Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالان نوآور یک استارتاپ مکزیکی صفحه‌های (پنل‌های) زیستی محتوای جلبک طراحی کردند که هم قابلیت انرژی و جذب دی اکسید کربن دارد و هم زیست‌توده‌ای تولید می‌کند که به مثابه سوخت یا کود قابل استفاده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، از پایگاه اطلاع‌رسانی نیواطلس، در حالی که این استارتاپ (شرکت نوآفرین) مکزیکی با کمک رآکتور زیستی تولید ریزجلبک این صفحه ها را تولید کرده است، طرح اولیه استفاده از ذخایر مسطح دارای جلبک در نمای بیرونی بناها به عنوان بخشی از راهبرد کلی رسیدن به پایداری در تولید و مصرف انرژی، جدید نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح را اولین بار دو شرکت معماری و مهندسی در سال ۲۰۱۳ میلادی در بنایی در شهر به نام بی. آی. کیو (BIQ) هامبورگ در آلمان اجرا کردند که در آن صفحه‌های زیستی جلبک حدود ۲۰۰ متر مربعی شده بود. این صفحه ها از داخل به دلایل گوناگون با زیست توده سبز پُر شده بود.

بنای بی. آی. کیو در هامبورگ 

این صفحه ها جریان دی اکسید کربن را به خود جلب می کنند، این دی اکسید کربن سپس از آب آغشته به جلبک عبور می کند، جلبک ها دی اکسید کربن و نور خورشید را جذب می کنند و بعد از فتوسنتز توده آنها افزایش می یابد و اکسیژن تازه تولید می کنند. هر چه نور خورشید بیشتر در دسترس باشد، جلبک ها سریع تر رشد می کنند. هر یک پوند جلبک دو پوند دی اکسید کربن را به خود جذب می کند.    

افزون بر این، صفحه ها گرما را در آب خود نگه می دارند که دو هدف را تامین می کند؛ چون صفحه ها بیرون ساختمان نصب شده اند، روی بنا سایه می اندازند و استفاده انرژی را برای خنک‌کردن ساختمان در تابستان کاهش می دهند. دوم از گرما می توان استفاده کرد، همانطور که از زیست‌توده. زیست توده تولید شده در بازه های زمانی مشخص از داخل صفحه ها خارج شده و به عنوان سوخت‌ زیستی قابل احتراق بازفرآوری، سپس دوباره به بنا برگردانده و در سیستم گرمایشی بنا استفاده می شود. بنای مجهز به این صفحه ها با کمک توده زیستی سوخت و گرمای به دست آمده از آب آغشته به جلبک‌ها نسبت به بناهای دیگر یک سوم کمتر به انرژی نیاز دارد.  

استارتاپ مکزیکی امیدوار است تغییرات جزئی در این سیستم آن را بهبود بخشد. نوآوری در این سیستم به طور کلی در جذب و تبدیل گرما و نور است.

میگویل مایورگا مدیر اجرایی استارتاپ تولیدکننده این صفحه‌ها توضیح داد که چگونه با استفاده از جریان نانویی به شکل کارآمدی ذرات نانویی کربن قابل بازیافت به آب اضافه می شوند و رسانایی گرما را افزایش می دهند. این فناوری که روی یک طرف صفحه اجرا شده، جذب گرما را بهبود می بخشد؛ در حالی که جلبک‌ها در طرف دیگر رشد می کنند. گرما در این مورد به شکل مستقیم به برق و از طریق یک ژنراتور ترموالکتریک تبدیل می شود و برق بنا را تامین می کند، به این دلیل صفحه های فعلی نسبت به صفحه های خورشیدی برتری دارند.   

این استارتاپ می خواهد صفحه های خود را با طیفی متنوع و جذاب از جهت طراحی ارایه کند که هم سطح معماری بنا را ارتقا دهد و هم از جهت محیط زیست بهتر باشد. این استارتاپ که در سال ۲۰۱۸ میلادی تاسیس شده امیدوار است این صفحه ها را به زودی تجاری سازی کند ولی فقط طراحی این صفحه ها نیز جوایزی را برای آنها به ارمغان اورده است.   

نمایی داخلی از بنای طراحی شده

وی ادامه داد: البته ما هنوز ملاحظاتی در مورد قابلیت زیستی این محصول اینجا داریم. از این موارد گذشته، با توجه به اینکه بنای بی. آی. کیو از ۹ سال قبل تاکنون مسکونی بوده و از آن استفاده می شود، می توان به نتیجه رسید که طرح اولیه این صفحه ها اثبات شده است.

اما هنوز سوالاتی وجود دارد، مانند اینکه صفحه ها چه مدت قابل استفاده هستند؟ تمیزکردن آنها چند وقت یکبار باید انجام شود، آیا باید دیوارها را برای تمیزکردن آنها پایین آورد؟ آیا جلبک ها موجب گرفتگی لوله ها و دریچه ها نمی شود؟ و بی شمار سوالاتی از این دست که باید قبل از تجاری‌سازی این طرح به آنها پاسخ داد.   

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: استارتاپ ، دی اکسید کربن ، مدیریت پسماند

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: استارتاپ دی اکسید کربن مدیریت پسماند دی اکسید کربن صفحه ها زیست توده جلبک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۳۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • حرکت عجیب هواداران بارسا که ژاوی را عصبانی کرد
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد