Web Analytics Made Easy - Statcounter

در هفته گذشته علاوه بر ادامه‌دار بودن فوج لرزه‌ها در استان هرمزگان، سرجنگل استان سیستان و بلوچستان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ و نصرآباد استان خراسان رضوی زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۳ را تجربه کردند، ضمن آنکه در فشم استان تهران زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۶ و در فیروزکوه استان تهران دو زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

به گزارش ایران اکونومیست، در مهمترین رخدادهای لرزه‌ای هفته گذشته فوج لرزه‌های استان هرمزگان ادامه داشت و بر اساس اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از ۲۴ خرداد تا ۱۲ تیرماه سال جاری شاهد وقوع زمینلرزه‌های متعدد در ۳ منطقه "بندر چارک"، "پارسیان" و "بندر خمیر" بودیم و در این بازه زمانی تعداد ۲۱۴ زمینلرزه در این مناطق به ثبت رسیده که از این تعداد ۶ زمینلرزه با بزرگی بیش از ۵ شامل زمینلرزه‌های به بزرگای ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ و ۵.۶ در حوالی بندر چارک، زمینلرزه به بزرگای ۵.۲ در حوالی پارسیان و ۳ زمینلرزه‌ به بزرگای ۶.۱ و ۶.۱ و ۵.۷ در حوالی بندر خمیر بوده است.

دکتر محمدرضا حاتمی، رییس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در خصوص وضعیت لرزه خیزی استان هرمزگان و گسل مسبب این رخدادهای لرزه‌ای توضیح داد: زاگرس یکی از جوان‌ترین و جنباترین پهنه‌های برخودی قاره‌ای در روی زمین است که در اثر تصادم قاره‌ای-قاره‌ای بین صفحه عربستان و خرد قاره ایران مرکزی بوجود آمده است. دماغه هرمزگان جایی است که مرز تغییر رفتارهای زمین ساختی و لرزه زمینساختی را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: تکتونیک حال حاضر ایران نتیجه همگرایی شمالی-جنوبی بین صفحه‌های عربستان در جنوب غرب و ایران در شمال شرق با نرخی در حدود ۲۲ میلی‌متر بر سال است و خلیج فارس فرونشست حاصل از این برخورد است.

حاتمی اضافه کرد: استان هرمزگان از لحاظ لرزه زمینساختی در دو ایالت مکران در شرق استان و زاگرس در غرب این استان قرار گرفته است و در نتیجه این استان از لحاظ لرزه زمین ساخت تابع دو نوع رفتار لرزه‌ای متفاوت در شرق و غرب استان است که دماغه هرمز مرز آن محسوب می‌شود؛ یعنی جایی که زون گسلی میناب قرار دارد. نزدیکترین گسل به کانون زمینلرزه‌های بندر چارک، پارسیان و بندر خمیر شاخه‌های جنوبی گسل پیش‌ژرفای زاگرس (ZFF) و گسل پیشانی کوهستان زاگرس (MFF) است.

همچنین در ساعت ۲۰ و ۲۶ دقیقه روز دوشنبه، ۲۰ تیر ماه در فشم استان تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۶ به فاصله ۱۰ کیلومتری شمشک، ۱۳ کیلومتری فشم و ۲۵ کیلومتری لواسان استان تهران رخ داد.  به گفته دکتر علی بیت اللهی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی رومرکز این زلزله بر روی امتداد گسل طالقان در ۲۵ کیلومتری از مرز شمالی محدوده شهر تهران واقع شده است و احتمال می‌رود جنبائی این بخش از گسل طالقان مسبب زلزله ۳.۶ فشم استان تهران باشد.

وی اضافه کرد: در گستره اطراف رومرکز این زلزله در محدوده اطراف فشم تعداد ۶۹۳ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۳.۶ فشم استان تهران (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۲ زمینلرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۷ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزه‌ها کوچکتر از بزرگی ۴ بوده است.

جزئیات زمینلرزه‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه ۱۸ تیر

در گلباف استان زلزله ۲.۵، در دو گنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۸ و در بندر خمیر استان هرمزگان زلزله ۲.۹ و ۲.۸ رخ داد.

یکشنبه ۱۹ تیر

در بندر خمیر استان هرمزگان بعد از زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۳.۴ در عمق ۲۰ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۷ کیلومتری بندر خمیر، ۳۹ کیلومتری کنگ و ۴۶ کیلومتری بندر لنگه بوده است.

در کردکوی استان گلستان زلزله ۲.۵، در پیرانشهر استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۶ و در فیروز آباد استان فارس زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

دوشنبه ۲۰ تیر

در بالاده استان فارس زلزله‌های ۲.۷ و ۲.۸ و در جزیره تنب بزرگ استان هرمزگان زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.

فشم استان تهران با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۵ کیلومتری لرزید و کانون این زلزله در ۱۳ کیلومتری فشم و ۲۵ کیلومتری لواسان استان تهران و ۲۶ کیلومتری بلده استان مازندران گزارش شد.

بندر چارک استان هرمزگان زمینلرزه‌ای به بزرگای ۴.۴ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۰ کیلومتری بندر چارک، ۴۲ کیلومتری جزیره کیش و ۴۸ کیلومتری بندر لنگه این استان گزارش شد. دو زلزله ۳.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

سه شنبه ۲۱ تیر

در رویدر استان هرمزگان زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۹ کیلومتری رخ داد و کانون این زلزله در ۱۰ کیلومتری رویدر و ۵۶ کیلومتری فین استان هرمزگان و ۳۹ کیلومتری درز استان فارس گزارش شد.

در بندر چارک استان هرمزگان زلزله ۲.۹ و در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۷ رخ داد.

چهارشنبه ۲۲ تیر

در فیروز کوه استان تهران دو زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

در زاهدشهر استان فارس زلزله ۲.۶، در بهمن میر استان مازندران زلزله ۲.۵ و در مهران استان ایلام زلزله‌های ۲.۵ و ۲.۷ گزارش شد.

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۳۳ کیلومتری کنگ، ۳۹ کیلومتری بندر لنگه و ۴۵ کیلومتری بندر خمیر این استان بوده است.

بندرخمیر استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۷ کیلومتری را تجربه کرد.

نصرآباد استان خراسان رضوی با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۸ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۵ کیلومتری نصرآباد، ۳۶ کیلومتری سفید سنگ و ۴۲ کیلومتری تربت جام این استان بوده است.

در فاریاب استان کرمان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۱ به ثبت رسید که عمق این زلزله در ۲۳ کیلومتری زمین و کانون رومرکز آن در ۲۸ کیلومتری فاریاب و ۵۵ کیلومتری بلوک استان کرمان و ۴۰ کیلومتری سرگز استان هرمزگان گزارش شد.

سرجنگل استان سیستان و بلوچستان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۲۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۳۸ کیلومتری سرجنگل، ۷۹ کیلومتری مسجد حضرت ابوالفضل و ۸۷ کیلومتری نوک آباد این استان به ثبت رسید.

پنج شنبه ۲۳ تیر

در سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵، در لالی استان خوزستان زلزله ۲.۵، در مسجد سلیمان استان خوزستان زلزله ۲.۸، در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۹ و در حصارگرمخان استان خراسان شمالی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

بندر چارک زلزله‌های ۳.۴ در عمق ۸ کیلومتری و ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین را تجربه کرد.

فین استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۹  کیلومتری فین،۵۳ کیلومتری رویدر و ۵۳ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

جمعه ۲۴ تیر

در بهاباد استان یزد زلزله ۲.۵ و در شهداد استان کرمان زلزله ۲.۸ رخ داد.

در بندر خمیر استان هرمزگان زلزله ۳.۲ در عمق ۱۶ کیلومتری زمین به ثبت رسید.

کنگ استان هرمزگان با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۸ کیلومتری و بندر چارک هرمزگان با زلزله ۲.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزیدند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: زمین لرزه ، استان تهران ، رخدادهای لرزه‌ای در هفته گذشته ، زلزله در هرمزگان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زمین لرزه استان تهران رخدادهای لرزه ای در هفته گذشته زلزله در هرمزگان زمینلرزه ای به بزرگای ۳ زلزله ای به بزرگای ۳ استان هرمزگان زلزله خمیر استان هرمزگان استان فارس زلزله ۲ عمق ۱۰ کیلومتری عمق ۸ کیلومتری رخدادهای لرزه ای بزرگای ۳ ۳ فشم استان تهران کیلومتری زمین کیلومتری بندر لرزید و کانون استان خراسان ۲۵ کیلومتری ثبت رسید هفته گذشته ۹ کیلومتری لرزه ای بندر خمیر ۳ ۳ در عمق بندر چارک زلزله ۲ ۹ زلزله ۲ ۷ زلزله ۲ ۵ زلزله ۲ ۸ گزارش شد دو زلزله قاره ای زلزله ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۷۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل درزی بورخانی عصر چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز شورا ضمن تبریک روز شورا عنوان کرد: با توجه به زمان اندک به پایان رسیدن ششمین دوره ششم شوراهای اسلامی بهتر است تمامی عزیزان عملکرد خود را بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و در این زمان باقیمانده تمام تلاش خود را بکنند تا خدمات ارزنده‌ای را ارائه دهند.

رئیس دادگستری فیروزکوه اظهار کرد: اگ حل مشکلات در توان و بر اساس قانون باشد شوراها وظیفه دارند که انجام دهند اما جایی که قانون به آنها اجازه نمی‌دهد به هیچ عنوان اجازه ورود ندارند و می‌توانند برای حل مشکلات به مراجع بالاتر مراجعه کنند.

وی بزرگترین و مهم‌ترین امر در روستاها که باعث کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضائی و اختلاف بین روستاییان خواهد شد را سند دار شدن زمین‌ها دانست و بیان کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با رئیس ثبت و اسناد شهرستان امسال تمامی زمین‌های زراعی خارج بافت و منازل و املاک داخل بافت (با هماهنگی بنیاد مسکن) روستا با کمک شورا سنددار خواهد شد و هیچ روستایی زمین‌هایش بدون سند نخواهد ماند و خوشبختانه نقشه برداری زمین‌ها هم کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

وی یکی از دغدغه‌های روستاییان را فنس کشی زمین‌های کشاورزی عنوان نمود و بیان داشت: در بازدیدهای میدانی به عمل آمده از دغدغه‌های مردم فنس کشی زمین‌های کشاورزی است که جهاد کشاورزی بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون از آن جلوگیری به عمل می‌آورد ولی با توجه به اینکه وظیفه ما مسئولین حل مشکلات و دغدغه مردم است در شورای تأمین با هماهنگی‌های لازم صورت گرفته با مدیر کل جهاد کشاورزی مقرر شد که زمین‌های زراعی با تأیید شورا و طی نمودن روال قانونی توسط متقاضی فنس کشی شوند.

رئیس دادگستری با تاکید بر حفظ مراتع گفت باید دام بر اساس پروانه و تعدادی که در آن ذکر شده داخل مراتع روستاها شوند چرا که استفاده بی‌رویه دام‌ها از مراتع و از بین بردن پوشش گیاهی منجر به وقوع سیل خواهد شد و آسیب‌های جبران ناپذیری را برای روستاییان به وجود خواهد آورد.‌

درزی بورخانی در پایان از تمامی شوراها خواست که در هزینه دقت کرده و در چارچوب قانون گام بردارند و سرفصل بودجه را رعایت کنند چرا که اگر هزینه خارج از سرفصل انجام شود آن شورا مجرم خواهد بود حتی اگر در جهت کمک به مردم باشد.

کد خبر 6094651

دیگر خبرها

  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • زلزله سیرچ را لرزاند؛ اعزام ۲ تیم امدادونجات به منطقه
  • پاتک پلیس فیروزکوه به سوداگران مرگ 
  • ۶۶۰ هزار مسافر در بنادر شرق هرمزگان جابه‌جا شد
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از بندر کانتینربری شانگهای چین
  • بازدید هیئت هرمزگانی از بندر کانتینربری شانگهای
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران