Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@23:53:35 GMT

۱۶ سال بازدارندگی حزب‌الله در سایه یک جنگ ۳۳ روزه

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۱۹۹۶

۱۶ سال بازدارندگی حزب‌الله در سایه یک جنگ ۳۳ روزه

به گزارش الف، 16 سال از زمان دومین شکست بزرگ ارتش پرمدعای رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت لبنان می‌گذرد و هنوز هم صهیونیست‌ها با چالش‌ها و پیامدهای ناشی از این شکست درگیر هستند.

رژیم صهیونیستی در تاریخ 13 جولای 2006 برای جبران شکستی که سال 2000 در جنوب لبنان متحمل شده بود بار دیگر با یک حمله هوایی وارد جنگی تازه با حزب‌الله شد و در همان ابتدا شماری از مراکز و پایگاه‌های مقاومت را در ضاحیه جنوبی بیروت مورد هدف قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان صهیونیست‌ها تصور می‌کردند که با انجام یک حمله غافلگیرانه پیشاپیش پیروز هستند و این جنگ چند روز بیشتر طول نمی‌کشد؛ اما چند ساعت بعد ورق کاملا برگشت. حزب‌الله چند ساعت بعد از حمله هوایی رژیم صهیونیستی، عملیات‌های موشکی خود در عمق فلسطین اشغالی را آغاز کرد و همان روز حدود 200 موشک به سمت مواضع صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی شلیک شد که به کشته و زخمی شدن ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست انجامید.

بعد از گذشت نزدیک به ده روز از این جنگ و تبادل موشک میان دوطرف، اسرائیل که متوجه شده بود در محاسباتش برای آغاز درگیری اشتباه کرده است اصرار داشت که به آن خاتمه دهد اما در عین حال نمی‌توانست بدون هیچ دستاوردی از جنگ خارج گردد و البته آمریکایی‌ها نیز اصرار داشتند که این جنگ باید با پیروزی اسرائیل به پایان برسد. در همان زمان بود که «کاندولیزا رایس» وزیرخارجه وقت ایالات متحده از پروژه «خاورمیانه جدید» صحبت کرده و این جنگ را درد زایمان تولد این خاورمیانه توصیف کرد.

اما برخلاف تصور آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها زمان به نفع حزب‌الله می‌گذشت و قابلیت‌های نظامی مقاومت لبنان بیش از پیش آشکار می‌شد.

اولین شاخص شکست رژیم صهیونیستی در این جنگ که بزرگترین دستاورد حزب‌الله نیز محسوب می‌شد پایان دادن به افسانه برتری ارتش اسرائیل در میان اعراب بود. در این جنگ نه تنها کشورهای عربی بلکه همه جهان دیدند که حزب‌الله به عنوان یک گروه مقاومت مردمی چگونه ارتش اسرائیل که از حمایت آمریکا و غرب برخوردار است را تحقیر کرد.

یکی از بارزترین موارد در این زمینه انهدام نزدیک به 40 تانک مرکاوای رژیم صهیونیستی بود که اسرائیلی‌ها پیشتر این تانک‌ها را مایه افتخار ارتش خود می‌دانستند و مدعی بودند که غیرقابل انهدام هستند. 

از آن گذشته ناوچه «ساعر» که از ادوات جنگی مورد اتکای رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه محسوب می‌شد، در سومین روز این نبرد نابرابر توسط حزب الله لبنان منهدم شد. سید حسن نصرالله ، دبیر کل حزب‌الله لحظاتی پیش از انهدام این ناوچه در تلویزیون مشغول سخنرانی زنده بود که گفت: «به این کشتی اسرائیلی روی دریا نگاه کنید که چگونه مورد هدف قرار می‌گیرد و در آتش خواهد سوخت.»

انهدام این ناوچه تاثیر زیادی بر روند نبرد سی و سه روزه داشت؛ چرا که از سال ۱۹۶۷ رژیم صهیونیستی به شکلی بی منازع در دریای مدیترانه گشت زنی و حرکت می‌کرد.

علاوه بر شکست مفتضحانه نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی، نیروی هوایی این رژیم نیز در جنگ 33 روزه جولای 2006 به شکل قابل توجهی به چالش کشیده شد و سرنگونی جنگنده‌ها و بالگردهای اسرائیلی در آسمان لبنان اوج ناکامی نیروهای هوایی ارتش این رژیم را به نمایش گذاشت.

سید حسن نصرالله در جریان این جنگ توان بالای خود در مدیریت جنگ روانی علیه دشمن را به نمایش گذاشت و بخش رسانه‌ای حزب‌الله نیز نقش عمده‌ای در به تصویر کشیدن صحنه‌های پیروزی رزمندگان مقاومت و تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی صهیونیست‌ها داشت؛ به طوری که تبعات آن هنوز هم ادامه دارد. 

گزارش رسانه‌های صهیونیستی نشان می‌دهد که بیش از 300 تن از نظامیان اسرائیلی در این جنگ با آسیب‌های روانی مواجه شدند و هنوز هم هرازگاهی اخبار خودکشی سربازانی که در جنگ جولای حضور داشتند شنیده می‌شود.

اما این دستاوردهای حزب‌الله تنها محدود به همان زمان نبود؛ بلکه نتایج آن را از 16 سال گذشته تاکنون می‌توان صراحتا مشاهده کرد، جایی که ارتش اسرائیل دیگر جرات ورود به درگیری با مقاومت لبنان را پیدا نکرد. موشک‌های دقیق حزب‌الله که اسرائیلی‌ها با عنوان پروژه دقت از آن یاد می‌کنند بزرگترین کابوس تل‌آویو از زمان جنگ 33 روزه تاکنون است و اخیرا نیز پهپادها و سامانه‌های پیشرفته حزب‌الله به این دغدغه‌های اسرائیل اضافه شده است.

به طور کلی معادله‌ای که حزب‌الله بعد از این جنگ ترسیم کرد موجب شد تا توازن قوا در منطقه به نفع محور مقاومت تغییر کند و با وجود همه تهدیدهای توخالی مقامات اسرائیل برای آغاز جنگ سوم با حزب الله اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.

حتی در شرایطی که زمینه لازم برای وقوع جنگ جدید بین ارتش اسرائیل و حزب‌الله وجود دارد؛ به ویژه بعد از عملیات پهپادی مقاومت لبنان در منطقه دریایی مورد مناقشه با فلسطین اشغالی، اما صهیونیست‌ها تاکید می‌کنند که بهتر است پرونده مناقشه مرزی با لبنان در آرامش و با مذاکره حل شود و کار به گزینه نظامی نکشد. مرکز تحقیقات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که عدم پاسخ اسرائیل به عملیات پهپادی حزب‌الله به معنای آن است که تل‌آویو از هرگونه جنگ با این حزب اجتناب می‌کند.

منبع: الف

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی مقاومت لبنان ارتش اسرائیل صهیونیست ها حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۱۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات مقاومت به محل استقرار نظامیان اشغالگر در جنوب غزه

با وجود گذشت ۲۰۸ روز از آغاز تجاوز به نوار غزه، مقاومت فلسطین همچنان به هدف قرار دادن اشغالگران و سربازان آن در شمال نوار غزه و در محور تمرکز خود در «نتزاریم» ادامه می‌دهد و خسارات سنگینی را وارد می‌کند. همچنین حملات ارتش رژیم صهیونیستی به مرکز و جنوب غزه ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، گردان‌های القدس شاخه نظامی جهاد اسلامی اعلام کرد تجمع نظامیان و خودروهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را در جنوب غربی غزه با رگبار خمپاره هدف گرفته است.

گردان‌های القدس همچنین روز سه‌شنبه مراکز فرماندهی و کنترل اشغالگران در امتداد خط تدارکاتی تا محور «نتزاریم» را با گلوله‌های خمپاره بمباران کرد و صحنه‌هایی از بمباران موشکی مشترک علیه سربازان اشغالگر و استحکامات آن در محور «نتزاریم» را به نمایش گذاشت.

گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس نیز صحنه‌هایی از هدف قرار گرفتن لودر D۹ اسرائیل توسط گلوله یاسین ۱۰۵ در بیت حانون در شمال نوار غزه را منتشر کرد.

از سوی دیگر، بر اثر حمله ارتش رژیم صهیونیستی به منزلی در اردوگاه «الشابوره» واقع در مرکز رفح در جنوب غزه، ۲ کودک فلسطینی شهید و چند تن دیگر زخمی شدند.

جنگنده‌های ارتش اشغالگر صهیونیست مناطق شرقی و شمال رفح را بارها هدف قرار دادند.

منابع پزشکی می‌گویند در حمله رژیم صهیونیستی به آپارتمان مسکونی در منطقه النصیرات در شمال غزه سه فلسطینی که یکی از آنها کودک بود، شهید و چند تن دیگر زخمی شدند.

هواپیماهای صهیونیستی خانه‌ای را در منطقه دیرالبلح و محله‌های مسکونی را در مرکز غزه بمباران کردند.

همزمان با حملات توپخانه‌ای و تیراندازی در شرق دیرالبلح، تعدادی از خودروهای نظامی رژیم صهیونیستی به اطراف دیوار حائل امنیتی نفوذ کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافت
  • متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل
  • حملات مقاومت به محل استقرار نظامیان اشغالگر در جنوب غزه
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • حماس: اگر ارتش اسرائیل وارد رفح شود شکست سختی می‌خورد
  • حمله توپخانه‌ای حزب‌الله به پایگاه نظامیان صهیونیست در «کفرشوبا»
  • مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا