Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی|گرانی کالاها و خدمات زمینه سوءاستفاده برخی سودجویان در اصناف مختلف را فراهم کرده است، افزایش بدون ضابطه اجاره بها یکی از معضلات جدی این روزهای مستاجران است که چالش‌های جدی برای متقاضیان مسکن در مازندران فراهم کرده است.

بیشتر متقاضیان مسکن در مازندران معتقد هستند که بازار مسکن در استان رها شده است و از طرفی همین مردم معتقد هستند که مسبب اصلی گرانی مسکن در استان جدای از تقاضای بالا صاحبان  دفاتر مشاور املاک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد بی‌رویه تعداد دفاتر مشاور املاک در استان نشان از پررونق بودن کسب و کار در این حوزه دارد و این بازار برای اینکه همچنان پررونق بماند نیاز به موج‌سواری روی نیازمندی‌های مسکن دارد.

در ارتباط با گردش مالی و تعداد واحدهای مشاور املاک و حتی نیازمندی‌های مسکن در مازندران اطلاعات و آمار مناسبی وجود ندارد.

اگرچه تلاش‌های برای ساماندهی بازار املاک انجام شده اما کمتر به نتیجه رسیده است.

برای ساماندهی دفاتر مشاور املاک و علت صدور کد رهگیری با نصرالله نصیری معاون امور بازرگانی سازمان صمت در استان مازندران گفت‌و‌گویی انجام دادیم.

وی با اتکا به فعالیت ۲۲ اتحادیه صنف مشاوران املاک در شهرستان‌های استان،گفت: براساس قانون صنفی این واحدها پروانه کسب داشته و قانون واحد صنفی را رعایت می‌کنند و اگر شکایتی واصل شود از طریق مراجع قانون رسیدگی می‌شود.

معاون امور بازرگانی سازمان صمت مازندران، خاطر نشان کرد: یکسری مباحثی توسط وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی مسکن به صورت مجزا در حال پیگیری است.

وی اضافه کرد: مسؤولیت ما ملزم کردن عقد قراردادها و اجاره‌ها براساس کد رهگیری است و واحدهای مشاور املاک که ملزم به انعقاد قرارداد با کد رهگیری هستند و هدف تعریف کد رهگیری جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی مبنی بر انعقاد قراردادهای متعدد برای یک واحد ملکی و دریافت کمیسیون براساس نرخ تعیین شده در قانون است.

 نصیری درباره تعداد واحدهای مشاور املاک در استان،گفت: با برداشته شدن فاصله و سقف صنفی، تعداد واحدهای صنفی در کشور و به تبع آن در استان مازندران اضافه می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آماری از انعقاد قراردادها در واحدهای مشاور املاک دارید،گفت: خیر ـ این واحدها دفاتری در اختیار داشته و اداره کل مالیات براساس دادهای آماری آنها ورود پیدا کرده و نسبت به صدور مالیات اقدام می‌کند.

معاون بازرگانی، سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در واکنش به این سوال که ایجاد این سامانه و کد رهگیری چه فوائدی دارد، پاسخ داد: در کمیته‌ای با همکاری دادگستری تلاش داشتیم در فرم انعقاد قرارداد تغییراتی ایجاد کنیم، این کد رهگیری اجازه انعقاد چندین قرار داد برای یک واحد ملکی را نمی‌دهد.

وی اضافه کرد: اینکه چه تعداد واحد املاک در سه ماهه اول سال تخلف داشته قابل احصا هست.

نصیری با اعلام اینکه در سه ماهه اول امسال، ۵۹۴ مورد بازرسی انجام شده که منجر به تشکیل ۲۴ پرونده شده است، افزود: این پرونده  در بحث گرانفروشی، عدم درج قیمت و عدم صدور فاکتور بوده است و حدود یک‌میلیارد و ۸۸۹ میلیون تومان ارزش ریالی این پرونده بوده که به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

وی تعداد واحدهای املاکی ثبت شده در مازندران را  بیش از ۲۰ هزار واحد اعلام کرد و گفت: ۵۱ هزار و هشت نفر در این واحدهای به صورت مستقیم مشغول کار هستند.

به گزارش فارس، موازی‌کاری و از طرف تعریف مسؤولیت برای چندین ارگان یکی از چالش‌های ساماندهی مسکن است به عنوان نمونه سازمان صنعت، معدن و تجارت که متولی ساماندهی این حوزه است درباره تعداد معاملات که در این مجموعه‌ها انجام می‌شود اطلاعاتی ندارد، حتی اطلاعات کافی درباره تعداد واحدهای خالی در اختیار نداشته و این اطلاعات و آمار با وجود طرح شناسایی خانه‌های خالی در استان تکمیل نشده است.

برای ساماندهی مسکن در ابتدا نیاز به شناسایی تعداد متقاضیان، تعداد واحدهای خالی، تعداد واحدهای املاک، میزان گردش مالی،تعیین اجاره بها براساس متراژ است که همه این مسائل با اما و اگرهای جدی همراه است.

انتهای پیام/۸۶۰۰۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: موج سواری واحدهای مشاور املاک تعداد واحدهای برای ساماندهی تعداد واحد کد رهگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۷۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک گفت: اخیرا شنیده می‌شود که برخی مبادلات در بازار مسکن از طریق دلار و بیت‌کوین انجام می‌شود که به نظر من علت آن ایجاد سامانه خودنویس و نبود واسطه برای مدیریت قراردادها است.

مهدی کرباسیان گفت: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی در گفتگویی با ایسنا افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

دیگر خبرها

  • ۶۳ پرونده تخلف برای واحدهای صنفی در کردستان تشکیل شد
  • ۶۳ پرونده برای واحدهای متخلف در کردستان تشکیل شد
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • سامانه خودنویس آرامش را به بازار اجاره مسکن تزریق کرد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن