Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته رؤسای سازمان‌های هواپیمایی کشوری ایران و قطر در سومین دور مذاکرات صورت گرفته میان دو کشور، تفاهم نامه افزایش همکاری‌های هوایی به امضا رساندند.

میراکبر رضوی سخنگوی این سازمان گفت: پس از انجام دو دوره مذاکرات در خصوص افزایش همکاری‌های دو جانبه حمل و نقل هوایی میان ایران و قطر در شهر دوحه و جزیره کیش، صبح روز جمعه ۱۷ تیرماه، با سفر رئیس سازمان هواپیمایی کشوری قطر به تهران، تفاهم نامه و قرارداد همکاری بین رؤسای سازمان هواپیمایی کشوری دو کشور به امضا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در تفاهم نامه مذکور استفاده از ظرفیت‌های حمل و نقل هوایی ایران در بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۲، به امضا رسید و اهداف صنعت حمل و نقل هوایی ایران بر اساس رهنمودهای وزیر راه و شهرسازی مورد تاکید قرار گرفت و لحاظ شد.

رضوی تصریح کرد: در این تفاهم نامه، تردد تماشاگران بازی‌های جام جهانی از جانب شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و همچنین افزایش پروازهای ایران بنا به درخواست و ظرفیت طرف ایرانی مورد موافقت قرار گرفت.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: همچنین موضوع لغو روادید اتباع خارجی که تمایل به بازدید یا اقامت در جزیره کیش در دوره بازی‌های جام جهانی را دارند، به طرف قطری اعلام شد.

کشف ۵۶۴ شیء تاریخی در گیلان

مدیر کل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به دستگیری ۴۲ قاچاقچی اشیا عتیقه، گفت: در سه ماهه نخست امسال ۵۶۴ شیء تاریخی در ۱۷ شهرستان استان گیلان کشف و ضبط شده است.

ولی جهانی گفت: مأموران یگان حفاظت میراث فرهنگی با همراهی نیروی انتظامی گیلان ۵۶۴ قطعه شیء تاریخی را بهار امسال در ۱۷ شهرستان استان کشف و ضبط کردند.

وی با اشاره به حفاظت از میراث تاریخی و پیشینه کهن مردم گیلان به عنوان یکی از وظایف این اداره کل، افزود: مأموران انتظامی ۴۲ قاچاقچی اشیای عتیقه را هم در این مدت دستگیر و به مراجع قضائی تحویل دادند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: در این مدت ۹ دستگاه فلزیاب از متهمان کشف شد.

حضور ١٠ روزه اقوام ایرانی در استان فارس

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استاندار فارس گفت: جشنواره اقوام ایرانی با حضور ٩ استان کشور در فارس به مدت ١٠ روز برگزار می‌شود.

محمد فرخ زاده بیان کرد: از جمله مباحثی که در استان فارس مورد توجه است مسئله توسعه اقتصاد گردشگری است از این رو برنامه ریزی ها به گونه‌ای بوده است که بتوان شرایط را در جامعه به سمتی پیش برد که توسعه گردشگری در جامعه روی دهد.

به گفته معاون استاندار فارس بیش از ٩ استان در جشنواره اقوام ایرانی اعلام کرده‌اند این در حالی است که استان‌های دیگری هم متقاضی حضور در این جشنواره بودند که به دلیل محدودیت ظرفیت و امکانات، مقرر شد که در طول سال در جشنواره مشابه شرکت کنند.

فرخ زاده افزود: بهتر است که غنی سازی اوقات فراغت همراه با آموزش باشد در بحث سبک زندگی به عنوان یکی دیگر از مسائل مورد نظر رهبری، نیز موضوع آداب و رسوم و باورها و مسائل مربوط به بازی‌های بومی و محلی باید لحاظ شود، چرا که مردم در این بخش از کار به دلیل دیرینه بودن سنت و آداب، ارتباط خوبی برقرار خواهند کرد.

استفاده از ظرفیت بهینه تهاتر فضای نمایشگاهی داخل کشور

این هفته علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور در مراسم هم‌اندیشی فعالان صنعت گردشگری و اهمیت حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی کشورهای فرانسه، ژاپن و اسپانیا که در سالن هویزه باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت: برگزاری نمایشگاه‌های گردشگری یکی از فرصت‌های بسیار خوبی است که می‌توانیم ظرفیت‌های گردشگری کشورمان را معرفی کنیم. باید این موضوع را تصدیق کنم که ظرفیت‌های معرفی ایران متناسب با آنچه که باید باشد، نیست.

معاون گردشگری کشور افزود: هر اقدامی که برای معرفی بهتر ایران و پیوند کسب و کارهای گردشگری کشورمان با سایر کشورها انجام شود، لازم است. یکی از مصادیق آن برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی گردشگری است که به همین منظور فعالان گردشگری امروز دور هم جمع شدند.

شالبافیان تصریح کرد: اگر از من پرسش شود دولت چه وظایفی در حوزه گردشگری دارد، حتماً می‌گویم بازاریابی که در رأس تمام وظایف دولت قرار دارد. البته دولت در این زمینه کم عمل کرده است و به اندازه کافی این وظایف را انجام نداده است.

سنگ‌نگاره‌های باستانی در ارتفاعات جنوبی مشهد کشف شد

در این هفته مسئول ثبت ملی آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی گفت: چندین مجموعه سنگ‌نگاره باستانی در ارتفاعات جنوب شهر مشهد کشف شد.

محمود طغرایی اظهار کرد: در بررسی‌های باستان شناسی که اخیراً به منظور شناسایی، مستندسازی و ثبت ملی آثار تاریخی محدوده ارتفاعات جنوبی مشهد انجام شد، چهار مجموعه جدید از سنگ نگاره‌های باستانی کشف و مورد مستندسازی قرار گرفت.

مسئول ثبت ملی آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: در این مجموعه سنگ نگاره‌های باستانی، نقوش متعددی از جمله نقش قوچ، بز کوهی، تصویر انسان کمان در دست و در حال شکار به صورت کنده شده بر روی سطوح سنگی ترسیم شده است.

وی اظهار کرد: در بررسی‌های اولیه، پیشینه این نقوش مربوط به پیش از تاریخ و حدود هزار تا ۶ هزار سال پیش برآورد شده که البته آثار مکشوفه برای تعیین تاریخ دقیق‌تر همچنان در حال بررسی است.

برگزاری دوازدهمین جلسه شورای هماهنگی امور موزه‌های کشور

در این هفته همچنین دوازدهمین جلسه شورای هماهنگی امور موزه‌های کشور با حضور سرپرست اداره‌کل موزه‌ها در مجتمع فرهنگی موزه‌ای سردار آسمانی برگزار شد.

در این جلسه سه موضوع هم‌اندیشی و همکاری برای گردهمایی موزه‌داران سراسر کشور، برنامه‌ریزی و همکاری به‌منظور برپایی دوره‌های آموزشی در حوزه موزه‌ها شامل آموزش‌های تخصصی و برنامه‌ریزی و ارائه پیشنهاد به‌منظور تهیه و تدوین تقویم رویدادها متناسب با محتوای هر موزه توسط مرتضی ادیب‌زاده سرپرست اداره‌کل موزه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مطرح شد و اعضای شورا به بررسی این موضوعات پرداختند.

مرتضی ادیب‌زاده سرپرست اداره‌کل موزه‌ها در حاشیه دوازدهمین جلسه شورای هماهنگی امور موزه‌های کشور گفت: قرار شد در هفته آینده مکاتباتی با اعضای شورا درباره مباحث مطرح شده داشته باشیم و آن‌ها نظرات، برنامه‌ها و پیشنهادهای خود را برای اداره‌کل موزه‌ها ارسال کنند. سپس جمع‌بندی خواهیم کرد و در قالب دستورالعمل‌هایی برای برنامه‌ریزی‌های آتی به موزه‌ها ابلاغ می‌کنیم.

او ادامه داد: رویکرد ما در جلسات شورای هماهنگی امور موزه‌های کشور، هم‌افزایی و هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلفی است که متولی نهاد موزه‌داری در کشور هستند.

کد خبر 5538044 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری صنایع دستی شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی سازمان محیط زیست قوه قضاییه شورای شهر تهران علیرضا زاکانی حج تمتع آلودگی هوا متروی تهران ترافیک هلال احمر جمهوری اسلامی ایران آتش سوزی سازمان تامین اجتماعی گرد و غبار اداره کل موزه ها هواپیمایی کشوری میراث فرهنگی گردشگری کشور برنامه ریزی تفاهم نامه سنگ نگاره جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان