Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@05:25:33 GMT

شرایط بیستون در شأن این اثر جهانی نیست

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۹۹۸۱

شرایط بیستون در شأن این اثر جهانی نیست

ایسنا/کرمانشاه وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به شرایط زیرساختی نامناسب محوطه جهانی بیستون اشاره کرد و از پیگیری برای سرمایه گذاری و تخصیص اعتبار به آن خبر داد.

عزت الله ضرغامی امروز(23 تیر) در حاشیه بازدید از تعدادی از بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کرمانشاه، در جمع خبرنگاران، با اشاره به تنوع بسیار بالای قومی، مذهبی، زبانی، فرهنگی و آیین‌ها در کرمانشاه، اظهار کرد: این شاخصه ها باعث شده تا کرمانشاه یکی از استان های کم نظیر کشور در این حوزه ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کرمانشاه از نظر بضاعت و ظرفیت های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بسیار غنی است، اما متاسفانه به دلایل مختلف در همه این حوزه ها دچار عقب ماندگی هایی است که درحال بررسی آن هستیم.

وزیر میراث فرهنگی با تاکید بر لزوم رفع این مشکلات عنوان کرد: بخشی از این مشکلات مربوط به وزارت میراث فرهنگی است که آن را پیگیری می کنیم و  برخی هم باید با همکاری سایر وزارتخانه ها رفع شود که رایزنی هایی را با  آنها خواهیم داشت.

وی در ادامه به بازدید خود از محوطه جهانی بیستون و مشکلات آن اشاره کرد و گفت: بیستون یک اثر ثبت جهانی شده است که سندی هویتی نه تنها برای مردم کرمانشاه، بلکه ایران و کل دنیا است که باید حفظ شود.

ضرغامی متذکرشد: متاسفانه شرایط کنونی این اثر در شان آن نیست، بنابراین تلاش می کنیم از محل اعتبارت وزارتخانه تخصیص هایی را برای تقویت زیرساخت های آن داشته باشیم و سرمایه گذاری هایی در اینجا انجام گیرد.

وی به همجواری شهرک حاشیه نشین الزهرا(س) با محوطه جهانی بیستون اشاره کرد و گفت: در این بازدید از نزدیک با مردم این شهرک که در حریم محوطه جهانی قرار گرفته اند، صحبت هایی داشتم که درباره مشکلات و محدودیت هایی که در ساخت و ساز دارند، گلایه هایی داشتند.

وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: به دلیل وجود محوطه جهانی بیستون، ساختمان های اطراف آن نمی توانند ارتفاع بگیرند و این مسئله مشکلاتی را برای این مردم ایجاد کرده و از طرفی قوانین میراث هم محفوظ است و باید رعایت شود، بنابراین پیگیری می کنیم که یک گروه کارشناسی از پژوهشگاه میراث فرهنگی به بیستون بیایند و این مشکل را بصورت کارشناسی بررسی کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت های خوب کرمانشاه در حوزه صنایع دستی هم اشاره ای کرد و گفت: در تلاشیم تا با آمایشی که انجام خواهیم داد، مناطق پررفت و آمد گردشگری را احصاء و در آنها  بازارچه های صنایع دستی راه اندازی کنیم.

ضرغامی بر لزوم سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی هم تاکید کرد و در ادامه گفت: در سیاست های جدید وزراتخانه در حوزه صنایع دستی، طبق آسیب شناسی هایی که انجام داده ایم، بنا داریم تا در بحث کاربردی کردن و بسته بندی صنایع دستی که مشکل اصلی این حوزه است، ورود کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برخی از فعالان این حوزه اذعان دارند که توانی برای بسته بندی آثار خود و عرضه آن را ندارند، این درحالی است که بسته بندی صنایع دستی باید متنوع باشد تا بستر فروش داخلی آن و  صادرات آن افزایش پیدا کند.

وزیر میراث فرهنگی با تاکید براینکه تاکنون در حوزه بسته بندی و کاربردی کردن صنایع دستی کار مناسبی صورت نگرفته، اعلام کرد: مردم ما باید احساس کنند که می توانند صنایع دستی را در زندگی روزمره خود استفاده کنند و این مسئله یکی از موضوعات مورد تاکید ما است.

وی از برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت جام جهانی 2022 قطر به منظور معرفی صنایع دستی ایران هم یاد کرد و گفت: باید صنایع دستی ایران را به گردشگرانی که از نقاط مختلف دنیا به قطر خواهند آمد معرفی کنیم.

ضرغامی در ادامه راه اندازی کارگاه ها و بازارچه های صنایع دستی را از دیگر اولویت های خود در این وزارتخانه خواند و گفت: اگر این اقدامات انجام گیرد، منجربه رونق جدی در حوزه صنایع دستی ما خواهد شد.

وی یادآورشد: افزایش کیفیت تولیدات، مواد اولیه مرغوب و طرح ها را در حوزه صنایع دستی مورد بررسی و پژوهش قرار می دهیم تا تحولی را در این حوزه شاهد باشیم.

به گفته این مسئول، با حمایت های مجلس شورای اسلامی، تسهیلات خوبی هم به فعالین این بخش اعطا می شود.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفر استانی رئیس جمهور به کرمانشاه به عنوان نماینده دولت از شهرهای هرسین، صحنه و کنگاور بازدید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری عزت الله ضرغامی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی صنایع دستی بيستون كرمانشاه سفر استانی رئیسی محوطه جهانی بیستون حوزه صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد

فرمانده یگان‌ حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از دستگیری سه نفر در منزل شخصی یکی از روستاهای شهرستان قروه پس از حفر گودالی به عمق ١٥ متر به منظور کشف اشیای تاریخی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، سرهنگ محمدرضا زارعی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر حفاری غیرمجاز در منزل شخصی یکی از روستاهای شهرستان قروه بررسی‌ها و تحقیقات ویژه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با همراهی فرماندهی انتظامی بخش سریش‌آباد قروه، سرپرست اداره میراث‌فرهنگی قروه و یگان شهرستان، پس از بازدید از منزل شخصی، سه نفر با هویت بومی شناسایی و دستگیر شدند.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه خودرو کشف و ضبط شد، گفت: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض دو متر و عمق ١٥ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

سرهنگ زارعی اضافه کرد: پرونده قضائی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

وی تاکید کرد: شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ٠٨٧٣٣١٧٨٨٥٥ گزارش داده و ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری کنند.

کد خبر 750746

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود