Web Analytics Made Easy - Statcounter

یادداشت تفاهم همکاری برای مقابله با طوفان های گرد و غبار به امضای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و وزیر محیط زیست عراق رسید.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با وزیر محیط زیست عراق که بعدازظهر امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، یکی از اهداف برگزاری نشست منطقه ای وزرای محیط زیست را ایجاد همگرایی و هم سویی بین کشورهای دوست و برادر عنوان  کرد و اظهار داشت: این نشست نقطه شروعی بر تلاش مشترک برای حل مشکلات زیست محیطی منطقه غرب آسیا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهوری بر همگرایی کشورها  به منظور مدیریت چالش های زیست محیطی، گفت: پیشنهادات  رییسی مبنی بر ایجاد دبیرخانه و سازمان منطقه ای محیط زیست، پیش بینی ساز و کار اجرایی برای تحقق عملی تصمیمات و نیز تاسیس یک صندوق مالی برای پشتیبانی از طرح و پروژه های زیست محیطی در سطح منطقه، محور اصلی بیانیه پایانی نشست منطقه ای وزرای محیط زیست بود.

معاون رییس جمهور با اشاره به انتظار افکار عمومی برای عملیاتی کردن تصمیمات نشست وزیران، تصریح کرد: ما آمادگی داریم با استفاده از تجارب کشورهای عضو، اولین گام های میدانی و عملیاتی را برداریم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در بحث تثبیت محیط های منشا گرد و غبار، روش های مختلف و نظرات کارشناسی گوناگونی وجود دارد. بنابراین می بایست با تبادل نظر هیات های کارشناسی، بهترین روش ها انتخاب و اجرایی شوند.

سلاجقه در ادامه گفت: ما در سال های گذشته برای تثبیت خاک در محیط های منشا گرد و غبار از مالچ های نفتی استفاده می کردیم که البته خسارات زیست محیطی هم به دنبال داشتند اما در سال های اخیر با کمک دانشمندان و شرکت های دانش بنیان ایرانی، چندین مالچ دوستدار محیط زیست آماده شده است.

وی افزود: خوشبختانه این مالچ ها هم در شرایط آزمایشگاهی، هم در شرایط میدانی و هم در درجه حرارت های مختلف نتایج خوبی داشته است. ضمن اینکه از نظر فنی، اقتصادی و زیست محیطی نیز نسبت به مالچ های نفتی مزیت بیشتری دارند.

معاون رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به روابط حسنه دو کشور ایران و عراق، بر لزوم تبادل تجربیات زیست محیطی دو کشور تاکید کرد و گفت: موضوع طوفان های گرد و غبار، کشورهای ما را تحت الشعاع قرار داده و برای شهروندانمان مشکلات جدی به وجود آورده است که می بایست با مشارکت یکدیگر بر این معضل غلبه کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به طرح ایجاد پارک صلح و دوستی بین دو کشور که اجرای آن با ظهور گروه داعش متوقف ماند، از تمایل ایران برای ایجاد و توسعه این پارک خبر داد.  

سلاجقه در پایان تاکید کرد: ما آمادگی داریم روابط خود را با شما در همه زمینه ها از جمله موضوعات زیست محیطی ارتقا دهیم. 

در ادامه این دیدار، جاسم عبدالعزیز حمدی؛ وزیر محیط زیست عراق با تشکر از میزبانی خوب ایران برای نشست منطقه ای وزرای محیط زیست، گفت: پس از سفر دکتر سلاجقه به بغداد، باب جدید همکاری های محیط زیستی بین دو کشور ایران و عراق گشوده شد.

وی با بیان اینکه حضور رییس جمهوری اسلامی ایران در نشست منطقه ای وزرای محیط زیست نشان از اهمیت بالای موضوعات محیط زیستی برای مسوولان ارشد ایرانی دارد، تاکید کرد: ما از همه نتایج و تصمیماتی که در این نشست حاصل شد، حمایت می کنیم چون بستر مناسبی برای همکاری بین کشورها به وجود می آورد.

وزیر محیط زیست عراق، بحث انتقال تجربیات و تبادل کارشناسان را دارای اهمیت بسیار زیاد توصیف کرد و افزود: مباحث مربوط به تفسیر اطلاعات آب و خاک و مدیریت پدیده گرد و غبار از مهم ترین محورهای این همکاری است.

عبدالعزیز حمدی در ادامه خاطرنشان کرد: توفان های گرد و غبار و پدیده بیابانزایی، اثرات زیانباری بر سلامتی مردم منطقه دارد اما می توان در سایه تعامل و همکاری متقابل، این مشکلات را کنترل کرد.

وی در پایان خواستار همکاری با کشورمان در بحث تربیت کارشناسان و کادرسازی برای مدیریت چالش های زیست محیطی شد.

در پایان این دیدار، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مقابله با توفان های گرد و غبار به امضای رییس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران و وزیر محیط زیست جمهوری عراق رسید.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عراق گرد و خاک محیط زیست تفاهم نامه رییس سازمان حفاظت محیط زیست وزیر محیط زیست عراق گرد و غبار محیط زیست زیست محیطی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۸۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، علی فکری امروز در حاشیه آغاز به کار رسمی ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق، اظهار کرد: امروز در آغاز به کار این کمیسیون کمیته‌های مقدماتی به بررسی می‌پردازند تا طی امروز و فردا طرفین متون یادداشت تفاهم و اسنادی که دو کشور در سفر مقامات بلندپایه طرفین به امضا برسد، با یکدیگر نهایی کنند.

وی ادامه داد: صورتجلسه مذاکرات طرفین فردا بعد از ظهر در نشست صحن علنی کمیسیون مشترک بین وزیر اقتصاد ایران و وزیر تجارت عراق به امضا خواهد رسید.

فکری به کمیته‌های بررسی اشاره کرد و گفت: پنج کمیته شامل کمیته‌های انرژی، حمل و نقل، تجارت، صدور خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری و مالی و بانکی می‌شود.

وی در خصوص دستاورد‌های این کمیته تصریح کرد: اکنون ۱۰ سند از سمت ایران در دست مذاکره است و ۱۳ سند دیگر نیز آماده است که اگر دو کشور به تفاهم برسند این ۲۳ سند برای مذاکرات و امضای نهایی در جریان سفر مقامات عالی رتبه می‌تواند آماده شود.

معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: علاوه بر این اسناد، برخی از پروژه‌های ویژه از جمله توسعه شهرک‌های صنعتی، متوازن سازی روابط اقتصادی بین دو کشور، سرمایه گذاری‌های مشترک بین دوطرف و رفع موانع تجاری چه حوزه مالی و بانکی و چه حوزه مقررات و قوانین وجود دارد را در این نشست پیش میبریم تا با تفاهم ایجاد شده، روابط دو کشور توسعه بیشتری نسبت به حال پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس