Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان چهره ماندگار دامپزشکی کشور بر ضرورت احیای گوسفند نژاد سنگسری تاکید کرد و گفت: باید پرورش گوسفند نژاد اصیل سنگسری از سر گرفته شود.

پروفسور محمدقلی نادعلیان در کارگاه طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر که به همت جهاددانشگاهی استان سمنان در دانشگاه آزاد مهدیشهر در حال برگزاری است ضمن حمایت از اجرایی شدن طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر اظهار کرد: اجرایی شدن این طرح می‌تواند به احیای نژاد اصیل گوسفند سنگسری کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه تهران از اجرای این طرح ملی به عنوان یک کار مثبت در دولت سیزدهم نام برد و با اشاره به پیشینه دامپروری در ایل سنگسری افزود: منطقه سنگسر چه در دوران انقلاب و چه در سال های بعد از آن از نظر حشم‌داری و دامداری همواره یکی از قطب های مهم و معروف صنعت دامپروری در کشور بوده است.

وی بااشاره به دلایل استقبال ویژه از گوسفند نژاد سنگسری تصریح کرد: گوسفند نژاد سنگسری در شمار نژادهای "ریز قلم" و سبک وزن جای می گیرد و از آنجا که بیشتر دوره چرای آن در مناطق کوهستانی و کوهپایه‌ای شکل می گرفته، از گوشت بسیار لذیذی برخوردار بوده است.

چهره ماندگار دامپزشکی کشور تلقیح این نژاد با دیگر نژادها در سال‌های بعد از انقلاب را یک روند نادرست ارزیابی و خاطرنشان کرد: این روند به مرور سبب می‌شود که این نژاد اصیل از بین برود.

وی با تمجید از تلاش‌های مسوولان استانی برای احیای این نژاد گفت: چند سالی است که دستگاه‌های اجرایی و از جمله جهادکشاورزی متوجه این اشتباه شده و لذا به دنبال احیای این نژاد اصیل هستند.

این دکترای برجسته دامپزشکی با اذعان به اینکه نژاد سنگسری ذاتا ریزه قلم و کوچک جثه است ادامه داد: زیست در کوه و کمر و نحوه چرا در طبیعت منطقه سبب شده که این گونه از گونه های باارزش و لذیذ باشد.

چهره ماندگار دامپزشکی کشور با تمجید از طرح ملی قطب دامپروری شهرستان مهدیشهر افزود: امید می رود که با اجرایی شدن این طرح و با پشتکار و تلاش مسوولان استان این نژاد اصیل و معروف بار دگر احیا و پرورش آن در سطح گسترده‌تری صورت گیرد.
وی ضمن برحذرداشتن دامداران بومی از تلقیح این نژاد با دیگر نژادها، اظهار کرد: ارزش این نژاد در حفظ ویژگی‌های آن است چرا که این گونه با طبیعت منطقه نیز سازگاری پیدا کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دامپزشكي چهره ماندگار شهرستان مهدیشهر جهاد دانشگاهی سمنان ایل سنگسری دانشگاه تهران گوسفند نژاد نژاد سنگسری نژاد اصیل طرح ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۷۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند که حضور آنها در عرصه‌های مختلف جامعه متضمن برقراری امنیت غذایی و سلامت آحاد افراد جامعه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجتبی نوروزی به مناسبت روز جهانی دامپزشکی پیامی صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:

«روز جهانی دامپزشکی فرصتی مغتنم برای یادآوری و توجه به اهمیت خدمات تخصصی دامپزشکی و نقش برجسته دامپزشکان در حوزه سلامت انسان و دام و تأمین و تضمین امنیت غذایی است.

پیشگیری، مبارزه و درمان بیماری‌های دامی در جهت حفظ و ارتقا سلامت جمعیت دامی کشور و برقراری امنیت غذایی به ویژه تأمین سبد مواد غذایی و فرآورده‌های پروتئینی با منشأ دامی ایمن و سالم و همچنین پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که به حدود ۸۰۰ نوع بیماری می‌رسد، از مهم‌ترین دستاوردهای دامپزشکان در سطح ملی است که در این روز گرامی داشته می‌شود.

دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند که حضور آنها در عرصه‌های مختلف جامعه متضمن برقراری امنیت غذایی و سلامت آحاد افراد جامعه است و از این رو گرامی داشت جایگاه حرفه‌ای آنها در روز جهانی دامپزشکی برای قدردانی از خدمات ارزشمند و اثرات مفید فعالیت آنها در سطح ملی و بین‌المللی است.

روز جهانی دامپزشکی سال ۲۰۲۴ با شعار "دامپزشکان از پایه‌های اجتناب ناپذیر نظام سلامت هستند" بیانگر جایگاه خطیر و حساس دامپزشکان و پیرادامپزشکان در نظام سلامت جهان است. امری که آشکارا روشن کننده همان شعار پیشتازی این قشر در امنیت غذایی و امنیت زیستی آحاد ملت است.

اقتدار غذایی و افزایش تولید غذا از نظر کمی و کیفی در راستای تأمین امنیت غذایی پایدار مبتنی بر فعالیت‌های دانش بنیان و اشتغال آفرین در این حوزه، از محورهای اساسی ظرفیت سازی در برابر مخاطرات مرتبط با سلامت جمعیت دامی ناامنی غذایی حاصل از آن است.

در پایان از خدمات ارزشمند و شایسته فرهیختگان دامپزشک و پیرادامپزشک صمیمانه تشکر می‌نمایم و برای تمام همکاران گرامی آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون دارم.

دکتر مجتبی نوروزی
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور»

کد خبر 748311

دیگر خبرها

  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • دوره آموزشی «حسنه ماندگار» برای ۱۵۰ نفر خادمیار مرکزی برگزار شد
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی