Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@10:24:45 GMT

بررسی ابعاد بحران آب و راهبردهای اجرایی حل آن

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۹۰۸۸

بررسی ابعاد بحران آب و راهبردهای اجرایی حل آن

هفتمین جلسه «شورای هماهنگی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی - راهبردی» صبح امروز با موضوع بررسی ابعاد بحران آب و ارائه راهبردها و راهکارهای کاربردی در این زمینه با حضور روسای مراکز تحقیقاتی و راهبردی در کشور در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه که محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، محمدرضا مجیدی، رئیس پژوهشکده تحقیقاتی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگانی از پژوهشگاه قوه قضائیه و موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی نهاد ریاست جمهوری و کارشناسانی از این مراکز پژوهشی و راهبردی در حوزه آب حضور داشتند، چالش‌ها و تهدیدهای بخش آب کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جلسه ابتدا کارشناسانی از مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در ارائه‌ای، به تشریح ابعاد بحران آب در کشور و چالش‌های مدیریت آب‌های سطحی و زیرزمینی پرداختند و راهکارهای اجرایی خود را برای حل این مشکلات مطرح کردند. در این ارائه بر ضرورت برنامه‌ریزی برای رفع چالش‌های آبی کشور به‌ویژه در برنامه هفتم توسعه کشور تاکید شد. سپس مسئولان و کارشناسان حاضر در جلسه به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در این رابطه پرداختند.

همچنین در ادامه این جلسه، چالش‌ها و تهدیدهای بخش آب کشور توسط کارشناسانی از دفتر مطالعات زیربنایی گروه آب مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مطرح و راهکارهای اجرایی برای رفع این چالش‌ها مطرح شد و حاضران در نشست نیز ضمن بیان نقطه نظرات خود در این رابطه، بر ضرورت استفاده بهینه از منابع آبی کشور برای غلبه بر بحران آب تاکید کردند.

در ادامه این جلسه، همچنین حاضران ضمن تاکید بر اهمیت دیپلماسی آب، یکی از راهکارهای پایدار برای مدیریت منابع آبی کشور را مشارکت موثر همه ذی‌نفعان و ذی‌مدخلان عنوان و تاکید کردند که برای تحقق مدیریت مشارکتی، باید امکان ظرفیت‌سازی با پرهیز از هرگونه تعارض منافع و همچنین تعامل بین طرف‌های مختلف ذی‌نفع و درگیر در مسئله آب فراهم شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری بحران کم آبی بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۹۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش باران در ۱۸ استان

به گزارش جام جم آنلاین، حسین ظفری در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روزهای دوشنبه ۱۷ اردیبهشت و سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در برخی از استان‌های کشور اعلام کرد: برای روز دوشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران، تهران و البرز تحت تاثیر هشدارهای نارنجی هستند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیرت بحران کشور برای روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت نیز برای استان‌های شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل هشدار سطح نارنجی را صادر کزد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی را برای استان‌های ذکر شده پیش بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را به مردم استان‌های درگیر با این سامانه را توصیه کرد.

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش باران در ۱۸ استان
  • مشکلات پیش روی طرح راه آهن خراسان جنوبی روی میز بررسی
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستا‌های تختان و خربزان دهلران در حال انجام است