Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@20:59:47 GMT

کشف ماده‌ای که با گرم شدن منجمد می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۵۸۲۱

کشف ماده‌ای که با گرم شدن منجمد می‌شود

محققان ماده جدیدی را کشف کرده‌اند که با خواص مغناطیسی مشخص می‌شود که نانوذرات آن پس از گرم شدن کاملاً منجمد می‌شوند. الکساندر خاجیتوریان پژوهشگر علم فیزیک توضیح داد که ماده کشف شده که نئودیمیم نام دارد، تیم تحقیقاتی را با رفتار مغناطیسی خود شگفت زده کرد، زیرا خواص این ماده با گرما به روشی نامشخص از مواد مغناطیسی مختلف تعامل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خاجیتوریان آن را به الماس تشبیه کرد که با حرارت دادن به نقطه ذوب تبدیل به یخ می‌شود.

این تیم تحقیقاتی توضیح داده است که برخی از مواد ساخته شده از آلیاژ‌های فلزی، مانند آهن و مس، به نظر می‌رسد که به طور کاملا تصادفی می‌چرخند و به این حالت شیشه اسپین می‌گویند.

این با رفتار مواد مغناطیسی فلزی سنتی، مانند آهن، که در آن اتم‌های این مواد در چرخش‌هایی در یک جهت قرار گرفته‌اند، در تضاد است، به این معنی که قطب‌های مغناطیسی شمال و جنوب آن‌ها در یک سیستم سه‌بعدی جهت‌گیری یکسانی دارند.

تیم تحقیقاتی اضافه کرد که نئودیمیم مانند سایر فلزات خاصیت مغناطیسی ندارد، زیرا هنگامی که از آن برای ساخت آهنربا استفاده می‌شود، لازم است آن را با آهن ترکیب کنیم تا هم ترازی چرخه‌های مولکول‌های آن در میدان مغناطیسی تنظیم شود، اما نئودیمیم خالص مانند یک فلز شیشه‌ای عمل می‌کند، به این معنی که مولکول‌های آن به‌طور تصادفیو نامنظم می‌چرخند.

برخلاف فلزات فرومغناطیسی سنتی، زمانی که نئودیمیم و سایر فلزات شیشه‌ای دوار یخ می‌زنند، ذرات به طور طبیعی بیشتر شبیه فرومغناطیس‌ها رفتار می‌کنند.

جالب اینجاست که تیم محققین زمانی که دمای ذرات نئودیمیم از ۲۶۸- درجه سانتیگراد به ۲۶۵- درجه سانتیگراد افزایش یافت، رفتار سازمان یافته‌ای را در ذرات نئودیمیم کشف کردند، در حالی که وقتی ذرات دوباره سرد شدند، دوباره به طور تصادفی می‌چرخند.

این پدیده اولین در نوع خود است و دلیل وقوع آن مشخص نیست، زیرا رفتار ذرات نئودیمیم در مقایسه با ماهیت غالب رفتار ذرات سایر کانی‌های طبیعی غیرعادی است.

تیم تحقیقاتی تاکید کرد که مولکول‌های نئودیمیم رفتار‌های اصلاحی وابسته به گرما را انجام می‌دهند، بنابراین با افزایش دما، پیوند‌های بین مولکول‌ها ضعیف می‌شود، که منجر به حالت «ناامیدی» می‌شود که در نهایت منجر به هم‌تراز شدن مولکول‌ها در یک تراز منظم می‌شود.

منبع: ارم نیوز

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کشف کشف تریاک کشف طلا کشف مجسمه کشف قرص ترامادول تیم تحقیقاتی مولکول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۵۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌پنجشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۲ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۱۷ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه کردآباد با شاخص ۱۵۶، در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های خیابان زینبیه با شاخص ۱۵۵، سپاهان‌شهر با شاخص ۱۵۲ ناسالم (قرمز)، فیض با شاخص ۱۴۲، دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۱۷، پارک زمزم با شاخص ۱۰۶ و انقلاب با شاخص ۱۰۵، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های فرشادی با شاخص ۹۲، ولدان با شاخص ۹۰، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۸۶، کاوه با شاخص ۸۵ و رهنان با شاخص ۸۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) است، ایستگاه میرزاطاهر فعال نیست.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم گفت: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

لقایی با اشاره به گزارش هواشناسی و پیش آگاهی کیفیت هوا خاطرنشان کرد: بررسی آخرین خروجی مدل‌های هواشناسی نشان می‌دهد که از امروز بعدازظهر تا پایان هفته جاری به تدریج شاهد ناپایداری بر روی استان خواهیم بود که اوج فعالیت ناپایداری‌ها طی روز پنجشنبه در بیشتر مناطق است، آبگرفتگی معابر و مسیرهای داخل و بین شهری و استانی، جاری شدن روان آب، سیل در مکان‌های سیل‌گیر و مسیل‌ها، خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال سقوط از ارتفاع و احتمال پرت شدن اشیا از ارتفاع، تنش دمایی و خسارت ناشی تگرگ از مخاطرات فعالیت سامانه است. دمای هوا طی ۲۴ ساعت در بیشتر مناطق چهار تا شش درجه کاهش خواهد داشت.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۱۷ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۵۰، پروین با شاخص ۱۳۱ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، خرازی با شاخص ۱۰۰ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت قهجاورستان با شاخص ۱۵۶ ناسالم (قرمز)، زرین‌شهر با شاخص ۱۱۷، خمینی‌شهر با شاخص ۱۰۲، مبارکه با شاخص ۱۰۹ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۸۸، نجف‌آباد با شاخص ۸۵، سجزی با شاخص ۶۵ و شاهین‌شهر با شاخص ۷۲ سالم (زرد) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 749970

دیگر خبرها

  • دنیای فیزیک در آستانه یافتن تک‌قطبی‌های مغناطیسی؟
  • ۱۲ کشته و زخمی به علت انفجار در ایالت بلوچستان پاکستان
  • هوای کلانشهر اصفهان پاک است
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • هوای اصفهان سالم است
  • هوای اصفهان سالم است/ شاخص شاهین‌شهر و زرین‌شهر بر مدار نارنجی
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • خرید ۵۳۰ تن گوشت مرغ منجمد در استان قزوین
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • (تصاویر) رولکس؛ نسخه «چه کسی اهمیت می‌دهد»