Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-سخنگوی گمرک از رشد ۲۹ درصدی تجارت غیرنفتی ایران با اعضای سازمان همکاری شانگهای در بهار امسال نسبت به مدت مشابه خبر داد.

 ‌«سید روح‌اله لطیفی» درباره تجارت غیر نفتی ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گفت: در بهار امسال ۱۲ میلیون و ۳۴۰ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۸۵۶ میلیون و ۴۸۷ هزار و ۶۶۷ دلار بین ایران و ۱۱ کشور سازمان همکاری‌ شانگهای تبادل شد که نسبت به بهار سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۹ درصدی همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی گمرک افزود: از این میزان، ۱۰میلیون و ۲۱۳ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۵۱۳ میلیون و ۸۷۸ هزار و ۶۵ دلار مربوط به کالاهای صادراتی ایران به اعضای شانگهای است که نسبت به بهار سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته و ۲ میلیون و ۱۶۷ هزار تن کالا نیز به ارزش چهار میلیارد و ۳۴۲ میلیون و ۶۰۹ هزار و ۶۰۲ دلار هم از این ۱۱ کشور وارد ایران شده که رشد ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد.

لطیفی درباره میزان صادرات کالاهای ایرانی به اعضای سازمان شانگهای تصریح کرد: چین با خرید چهار میلیارد و ۲۱۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۳۲۷ دلار، هند با ۴۲۴ میلیون و ۴۱۷ هزار و ۴۱۸ دلار، افغانستان با ۳۶۷ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۵۴۶ دلار، پاکستان با ۲۷۹ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۶ دلار، روسیه با ۱۱۴ میلیون و ۷۲۷ هزار و ۶۵۱ دلار و ازبکستان با ۴۶ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۱۳۳ دلار، پنج مقصد اول کالاهای صادراتی ایران در بین اعضای سازمان همکاری شانگهای بودند.

وی افزود: قزاقستان با خرید ۳۳.۷ میلیون دلار، تاجیکستان با ۲۲.۱ میلیون دلار، قرقیزستان با ۷.۳ میلیون دلار، بلاروس با ۴.۱ میلیون دلار و مغولستان با ۱۰۱ هزار دلار مقاصد بعدی صادراتی کالاهای ایرانی به اعضای پیمان شانگهای بودند.

سخنگوی گمرک در مورد رتبه کشورهای عضو سازمان شانگهای در مقاصد صادراتی ایران گفت: چین در رتبه نخست، هند پنجم، افغانستان ششم، پاکستان هشتم، روسیه سیزدهم، ازبکستان بیست و دوم، قزاقستان بیست و هشتم، تاجیکستان سی و هشتم، قرقیزستان پنجاهم، بلاروس پنجاه و چهارم و مغولستان در رتبه نود و سوم در بین ۱۲۷ کشور خریدار کالاهای ایرانی در فصل بهار قرار گرفتند.

لطیفی درباره میزان واردات از کشورهای سازمان همکاری شانگهای یادآور شد: چین با سه میلیارد و ۱۳۱ میلیون دلار، هند با ۵۱۲ میلیون دلار، روسیه با ۳۹۴ میلیون دلار، پاکستان با ۱۹۶ میلیون دلار، قزاقستان با ۶۶ میلیون دلار، تاجیکستان با ۲۲.۱ میلیون دلار، ازبکستان با ۱۴.۷ میلیون دلار، افغانستان با ۴.۴ میلیون دلار، بلاروس با ۱.۵ میلیون دلار، قرقیزستان با ۱.۲ میلیون دلار و مغولستان با ۳۱۷ هزار دلار به ترتیب در بین اعضای (اصلی و ناظر) سازمان همکاری شانگهای در فصل بهار کالا به ایران فروختند.

وی در مورد رتبه کشورهای سازمان همکاری شانگهای در میان کشورهای فروشنده کالا به ایران گفت: در بین ۹۸ کشور که در فصل بهار واردات کالا از آنها به ایران انجام شده، چین در رتبه دوم، هند رتبه چهارم، روسیه ششم، قزاقستان هجدهم، تاجیکستان سی ام، ازبکستان سی و پنجم، افغانستان پنجاه و چهارم، بلاروس شصت و ششم، قرقیزستان شصت و نهم و مغولستان هشتاد و دوم قرار دارند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان همکاری شانگهای ۱ میلیون دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۷۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، فرالدین نصریف سفیر ازبکستان در ایران در همایش تجاری ازبکستان و ایران در محل اتاق ایران گفت: ۲۵۰ نفر از کارآفرینان ازبکستانی به ایران آمدند تا از اکسپو ۲۰۲۴ بازدید کنند. همچنین در سال گذشته رییس جمهور دو کشور به ایران و ازبکستان سفر داشتند.

نصریف ادامه داد: ارزش تجارت دو کشور سال گذشته میلادی حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که این رقم در سال ۲۰۲۴ به یک میلیارد خواهد رسید. ازبکستان ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد، این کشور از سیستم حمل و نقل خوبی برخوردار است.

سفیر ازبکستان در ایران اظهار کرد: فروش کالا امروز از تولید آن سخت‌تر شده چون بازار، رقابتی است. ازبکستان و کشورهای همسایه آن بازارهای فروش خوبی را تشکیل می‌دهند.

ایرانی ها در خوارزم سرمایه گذاری کنند

وی خاطرنشان کرد: ارز ملی ازبکستان قابل تبدیل به ارزهای جهانی است و حوزه بانک ازبکستان آمادگی خدمات رسانی به ایرانی‌ها را دارد. همچنین ازبکستان مناطق آزاد تجاری فراوان و ارتباطات قوی با جهان دارد، در همین راستا استان خوارزم از آنجا که لاجستیک خوبی دارد و به ایران نزدیک‌تر است منطقه مناسبی برای سرمایه‌گذاری ایرانی ها در این کشور به شمار می آید.

فرالدین خبر داد: به زودی در ازبکستان یک همایش سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود که میزبان هیاتی ایرانی هم است.

فعالیت هزار شرکت ایرانی در ازبکستان

وی گفت: سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار دارو به ازبکستان وارد می شود، ازبکستان از اینکه ایرانی‌ها در این کشور دارو تولید کنند استقبال می کند. ازبکستان همچنین سالانه پنج میلیون دلار منسوجات صادر می کند و اکنون بیش از ۱۰۰۰ شرکت ایرانی در ازبکستان کار می کنند.

حضور ۸۰ نفر از ازبکستان در اکسپو

همچنین، موسی آقایی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان، گفت: گردشگری می‌تواند سطح تجارت دو کشور را به رقم مطلوب ارتقا دهد. سال گذشته ارزش تجارت دو کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که ۱۵۰ میلیون دلار از این رقم را واردات از ازبکستان به ایران و باقی آن صادرات از ایران به ازبکستان تشکیل می‌داد. این رقم بسیار کم است و دستیابی به ارقام بیشتر در تجارت دو کشور شدنی است.

رییس اتاق مشترک ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: تولید مشترک برای ارائه محصول مشترک به بازارهای جهانی گزینه خوبی در همکاری اقتصادی دو کشور است و محصولات ایرانی می توانند با این راهکار در شرایط تحریم در بازارهای جهانی عرضه شوند.

در این نشست همچنین رحمت الله خرمالی رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان گفت: در سال گذشته محصولات پتروشیمی و کشاورزی بیشتر و محصولات پزشکی و دارویی بسیار کمتر از ایران به ازبکستان صادر شد.

وی افزود: سال گذشته از ازبکستان تنها چهار نفر در اکسپو ۲۰۲۳ حضور داشتند که امسال این تعداد به ۸۰ نفر افزایش یافت.

خرمالی همچنین اظهار کرد: تجارت دو کشور پتانسیل این را دارد که تا بیشتر از دو میلیارد دلار پیش رود.

کد خبر 6093022 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • افزایش ۳۴ درصدی تخلیه و بارگیری کالا‌های غیرنفتی در بنادر استان بوشهر
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟