انقلابی ایجاد کرده است. لذا تحقیقات در این حوزه با ضرورت ایجاد بستر، دانش و فناوری لازم برای ایجاد سلول‌های ایمنی کارآمد برای درمان سرطان‌های مقاوم به درمان آغاز شده و خداراشکر در حال حاضر بستر لازم و تکنولوژی مربوطه در این پژوهشگاه وجود استقرار یافته است.

 

*طبق برنامه‌ریزی‌ها اجرای این طرح چه زمانی به پایان می‌رسد؟

فاز اول کار آزمایی بالینی درمان تومورهای مغزی مقاوم به درمان با موفقیت به پایان رسیده است.

 

*چه برنامه‌ای برای تجاری‌سازی محصول به‌دست‌آمده دارید؟

با توجه به دستیابی به تکنولوژی و به‌منظور تسهیل روند توسعه تجاری‌سازی و ارائه خدمات، با استقرار در مرکز رشد رویان و با نام شرکت دانش‌بنیان کیان ایمن سلول در حال فراهم آوردن زمینه‌های تجاری شدن این فرآورده سلولی و خدمات مربوطه به بیماران هستیم. امید است تا ۳ سال آینده بتوانیم به نمونه محصول تجاری شده دست‌یابیم.

 

*چه مشکلات و موانعی پیشروی به سرانجام رسیدن اجرای این طرح وجود دارد؟

مشکلات پیش روی طرح‌های فناورانه حوزه بیولوژیک بسیار است. بخشی از این مشکلات درون سازمانی و بخشی دیگر فراسازمانی است. از مشکلات درون سازمانی می‌توان به کمبود بودجه، عدم توجه به طرح‌های کلان، عدم چابکی در تدوین آیین‌نامه‌ها، ضعف آیین‌نامه‌های مربوط به مالکیت فکری و یا آیین‌نامه‌های تجاری‌سازی و عدم آموزش کافی فناوران اشاره کرد. البته نباید همدلی و همکاری تیم‌های پشتیبان در پژوهشکده سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان را نادیده گرفت. به عبارت بهتر اگرچه ضعف‌هایی در امور سازمانی دیده می‌شود، اما پیشرفت در سازمان‌های کوچک‌تر همچون پژوهشگاه رویان به‌واسطه همت جمعی رؤسا و مدیران است. از جمله مشکلات فراسازمانی می‌توان به سیاست‌گذاری‌های کلان کشور اشاره کرد که در بحبوحه تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی گریبان گیر پروژه‌های پژوهشی می‌شود.

 

*به نظر شما جهاددانشگاهی چه نقشی می‌تواند در توسعه زیست‌بوم نوآوری، به ویژه برای نخبگان کشور داشته باشد؟

به‌طور حتم جهاددانشگاهی به‌عنوان نهاد بالادستی نقش بسیار مهمی در توسعه زیست‌بوم نوآوری دارد؛ به‌طوری‌که به چیره‌دستی همه اعضا کمک می‌کند.

در واقع جهاددانشگاهی می‌تواند در فراهم آوردن بسترهای آموزشی لازم برای ایجاد فرهنگ نوآوری، ترسیم خطوط راه به‌صورت شفاف با هدف‌گذاری مناسب حمایت از فعالیت‌های نوآورانه و معرفی نخبگان این عرصه به سازمان‌های حامی با حمایت کلان، تعیین نقشه راهبردی توسعه زیست‌بوم نوآوری در سطح کلان کشور، توجه به ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان و حل مشکلات ملی، هدف‌گذاری کلان در عرصه بین‌المللی، توجه به نوآوران نخبگان سازمانی، رفع موانع و تسریع امور مربوطه ایفای نقش کند.

 

*در پایان اگر نکته خاصی در رابطه با این طرح و یا اجرای پروژه‌های تحقیقاتی توسط جهاددانشگاهی دارید، بفرمایید.

از دید بنده که به مدت ۱۸ سال در جهاددانشگاهی در حال خدمت بوده‌ام، این سازمان را در جایگاه مقدس و خاص می‌دانم. علت بودنم، ماندم و فعالیتم، اعتقاد به جهاددانشگاهی برای اصلاح امور با توجه به مشکلات ملی است. هم‌افزایی برای حل مشکلات سلامت جامعه به‌خصوص بیماران مبتلابه سرطان، با جلب‌توجه خیرین، صنایع بزرگ و بزرگ‌مردان ایران‌زمین، می‌تواند جایگاه این سازمان مقدس را در قلب مردم ارتقا بخشیده و ارزش این سازمان را به دولت‌مردان ثابت کند.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: پژوهشگاه رویان ، چهل و دومین سالگرد جهاد دانشگاهی ، جهاد دانشگاهی زیست بوم نوآوریِ نخبگان ایران ، جهاد دانشگاهی 1401

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی 1401 برای درمان سرطان زیست بوم نوآوری پژوهشگاه رویان سلول های ایمنی مقاوم به درمان اجرای این طرح حال حاضر پروژه ها آغاز شده طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۵۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد افرادی که در حال طی کردن دوره درمان سرطان، در تنهایی هستند، در مقایسه با افرادی که با همنشینی همراه هستند، احتمال مرگ بیشتری دارند.
Jingxuan Zhao ، محقق و دانشمند ارشد در تحقیقات خدمات بهداشتی در انجمن سرطان آمریکا  گفت: «تنهایی و احساس منزوی شدن نگرانی رایجی در میان بازماندگان سرطان است».

به گزارش ایتنا، ژائو توضیح داد که تشخیص و درمان سرطان افراد را منزوی می‌کند و روابط اجتماعی آنها را تحت فشار قرار می‌دهد. ژائو گفت: «بیش از 18 میلیون بازمانده سرطان در ایالات متحده وجود دارد و انتظار می‌رود این تعداد تا سال 2030 به 22 میلیون نفر افزایش یابد. اکنون باید به این موضوع حیاتی بپردازیم.»

برای این مطالعه، محققان بیش از 3400 بازمانده سرطان 50 ساله و بالاتر را که به یک مطالعه با بودجه فدرال در مورد بازنشستگی و سلامت بین سال‌های 2008 تا 2018 پاسخ مثبت دادند، ارزیابی کردند. حدود 28 درصد از بازماندگان احساس تنهایی شدید و 24 درصد دیگر احساس تنهایی متوسط را گزارش کردند. محققان دریافتند افرادی که بالاترین سطح تنهایی را گزارش می‌کنند، 67 درصد بیشتر از افرادی که کمتر تنها هستند، در معرض خطر مرگ قرار دارند.

این مطالعه در 25 آوریل در مجله شبکه ملی جامع سرطان منتشر شد. ژائو در یک نشریه خبری گفت: «آنچه لازم است، اجرای برنامه‌هایی برای غربالگری تنهایی در میان بازماندگان سرطان و ارائه حمایت اجتماعی از افراد نیازمند است. این اقدامات می‌تواند مداخلاتی مانند مشاوره سلامت روان، حمایت جامعه، مشارکت در شبکه‌های اجتماعی و ادغام این برنامه‌ها در درمان سرطان باشد.»

این مطالعه جدید یک سال پس از توصیه جراح عمومی، دکتر ویوک مورتی، درباره "اپیدمی تنهایی و انزوا" که به یک بحران بهداشت عمومی کم‌توجه تبدیل شده است، انجام شد. مورتی در یک انتشار خبری گفت: « روابط ما منبعی برای درمان و بهزیستی است که پنهان می‌شود، روابطی که می‌تواند به ما کمک کند زندگی سالم‌تر، کامل‌تر و سازنده‌تری داشته باشیم. با توجه به پیامدهای سلامتی قابل توجه تنهایی و انزوا، ما باید ایجاد ارتباط اجتماعی را به همان شیوه‌ای که دیگر مسائل مهم بهداشت عمومی مانند تنباکو، چاقی و اختلالات مصرف مواد را در اولویت قرار داده‌ایم، در اولویت قرار دهیم.» 

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند