Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@09:25:06 GMT

نگرانی شدید صهیونیست‌ها از سلاح جدید روسیه

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۴۴۰۷

نگرانی شدید صهیونیست‌ها از سلاح جدید روسیه

روزنامه جروزالم پست چاپ سرزمین اشغالی در مقاله‌ای در خصوص یک سلاح لیزری جدید روسیه به تل آویو و واشنگتن هشدار داد.

به گزارش مشرق، روزنامه جروزالم پست در مقاله‌ای نوشت که روسیه اخیرا یک سلاح لیزری ضد ماهواره [به نام کالینا] را توسعه داده و ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل می‌بایست درباره خطرات احتمالی این سلاح برای آن‌ها هوشیار باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته نشریه علمی «اسپِیس ریویو»، روسیه هفته گذشته یک سلاح لیزری برای از کار انداختن ماهواره‌ها در آسمان این کشور را در کوههای قفقاز آزمایش کرد و روسیه و چین حداقل از سال ۲۰۲۱ اقدام به هدف قرار دادن ماهواره‌های آمریکا می‌کنند و با این سلاح جدید می‌توان گفت که سطح تهدید مسکو علیه واشنگتن افزایش یافته است.

جروزالم پست در ادامه نوشت که آیا این پیشرفت روسیه موجب واکنش آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد شد؟ چرا که این موضوع صرفا موازنه قدرت در جنگ‌های فضایی را تغییر نمی‌دهد، بلکه قواعد درگیری و جاسوسی را نیز از نو می‌نویسد.

در نوامبر ۲۰۲۱، ناسا پس از به صدا درآمدن زنگ خطر به دلیل وجود زباله‌هایی که خدمه را تهدید می‌کرد، یک پیاده‌روی فضایی برنامه‌ریزی شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی را به حالت تعلیق درآورد. اگرچه منبع دقیق این خطر بالقوه مشخص نشد، اما این رویداد تنها چند هفته پس از آزمایش یک سلاح ضد ماهواره روسی رخ داد که ابری از زباله را به مدار پایین زمین فرستاده بود.

به نوشته این روزنامه چاپ فلسطین اشغالی، سلاح‌های جدیدتر می‌توانند ارزان‌تر و در استفاده آسان‌تر باشند و به روسیه این امکان را می‌دهند که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و احتمالاً رژیم صهیونیستی را دچار شگفتی کنند. این در حالی است که در دهه‌های گذشته آمریکا به فضل برتری خود در فناوری اطلاعاتی فضایی و ماهواره‌ای، نیروهای خود را در تمامی نقاط دنیا مستقر کرده و با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای اقدام به پایش و مراقبت از نیروهای خود می‌کند.

در همین حال فناوری ماهواره‌ای آمریکا در موارد متعددی به کمک نهادهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی آمده است، از توقیف کشتی بزرگ «کارن ای» در سال ۲۰۰۱ در دریای سرخ که فراتر از توان اطلاعاتی تل آویو بود تا توافق اطلاعاتی اخیر میان دو طرف در زمینه هشدار زودهنگام در موارد حمله موشکی و پهپادی، مواردی است که آمریکا به وسیله فناوری ماهواره‌ای خود به صهیونیست‌ها یاری رسانده است.

جروزالم پست با تشبیه ماهواره‌های اطلاعاتی به چشمان آمریکا در جهان، تأکید کرد: «اگر روسیه چشمان آمریکا را کور کند، به طور غیر مستقیم اسرائیل را کور کرده است.»

به نوشته این روزنامه، علاوه بر این به دلیل اوضاع اوکراین، روابط مسکو و تل آویو به شکل کم سابقه‌ای تنش‌آلود شده است و در این شرایط چه اتفاقی می‌افتد اگر روسیه با فناوری لیزری خود به کمک ایران آمده و ماهواره‌های اسرائیل را کور کند؟

جروزالم پست سپس نوشت که مشکل فقط روسیه نیست و طبق گزارش‌های سالیانه اطلاعاتی آمریکا، چین نیز به شدت در حال توسعه سلاح‌های خود برای اخلال یا از کار انداختن ماهواره‌های آمریکا است تا مانعی در برابر برتری فناوری آمریکا در حوزه فضایی باشد.

به نوشته این روزنامه، طبق ادعای منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، در صورتی که ماهواره‌ها از کار بیفتند، این رژیم می‌تواند با استفاده از پهپادها اقدام به جمع‌آوری اطلاعات و اعلام هشدار زودهنگام کند، اما یک مشکلی وجود دارد و آن هم اینکه پهپادها قادر به شناسایی خطرات در مسافت‌های طولانی نیستند و هیچ وقت مزیت‌هایی که ماهواره دارد را ندارند.

در این راستا «تیم کریسمن» تحلیلگر فضایی سابق در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی. آی .ای) به روزنامه جروزالم پست گفت که اگر مقامات آمریکا به این موضوع توجه نکنند، چین به زودی در مسابقه فضایی دست برتر را خواهد یافت که تأثیرات آن در طولانی مدت در درگیری‌های آتی مشخص خواهد شد.

کریسمن می‌گوید که با توجه به پتانسیل «جنگ‌های ماهواره‌ای» این مسأله یک مشکل بزرگ برای آمریکا خواهد بود. به گفته وی این موضوع، مشابه نحوه استفاده پکن از دریای چین جنوبی و مسکو - کالینینگراد برای جلوگیری از اقدامات دشمن است. هر دو کشور ممکن است از سلاح‌های نامتقارن استفاده کنند، اگر نه برای از بین بردن کل قابلیت‌های فضایی ایالات متحده آمریکا، حداقل می توانند آن را از دور بازی خارج کنند.

او هشدار داد که مقامات آمریکایی با اینکه بارها در مورد ضربه به توانایی‌های رزمی این کشور سخن گفته‌اند، اما اقدام چندانی در این باره صورت نگرفته است.

مشخصات سلاح لیزری روسیه

این وبسایت، در مقاله‌ای به معرفی سلاح جدید لیزری روسیه به نام «کالینا» پرداخته و نوشته است که این سلاح می‌تواند ماهواره‌های نوری آمریکا که بر فراز روسیه حرکت می‌کنند را کور کند.

بنا بر این گزارش، شواهد قوی وجود دارد مبنی بر اینکه یک مجتمع نظارت فضایی در شمال قفقاز روسیه با یک سیستم لیزری جدید به نام کالینا مجهز شده است که سیستم‌های نوری ماهواره‌های تصویربرداری خارجی را که بر فراز خاک روسیه پرواز می‌کنند، هدف قرار می‌دهد. این پروژه که در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، با تأخیرهای زیادی مواجه شد، اما تصاویر اخیر Google Earth نشان می‌دهد که ساخت و ساز اکنون به خوبی در حال انجام است.


مجتمع نظارت فضایی روسیه در شمال قفقاز (کرونا)

طبق این گزارش، کالینا مکمل یک لیزر متحرک به نام Peresvet خواهد بود که از اواخر سال ۲۰۱۹ عملیاتی شده است.

 اسپیس ریویو نوشت که سلاح لیزری «کالینا» بخشی از مجموعه نظارت فضایی وزارت دفاع روسیه (کرونا) است که در چندین کیلومتری غرب «زلنچاکسکایا»، مکانی که در محافل نجومی شناخته می‌شود، واقع شده است. همچنین در مجاورت آن، رصدخانه ویژه اخترفیزیک آکادمی علوم روسیه (محل تلسکوپ شش متری بی‌تی‌اِی) و تلسکوپ رادیویی «راتان ۶۰۰» قرار دارد.

مجتمع نظارت فضایی روسیه (کرونا؛ به معنای تاج درخت) از یک سیستم رادار به نام «۴۰Zh۶» و یک سیستم لیدار* به نام «۳۰Zh۶» تشکیل شده است که چندین کیلومتر از هم فاصله دارند. 


مجموعه نظارت فضایی وزارت دفاع روسیه

*لیدار: روشی برای تعیین برد با هدف قرار دادن یک جسم یا سطح با لیزر و اندازه‌گیری زمان بازگشت نور بازتاب شده به گیرنده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت روسیه سلاح ضد ماهواره سلاح لیزری رژیم صهیونیستی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت رژیم صهیونیستی جروزالم پست نظارت فضایی سلاح لیزری ماهواره ها ماهواره ای یک سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۴۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک

ایتنا - قانون اخیر آمریکا برای فروش اجباری یا ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک، تنها شامل این پلتفرم و کاربرانش نمی‌شود و خطر دامن زدن به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بیشتر توسط کشورهای دیگر را به دنبال دارد.
تیک‌تاک در تلاش برای آرام کردن واشنگتن، دو مدیر عامل عوض کرده است. اولی، کوین مایر بود که تنها چند ماه دوام آورد. جانشین او، شو زی چو، حدود سه سال است که این سمت را برعهده داشته است اما شکست او در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی در خصوص امن بودن تیک‌تاک، ممکن است به دوران مدیریت او هم پایان دهد و همچنین، ممنوعیت اپلیکیشن‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، لایحه‌ای که ماه میلادی جاری در آمریکا تصویب شد، در بسته‌ای قرار داشت که شامل کمک به اوکراین بود و تحت آن، شرکت بایت دنس که مالک چینی تیک‌تاک است، تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد تا این اپلیکیشن ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت روبرو خواهد شد. لحن این لایحه نشان می‌دهد که این ممنوعیت، ممکن است گسترش پیدا کند و به تهدیدهای ناشی از اپلیکیشن‌هایی اشاره کرده که توسط دشمنان خارجی کنترل می‌شوند.

اقدامات تیک‌تاک برای فرونشاندن نگرانی‌ها، پرهزینه بوده است. با این حال، ابتکار ۱.۵ میلیارد دلاری «پروژه تگزاس» برای نگه داشتن داده‌های آمریکایی در خاک آمریکا، تنها به بخشی از این مشکل پرداخته است. سیاستمداران همچنین نسبت به نفوذی که پکن می‌تواند بر محتوای درون این اپلیکیشن اعمال کند، نگران هستند.

هر دو نگرانی به حق هستند اما نگرانی نسبت به داده‌ها و نظارت بر محتوا، محدود به تیک‌تاک نیست. مقررات سخت گیرانه‌تر در هر دو طرف، یک گزینه است اما ممکن است مطلوب اپلیکیشن‌های آمریکایی نباشد. به عنوان مثال، شرکت متا در سه ماهه اول سال میلادی جاری، رقم ۷.۶۴ میلیون دلار برای لابی هزینه کرد.

فروش اجباری بی‌سابقه نیست اما به بزرگی اپلیکیشن تیک‌تاک نبوده است. درآمد تیک‌تاک در آمریکا در سال میلادی گذشته، به ۱۶ میلیارد دلار رسید. اما این اپلیکیشن ضررده گزارش شده است و پول زیادی برای بر پایی کسب و کار تجارت الکترونیکی خود هزینه کرده است. چین می‌تواند فروش فناوری اصلی این اپلیکیشن را وتو کند و مانع هر گونه تلاش برای خرید تیک‌تاک توسط یک خریدار آمریکایی شود. خود تیک‌تاک روشن کرده که قصد مبارزه حقوقی را دارد.

این ممنوعیت فقط باعث نارضایتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی تیک‌تاک نخواهد شد بلکه باعث می‌شود کشورهای دیگری هم از ممنوعیت‌های خاص برای محصور کردن کاربران استفاده کنند. روسیه در سال ۲۰۱۶، دسترسی به لینکدین را با اشاره به امتناع این پلتفرم از ذخیره داده‌های کاربران روسی در خاک این کشور، مسدود کرد. هند، تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی ممنوع کرده است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، چین امسال واتس‌اپ را به دلایل مشابه، ممنوع کرده است. اینترنت جهانی بیشتر دچار چند پارگی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی