Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@04:32:16 GMT

اصلاحات یا رادیکالیسم

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۰۵۳۳

اصلاحات یا رادیکالیسم

به گزارش قدس آنلاین، بهزاد نبوی، رییس جبهه اصلاحات ایران روز گذشته در یک موضع‌گیری که کانال رسمی این جبهه منتشر کرد، نسبت‌به بازداشت تاج‌زاده واکنش نشان داد. نبوی دیروز در اظهارات خود با ناصحیح و نابخردانه خواندن بازداشت تاج‌زاده تصریح کرد: «دستگیری برادر عزیزم، سیدمصطفی تاج‌زاده، یار سال‌های طولانی انقلاب و اصلاح‌جویی را اقدامی ناصحیح و نابخردانه در جهت تضعیف جریان منتقد مصلح و مخالف براندازی و آشوب و خشونت می‌دانم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نبوی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اختلافاتش با تاج‌زاده بر سر روش اصلاح‌گری اضافه کرد: «اینجانب علی‌رغم وجود برخی اختلاف‌نظرها در جزئیات روش‌های پیشبرد جریان اصلاح‌گری که با او دارم، معتقدم هیچگاه از مسیر عمومی این جریان خارج نشده و ارائه‌کننده یکی از محکم‌ترین منطق‌ها و دلایل برای پرهیز از خشونت و لزوم ایجاد وفاق ملی و همگانی است».
موضع‌گیری نبوی در شرایطی است که پیشتر نیز جبهه اصلاحات، در بیانیه‌ای رسمی خواستار آزادی تاج‌زاده شده بود. تک‌تک اعضای حقیقی و حقوقی(احزاب) جبهه اصلاحات نیز در بیانیه‌هایی جداگانه، بازداشت این عضو رادیکال اصلاح‌طلب را محکوم کردند. حمایت تمام‌قد اصلاح‌طلبان از تاج‌زاده در شرایطی است که این جبهه سال گذشته نیز تاج‌زاده را جزو گزینه‌های موردنظر خود جهت نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری، جای داده بود.
مصطفی تاج‌زاده بعد از اینکه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کرد، بسیاری به دیده طعنه و تردید به این کاندیداتوری نگاه کردند و تصریح داشتند که چگونه است فردی که قانون اساسی نظام را قبول ندارد، اقدام به ثبت‌نام در انتخابات کرده است. بااین‌حال جبهه اصلاحات روز ۱۲اردیبهشت ۱۴۰۰ در بیانیه‌ای علاوه‌بر محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف، محسن هاشمی، محمد شریعتمداری، مصطفی کواکبیان، محمد صدر، محمود صادقی، شهیندخت مولاوردی، زهرا شجاعی، عباس آخوندی و صادق خرازی، از مصطفی تاج‌زاده نیز به‌عنوان یکی از کاندیداهای موردنظر خود رونمایی کرد.
نکته مهم ماجرا این بود که تاج‌زاده بعد از ظریف با ۳۷پیشنهاد و اسحاق جهانگیری با ۳۵پیشنهاد، با ۳۲پیشنهاد اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات، به‌عنوان یکی از نامزدهای این جبهه انتخاب شد. این نشان می‌داد که فضای حاکم بر جبهه اصلاحات کاملا به نفع رادیکالیسم تاج‌زاده است.
 البته برخی صداهای هرچند ضعیف، علیه این چهره به گوش می‌رسید؛ مثلا غلامحسین کرباسچی، دبیرکل وقت حزب کارگزاران سازندگی ایران با ابراز طعنه نسبت‌به نامزدی تاج‌زاده در انتخابات تصریح کرد: «خوب است اگر وزارت کشور و شورای نگهبان آقای تاج‌زاده را تایید کنند و فکر می‌کنم این امر امتحان خوبی است که مشاهده کنیم مردم این نوع لحن و گفتار را انتخاب می‌کنند یا خیر».
حمایت این روزهای جبهه اصلاحات از تاج‌زاده و رادیکالیسم او نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان برخلاف ادعای اصلاح‌طلبی، نسبتی پرقدرت با هنجارشکنی و حتی براندازی دارند و تا زمانی که چنین وضعیتی حاکم است، نمی‌توانند به‌عنوان یک نیروی مصلح و در چارچوب به کنشگری سیاسی بپردازند. خبر بازداشت مصطفی تاج‌زاده، فعال به‌ظاهر اصلاح‌طلب، با واکنش تند چهره‌های فعال در جبهه اصلاحات مواجه شد. مجمع عمومی جبهه اصلاحات نیز در آخرین نشست خود، ضمن حمایت از تاج‌زاده خواستار آزادی سریع او شد. 
حمایت طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبی از تاج‌زاده و درخواست آن‌ها برای آزادی این چهره، می‌تواند بیانگر این واقعیت باشد که اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی برای اعاده حیثیت سیاسی از خود(نزد هواداران اجتماعی‌شان) به رادیکالیسم نیاز مبرم دارند؛ به بیان دیگر، اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند هرچه خود را در موضع انزوای تحمیلی ازسوی حاکمیت قرار بدهند و همزمان به رادیکالیسم تاج‌زاده‌ای نزدیک شوند، می‌توانند برای خود آبرو و اعتبار کسب کنند. درواقع بازداشت تاج‌زاده و سپس سیل حمایت‌ها از او، برای اصلاح‌طلبان آورده سیاسی به همراه دارد. فعالان جریان اصلاحات با فضاسازی و اعمال فشار سعی می‌کنند از وضعیت به‌وجودآمده، برای ارتقای وجاهت سیاسی خود بهره‌برداری کنند.

منبع: صبح نو

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جبهه اصلاحات مصطفی تاج زاده مصطفی تاج زاده جبهه اصلاحات اصلاح طلبان تاج زاده تاج زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۰۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی

پیام تشکر رهبر معظم انقلاب از تلاش‌ها و نوآوری‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، به اطلاع اعضای این مجموعه رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، مسئولان این مجموعه در اسفندماه سال گذشته (۱۴۰۲)، گزارش مکتوبی از وضعیت و اقدامات دفتر مطالعات و نیز فهرستی از ایده‌هایی که در صورت پشتیبانی سازمان‌های فرهنگی حاکمیتی، امکان پیگیری و به ثمر رسیدن در «حسینیه هنر» را دارند، خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم کردند.

آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در حاشیه این گزارش مرقوم فرموده‌اند: «از تلاش‌ها و نوآوری‌های این جوانان عزیز تشکر کنید»

پیام تشکر رهبر معظم انقلاب، هفته گذشته طی تماس تلفنی حسین محمدی، به اطلاع اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب رسید؛ محمدی سال گذشته نیز، پیام خشنودی و تشکر رهبر انقلاب از انتشار دو کتاب انتشارات راه‌یار با عناوین؛ «ایام سبزوار» و «شهیدآوردند…» را اطلاع رسانی کرده بود.

رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم» نیز یکی دیگر از رویدادهای فرهنگی مرتبط با آثار دفتر مطالعات در سال گذشته بوده است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دی ماه ۱۴۰۱، در دیدار با مسئولان حوزه هنری، از جشنواره مردمی فیلم عمار به عنوان یک نمونه خوب در استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی یاد کردند.

دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۶ با انتشار مجله راه، فعالیت خود را با هدف ایجاد هم افزایی میان چهار ضلع هنر، اندیشه، رسانه و فرهنگ انقلاب اسلامی آغاز کرد. اینک با گذشت پانزده سال از تأسیس این مجموعه فرهنگی، «جشنواره مردمی فیلم عمار»، «مدرسه سینمایی اندیشه هنر (ماه)»، سامانه «عماریار»، «واحد اکران مردمی عمار»، «خانه هم‌بازی»، «باشگاه طنز و کاریکاتور انقلاب اسلامی»، «مدرسه راه»، «واحد تاریخ شفاهی» و «انتشارات راه‌یار» ذیل این تشکل فرهنگی مشغول به فعالیت هستند.

کد خبر 751203

دیگر خبرها

  • تی‌بی‌ام خط ۲ متروی اصفهان تا یک ماه آینده به ایستگاه ابن‌سینا است
  • قدردانی رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی‌انقلاب
  • تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • حمایت جبهه فرهنگی یزد از اجرای طرح نور
  • فهرست انتخاباتی «جبهه ایران اسلامی» اعلام شد
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)