Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@14:47:37 GMT

تحلیل فلاحت‌پیشه درباره سفر بایدن

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۳۲۵۸

تحلیل فلاحت‌پیشه درباره سفر بایدن

حشمت‌الله فلاحت پیشه با بیان اینکه سفر جو بایدن به منطقه برنامه "ب" آمریکا برای خاورمیانه و با رویکردی انفعالی انجام می‌شود گفت: وقتی بایدن روی کار آمد، گفت سیاست تنش زدایی با ایران را پیش می‌گیرد و برخی متحدانش را به حاشیه راند اما وقتی برجام به نتیجه نرسید برنامه ب در سیاست خارجی‌اش را فعال کرده است و سعی دارد وارد حوزه تنشی با ایران شود که متحدان عرب و رژیم اسراییل سعی داشته و دارند علیه ایران همواره زنده نگه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: سفر بایدن به منطقه با توجه به بحران انرژی تحت تاثیر بحران اوکراین نشان دهنده انفعال این کشور و از موضع ضعف است چرا که به دنبال تامین انرژی به منطقه آمده است.

این کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: به چند دلیل سیاست آمریکا در انجام این سفر در این مقطع اشتباه است؛ اول اینکه الان کشورهایی مثل عربستان و امارات به خاطر مقتضیات بازار، تولید و صادرات نفت خود را به حداکثر رسانده‌اند و نمی توانند بیشتر از این تولید کنند. دوم اینکه بکرترین حوزه نفت که می توان آن را در این راستا استفاده کرد مورد تحریم آمریکا و هم‌پیمانانش است. موضوع فعال کردن ایران در بازار انرژی آنقدر مهم و حیاتی است که حتی امانوئل مکرون در نشست گروه 7 گفت که بدون پیش شرط نفت ایران را به بازار وارد کنیم اما مورد پذیرش قرار نگرفت. از این رو معتقدم راهبرد اقتصادی بایدن در این چارچوب اشتباه است.

فلاحت‌پیشه گفت: مساله دیگر تقریبا همزمانی سفر بایدن با سفر پوتین به تهران است. سفر پوتین به ایران طی هفته آینده از معدود سفرهای پوتین بعد از حمله به اوکراین است و هرگونه اقدام تحریک آمیز آمریکا ممکن است به شکل گیری یک بلوک متفابل منجر شود و این شاید حق کشورهای همسو با روسیه است که این بلوک را شکل دهند. اگر روسیه نگاهش به رابطه با ایران راهبردی باشد، نه خاکریزی در ایران می تواند طرفدار زیاد داشته باشد و سفر پوتین به ایران نشان می دهد، روسیه هم به شکل گیری رابطه راهبردی در منطقه علاقه‌مند است.

وی ادامه داد: معقتدم به هر میزانی که سفر بایدن به شکل گیری فضای تقابلی در منطقه علیه ایران و روسیه منجر شود، به همان نسبت هم سفر پوتین می‌تواند به این سمت حرکت کند. باید دید دولت بایدن برای این تقابل آمادگی دارد یا خیر. اگر بایدن سعی کند به سیاق اوباما تنش زدایی را تبلیغ و ترویج کند، این سفر می‌تواند برای منافع ملی آمریکا موثر باشد اما اگر در دام نوعی ایران هراسی بیفتد، شاید بیشترین آسیب را آمریکا ببیند چون به تفرقه‌ای دامن می زند که با راهبرد آمریکا متضاد است.

این کارشناس مسایل بین‌الملل درباره نزدیکی عربستان و روسیه به یکدیگر بعد از بحران اوکراین تصریح کرد: من ناتوانی عربستان در تزریق انرژی به دنیا بیش از آنچه الان در حال تولید و صادرات است را مهم‌تر از توافقش با روسیه می‌دانم. سقف تولید نفت عربستان اجازه نمی‌دهد بیش از این صادر کند؛ الان با حداکثر ظرفیت دارند کار می کنند. معتقدم همه کشورهای بازار انرژی به جز ایران که تحریم است با حداکثر ظرفیت خود دارند انرژی را تزریق می کنند و مقتضیات بازار انرژی هم قاعده خود را دارد.

وی گفت: معتقدم اگر راهبرد انرژی مدنظر آمریکا در سفر به منطقه است که مهم‌ترین تکانه بایدن برای سفر به منطقه بوده است، در تعامل با عربستان نمی‌تواند به جایی در این بحث برسد.

منبع: ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: فلاحت پیشه سفر بایدن سفر پوتین سفر بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

 

 

 

دیگر خبرها

  • گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند