Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بین الملل تابناک: حبس ابد برای دیپلمات ایرانی توسط دادگاه سوئد، عصبانیت آمریکا از همکاری نظامی ایران و روسیه، واکنش سازمان ملل و ونزوئلا به اظهارات جان بولتون، اعلام مرگ همسر اول دونالد ترامپ و اختلاف در میان مقامات اسرائیلی بر سر ایران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حبس ابد برای دیپلمات ایرانی توسط دادگاه سوئد

قاضی دادگاهی در سوئد به اتهاماتی بی‌اساس، «حمید نوری» یکی از شهروندان ایرانی در سوئد را به حبس ابد محکوم کرد.

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که وکلای حمید نوری می‌توانند به این حکم اعتراض کنند و در این صورت دادگاه تجدیدنظر مجدداً این حکم را بررسی می‌کند.

این اقدام دادگاه سوئد در حالی شکل گرفته است که چندی پیش، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای سوئدی خواستار آزادی فوری نوری شد و وزیر خارجه سوئد هم گفت که دولت و سیستم قضایی این کشور تحت تاثیر تبلیغات گروهک منافقین قرار نمی‌گیرد.

 آبان ۱۳۹۸ «حمید نوری» کارمند سابق قوه قضائیه که از سال ۱۳۷۰ خود را بازنشست کرده و از آن زمان شغل آزاد داشت، برای رسیدگی به حل اختلافات خانوادگی دخترخوانده‌اش به سوئد سفر و در بدو ورود به فرودگاه استکلهم توسط پلیس این کشور بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان انفرادی به سر می‌برد. اتهام حمید نوری بر اساس ادعاهای واهی تعدادی از اعضای گروهک تروریستی منافقین این است که در مقطعی از زمان زندانبان آن‌ها بوده است.

امیرعبداللهیان ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ هم در دیدار همتای سوئدی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با اشاره به وضعیت حمید نوری تصریح کرد: قابل قبول نیست که روابط ایران و سوئد هدف دسیسه‌های گروهک تروریستی منافقین قرار گیرد. ۱۴ اردیبهشت ماه نیز امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه سوئد بازداشت و فرآیند دادگاه حمید نوری تبعه ایرانی بازداشت شده در سوئد را غیر قانونی خواند و خواستار آزادی فوری او شد. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بازداشت و فرآیند دادگاه تبعه ایرانی، حمید نوری را غیر قانونی می داند و خواستار آزادی فوری او است. باعث تأسف است که یک گروهک تروریستی که سوابق جنایتهای آن بر مردم ایران و حتی عراق در دوره رژیم بعث صدام واضح است، فضاسازی تصنعی این فرآیند در سوئد را در دست گرفته است.

عصبانیت آمریکا از همکاری نظامی ایران و روسیه

«جان کربی» مسئول هماهنگی روابط راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید پنجشنبه شب گفت، افزایش همکاری نظامی جمهوری اسلامی ایران و روسیه حاصل تحریم‌ها علیه دو کشور است.

کربی در مصاحبه با «سی‌اِن‌اِن»، با طرح ادعای انزوای روسیه و ایران بابت آنچه «اقدامات آن‌ها در حوزه‌های مختلف جهانی»، گفت: «می‌دانیم که تحریم‌ها گزنده هستند. می‌دانیم که کنترل صادرات گزنده است».

او در ادامه گفت: «واضح است که آن‌ها (ایرانی‌ها) قابلیت تولید داخلی را دارند. نمی‌دانم مولفه‌های توافقی که آقای [ولادیمیر] پوتین بسته شامل چه چیزی است. نمی‌توانم به طور اخص در این باره صحبت کنم که چگونه ایران قادر خواهد بود خود را به رفع این نیاز برساند».

این مقام کاخ سفید درباره پوتین افزود:‌‌‌ «ما از توانایی او در پر کردن دوباره ذخایر مهمات اطلاع داریم و حالا به‌خاطر فشاری که باقی جهان بر آقای پوتین اعمال کرده‌اند،‌ [دسترسی وی] به وسایل پروازی بدون سرنشین محدود شده است».

کربی همچنین درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران گفت، «گزینه ترجیحی» رئیس جمهور آمریکا همچنان گزینه دیپلماتیک است اما آمریکا «هیچ گزینه‌ای را از روی میز بر نمی‌دارد».

این مقام آمریکایی دو روز پیش نیز در مصاحبه دیگری با سی‌اِن‌اِن در پاسخ به سوالی درباره اینکه ادعای «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید درباره همکاری پهپادی ایران و روسیه چه اثری روی مذاکرات هسته‌ای خواهد داشت گفت: « نمی‌دانم که این لزوماً تأثیری بر تلاش‌های ما برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران دارد (یا خیر)... مطمئناً بر تلاش‌های ما برای ادامه حمایت از اوکراین تاثیر خواهد داشت.»

کربی در ادامه گفت: باید ببینیم روسیه دقیقا در این خصوص چطور پیش می‌رود، با ایرانی‌ها و این پهپادها، چه چیزی را تحویل می‌گیرند و چه تعداد و چطور از آن استفاده می‌کنند. بنابراین ما از نزدیک این را دنبال می‌کنیم.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید دوشنبه در اظهاراتی مدعی شد که ایران بزودی چند صد پهپاد با قابلیت حمل سلاح به روسیه تحویل می‌دهد. وی در کنفرانسی خبری در واشنگتن ادعا کرد: اطلاعات ما حاکی از آن است که دولت ایران خود را آماده می‌کند، تا در فرصتی بسیار کوتاه، چند صد پهپاد و از جمله پهپادهایی که قابلیت حمل سلاح داشته باشند را تحویل روسیه دهد.

ادعایی که واکنش وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران را در پی داشت و «ناصر کنعانی» سخنگوی این وزارتخانه تصریح کرد: سابقه همکاری‌ها بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوری‌های نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین برمی‌گردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است.

واکنش سازمان ملل و ونزوئلا به اظهارات جان بولتون

در پی اعتراف مشاور امنیت ملی سابق آمریکا نسبت به سازمان‌دهی کودتا در دیگر نقاط جهان، سازمان ملل اعلام کرد که با هر شکل از کسب غیردموکراتیک قدرت - از جمله کودتا - مخالف است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، فرهان عزیز حق، معاون سخنگوی سازمان ملل در واکنش به اعتراف جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا مبنی بر دست داشتن در برنامه‌ریزی برای چندین کودتا گفت: واضح است که ما با هر نوع از انتقال غیردموکراتیک قدرت در کشورها مخالف هستیم.

جان بولتون روز پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان اعتراف کرد که شخصا در سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی چندین کودتا نقش داشته و آن را کار دشواری توصیف کرد! این اعتراف بولتون در حین گفت‌وگو درباره نقش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در حمله به ساختمان کنگره این کشور در ششم ژانویه ۲۰۲۱ اتفاق افتاد. بولتون گفت، نقش ترامپ در این اعتراضات نمی‌تواند سازمان‌دهی کودتا بوده باشد.

بولتون که در گذشته نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز بوده، گفت: ترامپ به اندازه کافی سر رشته نداشت که کودتاهای به‌دقت برنامه‌ریزی شده را انجام دهد. به عنوان کسی که به برنامه‌ریزی کودتاها کمک کرده - البته نه در اینجا، بلکه در نقاط دیگر - باید بگویم که کار زیادی می‌برد. و این چیزی نیست که او (ترامپ) انجام داده باشد.

فرحان حق تاکید کرد که اظهارات بولتون به نوعی "اعتراف درباره نقش داشتن در چندین کودتا" بوده است.

یک مقام دولت ونزوئلا نیز در واکنش به اعتراف بولتون، او را «دیوانه» خواند.

بولتون درباره جزئیات این کودتاها صحبت نکرد اما از ونزوئلا نام برد، جایی که در ۲۰۱۹ واشنتن از خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا حمایت کرد تا نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری این کشور را سرنگون کند، اقدامی که با شکست مواجه شد.

خورخه رودریگز، رئیس کنگره دولتی ونزوئلا، آمریکا را به ایجاد ناآرامی متهم کرد و گفت: چیزی که در ذهن این جان بولتون دیوانه وجود داشت این بود که خشونت‌ها تسریع می‌َود تا بهانه‌ای برای حمله نظامی به ونزوئلا پیدا شود.

اعلام مرگ همسر اول دونالد ترامپ

ایوانا ترامپ، همسر نخست دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در سن ۷۳ سالگی درگذشت.

به گزارش بی بی سی، ایوانا و ترامپ در سال ۱۹۷۷ با هم ازدواج کردند و ۱۵ سال بعد جدا شدند. آن دو سه فرزند دارند.

پسر ارشد ترامپ، دونالد جونیور؛ دختر ارشد او ایوانکا و همچنین اریک ترامپ سه فرزند ایوانا هستند.

ایوانا ترامپ متولد جمهوری چک بود.

ازدواج او با دونالد ترامپ این زوج جوان را در مرکز توجه رسانه‌های عامه پسند دهه ۸۰ در نیویورک قرار داد و به همین علت هم ماجرای طلاق آنها مدت‌ها سر زبان‌ها و روی جلد مجلات بود.

علت مرگ گزارش نشده است.

اختلاف در میان مقامات اسرائیلی بر سر ایران

ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی سخنان بنیامین نتانیاهو درباره ایران را پوچ و واهی خوانده است.

به گزارش المیادین، وی گفت: نتانیاهو سخن پوجی گفته است، اسرائیل هیچ گزینه نظامی جامعی علیه ایران ندارد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب در ادامه توهمات خود برای استفاده از زور علیه ایران مدعی شد: به بایدن گفتم که نیازمند یک گزینه نظامی تهاجمی علیه ایران برای جلوگیری از هرگونه دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای است.
وی ادعا کرد که به رئیس‌جمهوری آمریکا گفته که تحریم‌های اقتصادی و حتی ایجاد یک ائتلاف نظامی دفاعی در برابر ایران کافی نیست.

نتانیاهو ادعا کرد که با یا بدون توافق هسته‌ای با ایران، باید طرح گزینه نظامی تهاجمی برای توقف ایران را حفظ کرد.

خط و نشان کشیدن نتانیاهو درحالی بیان می شود که مقامات کشورمان اعلام کردند که آماده هرگونه حماقت علیه ایران هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آیت الله ناصری شینزو آبه مصطفی تاجزاده اسکوچیچ حمید نوری مازیار لرستانی تحولات خاورمیانه تحولات بین المللی ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین اوکراین آیت الله ناصری شینزو آبه مصطفی تاجزاده اسکوچیچ حمید نوری مازیار لرستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۳۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افشاگری‌های عضو جدا شده از منافقین در دادگاه درباره همکاری های نظامی این گروهک با ارتش صدام
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • عصبانیت طرفداران منچستریونایتد از اظهارات تن هاخ: فصل بعد هم خبری از قهرمانی نخواهد بود!
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند