Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، سیدحسن موسوی‌چلک ظهر امروز در سمینار رسانه، فضای مجازی و آسیب‌های اجتماعی در بستر فضای مجازی که توسط خبرگزاری کردپرس در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد، وضعیت فضای مجازی در حوزه آسیب‌های اجتماعی را نامطلوب ارزیابی کرد و مقابله با آسیب‌های اجتماعی را نیازمند بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها و رسانه‌های اجتماعی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تهدیدات فضای مجازی و آسیب‌های این فضای را پنهان و نگران کننده دانست و گفت: کودکان، نوجوانان و دختران بیش از سایر افراد در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار دارند.

موسوی‌چلک سیر صعودی بداخلاقی در کشور را نگران کننده توصیف کرد و گفت: از ۳.۳ مورد ازدواج‌ها در کشور یک مورد منجر به طلاق می‌شود.

وی با اشاره به آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور مصرف کننده مواد مخدر هستند که از این تعداد ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به صورت دائمی و مابقی به صورت تفننی مصرف می‌کنند که این آمار بیشتر مصرف کننده مواد صنعتی هستند.

به گفته رییس انجمن مددکاری ایران، ۹ تا ۱۵ درصد رده سنی افراد ۶۴ ساله الکل مصرف می‌کنند.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور از سال ۹۸ اظهار کرد: در ۲ سال اخیر به دلیل فضای کرونایی و استفاده از بستر فضای مجازی در کشور سن استفاده از گوشی و فضای مجازی به ۱۰ سال کاهش یافت.

موسوی‌چلک آسیب‌های اجتماعی در کشور را پیچیده  متنوع و نوظهور توصیف کرد و سیاستگذاری مبتنی بر شواهد در حوزه رسانه و فضای مجازی و عملکرد هوشمندانه رسانه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی و  را الزام‌آور دانست.

وی تاکید کرد: رسانه‌ها با تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها در راستای مقابله با آسیب‌های فضای مجازی بهره گیرند.

رییس انجمن مددکاری ایران با اشاره به نقش آگاهی‌بخشی و ترویج مسولیت‌پذیری رسانه‌ها بر نقش مطالبه‌گری و رویکردهای ایجابی رسانه‌های جمعی تاکید کرد.

به گفته وی، مطالبه‌گری رسانه‌ها به افزایش تاب‌آوری و کاهش تنش در جامعه کمک کند.

موسوی‌چلک رصد وضعیت موجود و نگاه به آینده را مستلزم هوشمندسازی رسانه‌ها دانست و گفت: تجربه نشان داده برخورد سلبی در حوزه فضای مجازی و واقعی در آینده بحران‌های گسترده و غیرقابل مدیریت بدنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌ها نتوانستند از ظرفیت‌های اخلاق حرفه‌ای فضای مجازی بهره‌مند شوند، تصریح کرد: در این راستا سیاستگذاری رسانه‌ای برای ورود به آسیب‌های اجتماعی فضای مجازی ضروری است.

به گفته رئیس انجمن مددکاری ایران، ترویج تفکر و اخلاق حرفه‌ای در فضای مجازی راهکار مناسبی برای کنترل و پیشگیری آسیب‌های اجتماعی است.

وی گفت‌وگوی اجتماعی غیرسیاسی مبتنی بر اخلاق علمی در حوزه آسیب‌های اجتماعی را تاثیرگذار دانست.

موسوی‌چلک گفت‌وگوی رسانه‌ها حول محور جرم‌انگاری و موضوع مجرمانه را تلنگری به سیاستگذاران دانست.

موسوی‌چلک با بیان اینکه امروز فضای مجازی هم عرض فضای واقعی است و رسانه‌ها ابزار ارتباطی فراگیر و گسترده‌ای در میان مردم است تاکید کرد: از ظرفیت‌های رسانه‌ای در حوزه فضای مجازی نباید غفلت کرد.

وی با اشاره به اینکه سیاستگذاری ناکارآمد می‌تواند در جامعه بحران ایجاد کند، یادآور شد: سیاستگذاری در رسانه و بازنگری از تمام ظرفیت‌های رسانه سواد رسانه، فرهنگ و توجه به سلامت و روان رسانه‌ها ضروری است.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۸۵

منبع: فارس

کلیدواژه: موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری ایران آسیب های اجتماعی در فضای مجازی آسیب های اجتماعی فضای مجازی موسوی چلک رسانه ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۰۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات | برخورد با ترویج خشونت در فضای مجازی در دستور کار
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان