Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با سفر جو بایدن به خاورمیانه، نرخ تورم در آمریکا باز هم رکورد شکست و به رقم بی سابقه ۹/۱ درصد در ماه ژوئن رسید که این رقم در چهار دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد نرخ تورم در این کشور باز هم رکورد شکست و به رقم بی سابقه 9/1 درصد در ماه ژوئن رسید که این رقم در چهار دهه اخیر بی سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش، آمارهای دپارتمان کار در روز چهارشنبه نشان می دهد شاخص بهای مصرف کنندگان از سال گذشته 9/1 درصد افزایش یافته که این بیشترین میزان افزایش از زمان اواخر سال1981 است.

بر این اساس، نرخ تورم در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل از آن، 1/3 درصد افزایش یافته که این رقم از سال 2005 بی سابقه بوده و باعث افزایش بهای بنزین، مسکن و مواد غذایی شده است.

با افزایش بی سابقه دوباره نرخ تورم در آمریکا طی ماه گذشته میلادی، احتمال می رود بانک مرکزی نرخ بهره را بار دیگر به شکلی چشمگیر بالا برده که این امر توسعه اقتصادی را با خطر مواجه می کند.

این در حالی است که براساس نتایج تحقیقات بلومبرگ، اقتصاد دانان پیش از این، افزایش 1/1 درصدی تورم نسبت به ماه مه و 8/8 درصدی سالانه آن را پیش بینی کرده بودند.

همچنین براساس این گزارش، میزان تغییرات بهای کالاها و خدمات به استثنای گروه مواد غذایی و انرژی، نسبت به ماه قبل 0/7 درصد و نسبت به سال قبل 5/9 درصد افزایش یافته که این رقم بیشتر از پیش بینی ها بوده است.

علاوه بر این، روند افزایش بهای ملزومات خانگی همچنان ادامه داشته است. بهای سوخت 11/2 درصد در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته و بهای خدمات مربوط به انرژی شامل برق و گاز طبیعی، 3/5 درصد افزایش یافته که بیشترین میزان افزایش از سال 2006 بوده است.

بهای کالاها نسبت به ماه می 2/1 درصد بیشتر شده در حالیکه افزایش 0/9 درصدی در بهای خدمات، بالاترین رقم از 21 سال گذشته بوده است.

همچنین نرخ اجاره مسکن از ماه مه 0/8 درصد افزایش یافته که بیشترین میزان افزایش از سال 1986 بوده  است. در حالیکه میزان خرید و فروش مسکن طی ماه های اخیر روند کاهش داشته است، کارشناسان اقتصادی انتظار دارند افزایش بهای اجاره مسکن همچنان ادامه داشته باشد زیرا متناسب کردن تغییرات قیمت با شاخص بهای مصرف کنندگان، امری زمان بر است.

علاوه بر این، بهای خودروهای مصرفی که سال گذشته بیشترین سهم را در تورم داشته است، نسبت به ماه گذشته 1/6 درصد بالا رفته و قیمت خودروهای صفر نیز 0/7 درصد افزایش یافته است.

کارشناسان و تحلیل گران معتقدند با ادامه روند افزایش نرخ تورم خطر بروز رکود اقتصادی احتمالی در آمریکا طی 12 ماه آینده وجود دارد. بازار کار نیز با مشکل مواجه شده و تقریبا 400 هزار نفر در ماه گذشته، شغل خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز گذشته با ورود به تل‌آویو، سفر چهار روزه خود به خاورمیانه را آغاز کرد.

سفر بایدن از لحاظ زمانی در شرایطی انجام می‌شود که دولت با مشکلات عدیده داخلی دست و پنجه نرم می‌کند. بسیاری از کارشناسان، یکی از اهداف این سفر را دور کردن تمرکزها از مسائل داخلی دانسته‌اند.

نشست بانک مرکزی آمریکا برای بررسی بحران تورمافزایش بهای بنزین در آمریکا و بروز تورم همراه با رکود در جهان

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۷۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره سالانه تولید فیلم با هوش مصنوعی در آمریکا برگزار شد
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳