Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@17:09:02 GMT

راه‌های جلوگیری از کلاهبرداری در اینستاگرام

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۰۹۸۵

راه‌های جلوگیری از کلاهبرداری در اینستاگرام

به گزارش باشگاه خبرنگاران،اینستاگرام یک هدف مکرر برای کلاهبردارانی است که سعی می‌کنند حساب شما را تصاحب کنند و شما را وادار به ارسال پول به آن‌ها کنند.

جسیکا بارکر، مدیرعامل شرکت امنیت سایبری Cygenta می‌گوید اخیراً شاهد افزایش گزارش‌های کلاهبرداران اینستاگرام بوده است.

او می افزاید: کلاهبرداری در تمام پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد اما محبوبیت اینستاگرام، ماهیت باز و حس ارتباط شخصی، آن را به یک پلتفرم ایده‌آل برای کلاهبرداران تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلاهبرداران به سرعت حرکت می‌کنند. هر زمان که رویداد بزرگی مانند جنگ روسیه در اوکراین، شیوع کووید-۱۹ یا نوسان سریع قیمت ارز‌های دیجیتال رخ می‌دهد، کلاهبرداری‌ها بلافاصله پس از آن ظاهر می‌شوند. کلاهبرداری‌های آنلاین و مداوم در حال توسعه هستند. 

جیک مور، مشاور امنیت سایبری جهانی در شرکت امنیتی ESET می‌گوید: با محبوبیت اینستاگرام، مخاطبان می‌توانند به سرعت رشد کنند و اغلب تعداد فالوور‌ها می‌تواند باعث شود مردم در کمترین زمان به یک حساب اعتماد کنند. این امر زمانی تسریع می‌شود که مخاطبین شناخته شده قبلاً چنین حساب‌هایی را دنبال می‌کنند، این اعتماد می‌تواند حضوری بسیار قوی در صورت نیاز باشد تا قربانیان را وادار کند جزئیاتی مانند اعتبارنامه خود را برای مثال برای «ورود به سیستم» به یک صفحه فرود جعلی تحویل دهند.

کلاهبرداران از شما می‌خواهند که برای آن‌ها پول بفرستید یا به حساب اینستاگرام خود دسترسی داشته باشید. آنها سعی می‌کنند شما را فریب دهند تا اطلاعات شخصی یا پول را تحویل دهید، یا شما را وادار به کلیک روی پیوند‌هایی کنند که می‌توانند جزئیات ورود شما را جمع‌آوری کنند.

کلاهبرداری از طریق استوری اینستاگرام نیز انجام می‌شود.

کریس بوید، تحلیلگر ارشد اطلاعات بدافزار در شرکت امنیت سایبری Malwarebytes می‌گوید: کلاهبرداران از ویژگی استوری اینستاگرام سوء استفاده می‌کنند و مطالبی را در آنجا ارسال می‌کنند که پس از ۲۴ ساعت به طور خودکار حذف می‌شوند. این ترفند در پشت عکس پروفایل آن‌ها پنهان شده است. شما آن را در مجموعه اصلی تصاویر نخواهید دید.

بوید می‌گوید که این حرکت به دور نگه داشتن کلاهبرداری از فید‌های اینستاگرام و ناپدید شدن خودکار آن کمک می‌کند و تشخیص آن را سخت‌تر می‌کند.

مسلماً بزرگترین راهی که می‌توانید حساب خود را در برابر تسخیر کلاهبرداران محافظت کنید، استفاده از یک رمز عبور منحصر به فرد و قوی  است. فعال کردن احراز هویت چندعاملی مستلزم آن است که هر کسی که سعی می‌کند وارد حساب شما شود، علاوه بر استفاده از رمز عبور، از یک کد ورود یا کلیک بر روی یک اعلان استفاده کند؛ این کار در برابر تصاحب حساب مؤثر است.

برای فعال کردن احراز هویت دو مرحله‌ای در اینستاگرام به Settings سپس Security و سپس Two-Factor Authentication بروید. می‌توانید حفاظت امنیتی را در آنجا روشن کنید. اگر در بدترین حالت، اکانت اینستاگرام شما هک شد، این کاری است که باید انجام دهید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۰۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟

امروزه با شکل دیگری از جرائم روبرو هستیم که با استفاده از اینترنت و تکنولوژی به وقوع می‌پیوندد. یکی از جرایمی که امروزه بسیار شایع شده و افراد زیادی سرمایه خود را بر اثر آن از دست داده‌اند، جرم کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر می‌باشد. در کلاهبرداری به این روش، سارقان حرفه‌ای یک بخش جدیدی را به عابربانک یا دستگاه کارت‌خوان خود متصل می کنند و از همین طریق اقدام به کپی‌برداری از اطلاعات کارت بانکی کرده و با تخلیه اطلاعات حساب افراد، سرقت‌های میلیونی انجام می‌دهند.

به زبان ساده‌تر باید بگویم که اسکیمینگ یعنی کپی‌برداری غیرقانونی از اطلاعات کارت بانکی فرد بر روی یک کارت بانکی دیگر که از این طریق، این مجرمان خطرناک می‌توانند حساب بانکی فرد را در زمان کوتاهی خالی کنند. در حال حاضر اکثر مردم با استفاده از کارت‌های عابربانک خود اقدام به خرید از فروشگاه‌ها، کارت به کارت و... می‌کنند، افزایش این کارها در فضای حقیقی و مجازی باعث شده تا عده‌ای از افراد سودجو با ابداع روش‌های جدیدی مثل اسکیمر و فیشینگ دست به کلاهبرداری‌های میلیونی و غیرقابل جبران بزنند.

روش سارقان در کلاهبرداری به روش اسکیمر

معمولا در اسکیمر سارقان دو روش را جهت دست‌یابی به اطلاعات کارت‌های بانکی شما استفاده می‌کنند، در روش اول این سارقان حرفه‌ای دوربینی را در کنار جایی که شما کارت خود را وارد دستگاه می‌کنید، قرار می‌دهند تا از این طریق رمز کارت شما را بدست بیاورند و در روش دوم سارقان بر روی کیبورد اصلی عابربانک‌ها، یک کیبورد دیگر نصب می کنند که این کیبورد جعلی عین کیبورد اصلی می‌باشد، به‌طوری که این کیبورد جعلی وظیفه دارد تمامی اطلاعاتی که شما وارد می‌کنید را ذخیره کند و از این طریق مجرمان حساب بانکی شما را خالی می‌کنند. اسکیمر و فیشینگ یک تهدید بسیار خطرناک و جدی برای بانک‌ها و مردم در جامعه امروزی می‌باشد؛ چرا که امروزه کاربران فضای مجازی افزایش زیادی پیدا کرده است.

قانون چه مجازاتی برای این جرم در نظر گرفته است؟

مطابق با قانون این دست از کلاهبرداری‌ها و سرقت‌های اینترنتی جرم بوده و مجازات سنگینی هم دارد، چنان که قانونگذار ما این دست از جرائم را در قانون جرائم رایانه‌ای مصوب سال ۱۳۸۸ پیش‌بینی کرده است و در ماده ۱ این قانون به صراحت بیان شده است: هرکس به طور غیرمجاز به داده ‌ها یا سیستم‌های رایانه‌‎ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

قانونگذار ما در خصوص سرقت‌های اینترنتی هم به این سارقان حرفه‌ای مطابق با ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه ای می‌گوید: هرکس به طور غیرمجاز داده‌ای متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • جدیدترین تصویر از همسر ایرانی ژوزه مورایس
  • شهروندان مراقب این مدل از کلاهبرداری پر رونق باشند | فیلم
  • با این کلاهبرداری‌های اینترنتی آشنا شوید
  • ببینید | روایت خبرگزاری فارس از ترفند جدید کلاهبرداری از مردم
  • طرح عجیب و خطرناک شهرداری تهران +فیلم
  • ترانه‌ کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» اینستاگرام را منفجر کرد + ویدئو
  • چرا افراد معروف برای خرید فالوور، خرید فالوور اینستاگرام را انتخاب می‌کنند؟
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • (عکس) چرا صفحه اینستاگرام همسر سابق مهدی قایدی بسته شد؟