Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه کیهان نوشت: درآمد‌های نفتی کشور در فصل اول امسال و در مقایسه با فصل مشابه در سال گذشته، ۶۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش روزنامه ایران، صادرات نفت کشور در ۱۰ ماه اخیر روندی صعودی داشت و ۴۰ درصد نسبت به روز‌های ابتدایی دولت افزایش یافت. از آن زمان تاکنون میانگین صادرات نفت، این افزایش ۴۰ درصدی را حفظ کرده است و آن طور که منابع آگاه در وزارت نفت می‌گویند، میزان درآمد‌های نفتی بهار امسال ۶۰ درصد بالاتر از بهار سال گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مقام آگاه در وزارت نفت می‌گوید: «در این مدت از ظرفیت‌های متعددی برای بازارسازی استفاده شد و با مجموعه اقدامات بازاریابی انجام شده، این افزایش ۴۰ درصدی صادرات نفت کشور حفظ و پایدار شد. این درحالی است که نفت ایران تحت شدیدترین تحریم‌ها است و نه فقط فروش نفت ایران تحریم است، بلکه آمریکا هر مصرف‌کننده‌ای را که از ایران نفت بخرد، تحریم می‌کند.

در کنار افزایش ۴۰ درصدی حجم صادرات نفت، بهار امسال شاهد رشد ۶۰ درصدی درآمد‌های نفتی نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز بودیم. این موضوع کمک کرد تا ارز مورد نیاز تأمین کالا‌های اساسی و دارو و همین طور ساماندهی بازار ارز توسط بانک مرکزی بدون وقفه تأمین شود.»

این مقام آگاه با اشاره به اینکه اگر صادرات نفت انجام نشود، بانک مرکزی در مدیریت و ساماندهی بازار ارز به مشکل برمی‌خورد، اذعان می‌کند: «اکنون بخش قابل توجهی از ارز موجود در بازار ارز و صرافی‌ها، ناشی از صادرات نفت کشور است. بر این اساس، اینکه بانک مرکزی می‌تواند با وجود تمام تنش‌های گاه و بیگاه بازار را به‌خوبی مدیریت کند، نتیجه تداوم صادرات نفت کشور است. صادرات نفت کشور با وجود تمام تنگنا‌ها وضعیت قابل قبولی دارد و در ماه‌های گذشته کم نشده است و حدود ۸۰ درصد درآمد نفت فروخته شده نیز به صورت ارزی دریافت می‌شود.»

او با بیان اینکه بازار نفت ایران و روسیه درچین یکسان نیست و از این بابت نگرانی وجود ندارد، می‌گوید: «نفت روسیه مانند ایران مشمول تحریم‌های ثانویه نیست. یعنی اگرپالایشگاهی در چین یا هر کشور دیگری نفت روسیه را خریداری کند، تحریم نمی‌شود. اما شرایط ایران فرق دارد و تنها در بازار خاکستری می‌تواند نفت بفروشد؛ لذا روسیه اکنون در بازار اصلی چین و اغلب به پالایشگاه‌های اصلی نفت می‌فروشد و ایران در بازار خاکستری. این دو بازار چندان همپوشانی ندارند. اگرچه ایران راه‌های بازاریابی و بازارسازی را در تمام کشور‌های هدف دنبال می‌کند.»

این مقام آگاه با اشاره به اینکه برای افزایش صادرات نفت در کوتاه‌ترین زمان ممکن نیز ایران آمادگی کامل دارد، عنوان می‌کند: «اخیراً یک تست تولید در صنعت نفت انجام و در این مانور مشخص شد که ایران می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ۵۰۰ هزار بشکه در روز به تولید خود بیفزاید. اکنون کشور برای افزایش تولید آماده است و در هر زمانی که امکان این افزایش فراهم باشد، صادرات نفت بیشتر نیز خواهد شد.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: روزنامه کیهان درآمدهای نفتی صادرات نفت کشور درآمد های نفتی ۶۰ درصد ۴۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۵۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

صندوق بین المللی پول از رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته خبر داد و پیش بینی کرد ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۴ با افزایش حدود ۶ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به ۳۱.۳ میلیارد دلار برسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول در گزارش  منطقه ای خاورمیانه و آسیای مرکزی که به تازگی منتشر شده پیش بینی کرده ارزش تولید ناخالص داخلی ایران 61 میلیارد دلار در سال 2024 نسبت به سال 2023 افزایش یابد و به 464 میلیارد دلار برسد. اقتصاد ایران در این سال 3.3 درصد رشد خواهد کرد که  از رشد متوسط 20 ساله طی سال های 2000 تا 2020 که 3 درصد گزارش شده بیشتر خواهد بود.

این گزارش رشد اقتصاد غیر نفتی ایران در سال 2023 را  3.8 برآورد و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری به 3.3 درصد برسد. بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه 15 درصدی را به ثبت رساند. پیش بینی شده است در سال 2024 نیز رشد این بخش به 2.9 درصد برسد.

نرخ تورم در کشور طی سه سال گذشته نزولی بوده است و به پیش بینی صندوق بین المللی پول انتظار می رود این روند حداقل طی دو سال آینده ادامه پیدا کند. نرخ تورم ایران در سال 2023 به 41.5 درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سال 2024 به 37.5 درصد و در سال 2025 به 32.5 درصد برسد.

نرخ رشد نقدینگی در سال 2023 بالغ بر 34.7 درصد بوده و انتظار می رود این رقم در سال 2024 به 32.9 درصد کاهش یابد. متوسط رشد نقدینگی طی سال های 2000 تا 2020 بالغ بر 26.5 درصد محاسبه شده است.

*پیش بینی تراز مثبت 16.7 میلیارد دلاری حساب های جاری در 2024

صندوق بین المللی پول تراز حساب های جاری ایران در سال 2024 را مثبت 16.7 میلیارد دلار پیش بینی کرده است. در سال 2023 نیز تراز حساب های جاری ایران مثبت 17.8 میلیارد دلار برآورد شده بود.

*عبور ذخایر ارزی در دسترس ایران از 30 میلیارد دلار

ذخایر ارزی در دسترس ایران بر اساس برآورد صندوق بین المللی پول در سال گذشته 25.1 میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال قبل از آن 19.7 میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس پیش بینی این نهاد بین المللی ذخایر ارزی در دسترس ایران طی سال جاری با افزایش حدود 6 میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به 31.3 میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس این گزارش ذخایر ارزی ایران بسیار بیشتر از این ارقام و بالای 100 میلیارد دلار است که بنا به ادعای صندوق بین المللی پول به دلیل تحریم ها در دسترس ایران قرار ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه‌های هلال احمر اردبیل
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه های هلال احمر اردبیل
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها