Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:18:17 GMT

تنها راه مقابله با موج بازگشت کرونا

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۱۵۱۵

تنها راه مقابله با موج بازگشت کرونا

بابک عشرتی، متخصص اپیدمیولوژی، می‌گوید تنها راه‌های مقابله با بیماری کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تزریق واکسن کرونا و استفاده از ماسک است.

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «عزم جزم ویروس کرونا برای ابتلا و بروز موج بعدی کرونا در کشور و جهان جدی است. مصداق این سخن را می‌توان در آمار بالای روزانه دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا روزانه بیش از حدود ۵۰۰۰ نفر در کشور به بیماری مبتلا می‌شوند. حال اینکه تا قبل از این، تا هفته قبل حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر در روز کرونامثبت تشخیص داده می‌شدند. اتفاقا سازمان بهداشت جهانی هم در روزهای گذشته با اوج‌گیری کرونا در کشورهای اروپایی هشدار داده است که ویروس کرونا حالاحالاها قصد مرگ ندارد و این ویروس فعلا با مردم جهان همراه است. در بسیاری از کشورها ابتلا به کرونا شدت گرفته است و بروز موج جدید محتمل است. در ایران هم با افزایش آمار، تصمیم‌های سختگیرانه‌ای برای افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند، گرفته شده است. حالا هر فردی که واکسن تزریق نکرده اگر در جاده تردد کند، یک‌ میلیون تومان جریمه می‌شود.

چند روز قبل، تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد بروز موج جدید ویروس در کشورهای دیگر بار دیگر نشان می‌دهد که کووید-۱۹ به پایان خود نزدیک نیست. در فرانسه بیش از ۱۵۰ هزار نفر مبتلا به ویروس شناسایی شد. در آلمان روزانه حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار فرد مبتلا و در ایتالیا نیز بیش از ۱۰۰هزار نفر کرونامثبت شناسایی می‌شوند.

زیرسویه جدید کووید-۱۹ به نام زیرسویه جدید امیکرون معروف به قنطورس اولین بار در هند شناسایی شد و در این کشور به‌شدت گسترش پیدا کرد. این زیرسویه در کشورهای انگلیس، ایالات‌ متحده، استرالیا، آلمان و کانادا شناسایی شده است و حالا بسیاری از افراد را به بیماری مبتلا می‌کند. ترس از ابتلای دوباره در چین آنقدر است که پس از شناسایی یک مورد کرونامثبت در یک شهر کوچک به نام ووگانگ استان هنان چین ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان این شهر قرنطینه شدند.

رعایت کم و ابتلای زیاد

با آنکه در آخرین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در روز ۱۸ تیر اعلام شد که مردم باید در مکان‌های عمومی مانند مترو و اتوبوس ماسک بزنند اما بسیاری از مردم در فضاهای بسته ماسک به صورت نمی‌زنند. استفاده از ماسک در کشور با اقبال کمی همراه است. شاید به همین دلیل است که محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و درمان، به ایلنا گفت استفاده از ماسک در شهرهای بزرگ به ۲۹درصد رسیده است. رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور هم کم است. میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور حدود ۳۶درصد است. در برخی از شهرها تنها ۲۲درصد از مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.

این در حالی است که در گذشته حداقل درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی حدود ۵۰درصد و حداکثر درصد رعایت نیز حدود ۹۰درصد بود. حال واکسیناسیون هم در کشور زیاد خوب نیست؛‌ هرچند که آمار دقیقی درباره افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند وجود ندارد اما طبق اظهار نظر مدیران بهداشتی حدود ۱۵درصد از مردم واکسن تزریق نکرده‌اند. تنها حدود ۳۷درصد از مردم دز سوم را تزریق کرده‌اند. آمار تزریق واکسن دز چهارم منتشر نشده؛ چراکه گفته می‌شود آمار پایین است. با این شرایط بابک عشرتی، متخصص اپیدمیولوژی، به ما می‌گوید تنها راه‌های مقابله با بیماری کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تزریق واکسن کرونا و استفاده از ماسک است.

جریمه یک‌میلیونی برای واکسن‌نزده‌ها

کارشناسان معتقدند پیک بعدی کرونا شروع شده است. افزایش آمار ابتلای روزانه و بستری هم این نکته را تایید می‌کند. آنها پیش‌بینی می‌کنند که طی هفته‌های آینده آمار مرگ و میر کرونا افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط توصیه‌ها به سمت تزریق واکسن رفته است. وزارت بهداشت و درمان تعداد مراکز واکسیناسیون را افزایش داد و توصیه برای دز یادآور چهارم هم جدی شد. در این شرایط اما سیدتیمور حسینی، جانشین پلیس راهور انتظامی کشور، اعلام کرد با بازگشت رنگ‌بندی کرونایی به نقشه کشور، تردد در جاده‌ها بنا بر مصوبه قبلی ستاد مقابله با کرونا که در ایام نوروز ابلاغ شده، انجام می‌گیرد. یعنی تردد در جاده‌ها برای افرادی که دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند بلامانع است. افرادی که دو دز واکسن تزریق نکرده‌اند محدودیت تردد دارند و در صورتی‌ که به مقصد سفری راهی جاده‌ها شوند، به میزان یک‌ میلیون تومان جریمه خواهند شد.

همان زمان هم که این مصوبه در ستاد ملی مبارزه با کرونا تصویب شد، همه از رصد خودروها پرسیدند. تردد خودروها قرار است از طریق دوربین‌های هوشمند رصد شود و مالکان خودروهایی که واکسن تزریق نکرده‌اند پیامک جریمه دریافت خواهند کرد. با وجود بازگشت رنگ‌های قرمز و نارنجی اما محدودیت تردد به شهرها و استان‌ها وجود ندارد.

چه خبر از هوشمندسازی

طرح مدیریت هوشمند مدیریت کرونا قرار بود تا دی‌ سال گذشته اجرا شود؛ اتفاقی که محقق نشد. بعد از شروع ۱۴۰۱ نیز در مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا مقرر شد که تا نیمه خردادماه همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها به سامانه متصل شوند و ارائه خدمات شهروندی تنها به افرادی ارائه شود که حداقل سه دز واکسن را تزریق کرده‌اند. این در حالی است که خردادماه تمام شد و تیرماه هم رو به پایان است اما طرح هوشمند مدیریت کرونا به فراموشی سپرده شده است؛ مطالبه‌ای که به نظر می‌رسد با افزایش آمار ابتلا و بستری باید به آن توجه شود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرونا در ایران رعایت پروتکل های بهداشتی واکسن تزریق نکرده اند واکسن تزریق نکرده استفاده از ماسک تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۱۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها

یاسین کیخا، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، درخصوص جزئیات فراخوان‌های منتشرشده از سوی بنیاد برای جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: طرح جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی (خصوصی و دولتی)، طی سه مرحله فراخوان انجام و در هر مرحله تعدادی کد شغل از سوی سازمان‌ها، اعلام شد.

وی ادامه داد: در آخرین فراخوان، حدود ۳ هزار کد شغل، براساس اعلام نیاز سازمان‌ها و ارگان‌ها اعلام شد.

کیخا گفت: سال گذشته، طی یک فراخوان نیمه متمرکز برای بخش خصوصی، حدود ۵۰۰ کد شغل با اعلام نیاز از ۹۰ شرکت خصوصی، اطلاع‌رسانی شد و حدود ۸۰۰ نفر ثبت‌نام کردند.

وی به ارگان‌هایی که بیشترین استقبال برای ورود به آنها در فراخوان‌ها، وجود داشت اشاره کرد و گفت: از میان دستگاه‌های دولتی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بنادر بیشترین آمار جذب نخبگان را داشته است که حدود ۱۴۰ نفر، به این ارگان معرفی شدند.

معاون سرآمدان بنیادملی نخبگان، به چگونگی تعیین کد شغل‌ها در فراخوان‌های استخدامی نخبگان اشاره کرد و ادامه داد: اغلب ارگان‌ها و نهاد‌های مرتبط براساس نیاز سازمانی خود، کد شغل‌هایی را اعلام می‌کنند. 

وی ادامه داد: ابتدا، کد شغل‌ها توسط سازمان‌ها به سازمان اداره استخدامی ارائه می‌شود و سپس این سازمان باید کد‌های اعلام‌شده را تایید کند.

کیخا درخصوص جایگاه‌های شغلی که در فراخوان‌ها برای نخبگان درنظر گرفته می‌شود، گفت: جایگاه‌های شغلی، اغلب نخبگانی است و براساس تخصص نخبگان درنظر گرفته می‌شود، اما ممکن است در یک سازمان، نخبه به‌عنوان کارشناس اداری هم استخدام شود.

وی به «سامانه دانا» اشاره کرد و توضیح داد: بعد از اینکه فراخوان‌ها توسط بنیاد ملی نخبگان منتشر شد، افراد می‌توانند از طریق سامانه دانا، مدارک موردنیاز را ارسال کرده و از شرایط استخدامی برای نخبگان، اطلاعات جامعی را به‌دست آورند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در پایان از ورود بنیاد ملی نخبگان به حوزه علوم انسانی و اجتماعی برای فراخوان‌های استخدامی خبر داد و گفت: در ارگان‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور، ظرفیت‌های مختص نخبگان علوم انسانی را برای جذب، در فراخوان‎ها اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/ اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!