Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اپراتور‌های تلفن همراه می‌گویند این اتفاق در حوزه تصمیم‌گیری آن‌ها نبوده است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به پیگیری‌ها از پاسخ‌گویی اجتناب می‌کند و نمایندگان کمیسیون صنایع مجلس می‌گویند وزارت ارتباطات باید پاسخ‌گو باشد و فعلا مجلس از ماجرا اطلاعی ندارد و البته کارشناسان فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌گویند این اتفاق می‌تواند مقدمه طبقاتی‌کردن اینترنت باشد و محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر سابق ارتباطات، می‌گوید تصورش از این اتفاق طبقاتی‌کردن اینترنت نیست و بلکه عده‌ای از دهه ۸۰ به دنبال محدود‌کردن جست‌وجو در اینترنت و فیلتر بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قفل کودک برای کاربران بزرگسال ایران!

محدودکردن جست‌وجوی گوگل برای کاربران بزرگسال ایران این روز‌ها خبرساز شده است. کاربران ایرانی می‌گویند بسیاری از نتایج جست‌وجوی گوگل در برخی اپراتور‌ها مثل همراه اول و ایرانسل برای کاربران بزرگسال قفل شده و تنظیمات جست‌وجوی کودکان زیر ۱۳ سال برای کاربران بزرگسال فعال شده است.

بر اساس پیگیری‌ها از اپراتور‌ها به نظر می‌رسد تغییراتی که در جست‌وجو رخ داده از سمت این شرکت‌ها نبوده و از لایه‌های بالاتری صورت گرفته است.

«میلاد نوری»، فعال حوزه آی‌تی و کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات با تأیید این موضوع به «شرق» توضیح می‌دهد: موتور‌های جست‌وجو برای جلوگیری از دسترسی کاربران به محتوای نامناسب، قابلیتی به نام جست‌وجوی ایمن یا Safe Search دارند و حالا دسترسی عموم کاربران ایرانی با این قابلیت محدود شده و مشترکین شبکه نمی‌توانند آن را غیرفعال کنند.

حالا علاوه بر کاربران دو اپراتور تلفن همراه، برخی مشترکان های‌وب و آسیاتک نیز در فضای مجازی اعلام کرده‌اند جست‌وجوی ایمن گوگل روی اینترنت‌شان فعال شده است.

وزارت ارتباطات پاسخ‌گو نیست

پیگیری‌ها از وزارت ارتباطات درباره این اتفاق به نتیجه نمی‌رسد و مهدی سالم، مدیر روابط‌عمومی وزارت ارتباطات می‌گوید فعلا بنا ندارد درباره این مسئله حرف بزند.

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات، اما توضیح می‌دهد احتمالا اپراتور‌ها این قابلیت را برای مشترکان خود فعال کرده‌اند وگرنه نمی‌شود که یک اپراتور این کار را کرده باشد و دیگری نه؟

اما کیوان نقره‌کار، کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات،  می‌گوید امکان ندارد اپراتور‌ها بتوانند به‌طور خودسرانه چنین کاری انجام دهند و اگر آن‌ها بدون مجوز رگولاتوری چنین کاری کنند، تخلف کرده‌اند و مشمول جریمه می‌شوند.

او تأکید دارد که احتمالا این کار به‌صورت پایلوت و آزمایشی برای اجرای طرحی رخ داده است؛ اما آذری‌جهرمی می‌گوید اپراتور همراه اول و ایرانسل ۷۵ درصد سهم بازار ارتباطات را در اختیار دارند و طرح آزمایشی در این مقیاس بزرگ انجام نمی‌شود.

کیوان نقره‌کار، کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات، اعتقاد دارد این رفتار احتمالا در راستای اجرای طرح صیانت یا اینترنت طبقاتی برای مشترکان ایرانی است و البته بحث‌هایی که درباره امنیت داده‌های شخصی کاربران مطرح می‌شود، نوعی فرافکنی است و در سایر کشور‌های جهان بدون ایجاد محدودیت برای دسترسی کاربران به داده‌ها، امنیت داده هم ایجاد کرده‌اند.

مقدمات طبقاتی‌کردن اینترنت؟!

میلاد نوری، کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات، با بیان اینکه این رفتار می‌تواند مقدمه‌ای برای طبقاتی‌کردن اینترنت و اجرای طرح صیانت باشد، درباره اینکه قفل کودک مرورگر گوگل در ایران توسط اپراتور‌ها فعال شده یا لایه‌های بالاتر، توضیح می‌دهد که این مسئله احتمالا از لایه‌های بالاتری از شرکت‌های فروش خدمات اینترنت رخ داده است و اتفاق رخ داده؛ در واقع به نوعی DNS Hijacking بوده است و کاربران مثلا به جای آنکه یک IP مثل ۱۰.۱۰.۳۴.۳۵ دریافت کنند، یک IP از سیستم دستکاری‌شده دریافت می‌کنند که توسط گوگل و بینگ برای مدارس و کودکان در نظر گرفته شده است.

این کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات توضیح می‌دهد: از نظر امنیتی برای کاربران مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما کاربران اختیار تغییر حالت Safe search را در موتور‌های جست‌وجو از دست داده‌اند و به عبارتی کل کشور به‌عنوان کودک در اینترنت در نظر گرفته شده‌اند و البته با این اتفاق و حجم ترافیک زیادی که برای یک IP خاص اتفاق می‌افتد، کیفیت اینترنت احتمالا بدتر می‌شود.

میلاد نوری درباره اینکه آیا می‌شود وضعیتی مشابه چین برای کاربران ایرانی ایجاد کرد، می‌گوید: این اتفاق از نظر من غیرممکن است؛ هم به دلیل اینکه ایران برخلاف چین دیر شروع کرده و بسیاری از زیرساخت‌های کشور بر مبنای اینترنت بین‌الملل طراحی و پیاده‌سازی شده و انتقال آن زیر‌ساخت‌ها بسیار هزینه‌بردار و دشوار است. دوم اینکه ایران برخلاف چین نرم‌افزار‌های داخلی و قدرتمند مشابه نرم‌افزار‌های خارجی ندارد و نمی‌تواند نیاز کاربران را پاسخ بدهد و سوم اینکه بازار ۸۴‌میلیونی ایران برخلاف بازار حدود ۱.۵‌میلیاردی چین برای سرمایه‌گذاری روی نرم‌افزار‌های داخلی صرفه اقتصادی ندارد.

مجلس: ما خبر نداریم!

اتفاق عجیب برای محدود‌کردن دسترسی کاربران ایرانی به جست‌وجوی گوگل در حالی رخ داده است که آذری‌جهرمی، وزیر سابق ارتباطات، آن را به درخواست تعدادی از تندرو‌ها از دهه ۸۰ نسبت می‌دهد که خواهان فیلترینگ گسترده دسترسی کاربران به اینترنت بوده‌اند و احتمال طبقاتی‌شدن اینترنت را ضعیف می‌داند.

از آن سو مجلس هم درباره علت این اتفاق ابراز بی‌اطلاعی می‌کند.

فرهاد طهماسبی، عضو کمیسیون صنایع مجلس یازدهم، می‌گوید: وزارت ارتباطات مجلس را در جریان این موضوع قرار نداده و کسی نمی‌داند چه اتفاقی رخ داده است؟

جواد حسینی‌کیا، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع مجلس نیز توضیح می‌دهد که بدون شک وزارت ارتباطات متولی این مسئله است، اما آن‌ها توضیحی به کمیسیون صنایع مجلس نداده‌اند و در روز‌های آینده این مسئله از عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات فعلی

منبع: روزنامه شرق

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اینترنت گوگل قفل کودک وزارت ارتباطات کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات کمیسیون صنایع مجلس دسترسی کاربران کاربران ایرانی وزارت ارتباطات توضیح می دهد رخ داده اپراتور ها آذری جهرمی جست وجوی جست وجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۷۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود

ایتنا - شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.
قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

دیگر خبرها

  • ببینید | ادعای عجیب وزیر ارتباطات برای گرفتن تماس تصویری بدون اینترنت
  • چطور از دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات حساس جلوگیری کنیم؟
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود