Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به افزایش چشمگیر امواج گرمایی در سراسر جهان و افزایش دمای بعضی از شهرها حتی تا بیش از ۴۰ درجه سانتی‌گراد، مدیران در بسیاری از شهرهای جهان می‌کوشند پروژه‌هایی سبز پیاده کنند تا اثرات جزایر گرمایی را به حداقل برسانند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اثرات جزایر گرمایی نه‌تنها زیرساخت‌ها، اقتصاد، محیط‌زیست و جامعه را به‌طور چشمگیری آسیب‌پذیر می‌کند، بلکه در بسیاری از مناطق سراسر دنیا، به مرگ تعداد زیادی از انسان‌ها و سایر جانداران منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، گرمای زمین به‌طور نامحسوسی نرخ مرگ‌ومیر را حتی بیشتر از سایر حوادث نظیر سیل، طوفان، آتش‌سوزی و زلزله افزایش می‌دهد و کم‌ترین اثر آن وقوع پدیده گرمازدگی شدید میان انسان‌ها است.

نتیجه تحقیقات مختلف حاکی است که چنان‌چه سطح گازهای گلخانه‌ای کاهش پیدا نکند، افزایش هفت برابری اثرات جزایر گرمایی نسبت به چند دهه گذشته، کوچک‌ترین رویدادی است که پیش روی بشر امروز و آینده قرار خواهد گرفت. با این وجود گاهی مدیران آگاه، با بهره گرفتن از جنبه مثبت این رویدادها می‌کوشند نوآوری‌هایی برای به حداقل رساندن اثرات جزایر گرمایی در شهرها پیاده کنند. این افراد اغلب به اجرای پروژه‌های سبز نظیر استفاده از انرژی تجدیدپذیر یا بهبود حمل‌ونقل عمومی در راستای کاهش کربن می‌پردازند و از این طریق، دمای هوای مناطق شهرهای خود و اثرات منفی ناشی از آن را به حداقل می‌رسانند. برخی نیز گام را فراتر می‌گذارند و به کاشت درختان در بسیاری از فضاهای عمومی می‌پردازند تا به واسطه آن، سایه‌های گسترده‌ای در سراسر شهرها ایجاد کنند و دمای هوا را به طور قابل‌توجهی کاهش دهند.

پیشگیری بهتر از درمان است

بریتیش کلمبیا، از شهرهای کانادایی در آمریکای شمالی، از مهم‌ترین نقاطی بود که در ژوئن ۲۰۲۱ بیشترین آسیب‌پذیری را در نتیجه افزایش دما تجربه کرد و حتی بسیاری از مردم آن جان خود را از دست دادند. مدیران شهر در واکنش به این رویداد به سرعت وارد عمل شدند و برنامه‌ای را شامل یک سیستم هشدار از طریق تلفن‌های هوشمند و رسانه‌ها ارائه دادند که بر مبنای آن، مراکزی برای خنک‌سازی شهری و یک کمپین آموزشی برای بهبود کیفیت زندگی مردم آسیب‌پذیر تشکیل شد و اثرات مثبت زیادی از خود به جا گذاشت.

بدون شک، طرح‌های کاهش دمای زمین، مرگ‌های ناشی از اثرات جزایر گرمایی را به حداقل می‌رساند، با این حال هر چه اقدام در این زمینه زودتر انجام شود، تبعات مثبت بیشتری را در پی خواهد داشت. به عنوان مثال، مدیران ایتالیا از اواخر دهه ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۶، اقدامات کارآمدی در رابطه با کاهش دمای هوا در جوامع آسیب‌پذیر پیاده کردند که به حداقل رسیدن خطر مرگ شهروندان را در پی داشت. البته این اقدامات اثراتی طولانی‌مدت به جا گذاشته است به‌طوری‌که همچنان نرخ مرگ‌ومیر ناشی از گرمای زمین در ایتالیا در سطح پایینی قرار دارد. به عبارت دیگر، اقدامات پیشگیرانه در این کشور نه‌تنها نجات مردم اواخر دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ را به دنبال داشت، بلکه تا دهه‌های آینده نیز اثربخش واقع خواهد شد.

نقش جنگل‌زدایی در افزایش نرخ مرگ‌ومیر

بدیهی است که درختان با ایجاد سایه نقش مهمی در کاهش دمای هوا ایفا می‌کند و این در حالی است که در بسیاری از شهرهای جهان، به علت توسعه شهری، فضاهای بتنی جایگزین درختان و پوشش‌های گیاهی می‌شود. گزارش‌ها حاکی است که مرگ‌ومیرهای ناشی از گرمای زمین در شهرهایی با بیشترین نرخ جنگل‌زدایی یا قطع درختان اتفاق می‌افتد چراکه از یک سو نبود سایه درختی و از سوی دیگر انتشار کربن به افزایش دما در این مناطق منجر می‌شود.

نتایج تحقیقات مختلف نشان داده است که در شهرهایی با بیشترین تعداد درختان، در مقایسه با سایر نقاط دنیا، دمای هوا به میزان ۱۱ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد کمتر است که همین امر، نرخ پایین مرگ‌های ناشی از گرمای زمین را در پی دارد. به عبارت دیگر، هر درخت بزرگ از قدرت تعریق ۳۸۰ لیتر آب در روز برخوردار است که این مقدار، معادل با عملکرد پنج دستگاه تهویه به مدت ۲۰ ساعت است.

شهرهای پیشرو در تلاش برای افزایش پوشش‌های سبز جهت نجات نسل‌های آینده

آگاهی از مزایای مختلف وجود درختان در شهرها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مدیران شهری باید بدانند که درختان ضمن برخورداری از قابلیت کاهش آسیب‌پذیری در مقابل گرما، به حداقل رساندن احتمال وقوع سیل و کاهش هزینه‌های مدیریت آب، امکان وجود ذرات معلق در هوا و انتشار کربن را نیز به حداقل می‌رساند.

برنامه‌ریزان در شهرهایی مانند ونکوور کانادا و بالتیمور آمریکا طراحی خیابان‌ها و فضاهای سبز را بهبود بخشیده‌اند، با این حال وجود زمین‌های خصوصی یک چالش بزرگ در گسترش پوشش‌های گیاهی پیش روی آن‌ها به حساب می‌آید. در واقع، بسیاری از مالکان زمین‌های شخصی برای توسعه سازه‌های جدید به قطع درختان می‌پردازند که همین امر افزایش انتشار گازهای آلاینده و دمای هوا را در پی دارد و در صورت ادامه یافتن، می‌تواند به مرگ هزاران نفر از شهروندان منجر شود.

کد خبر 588396

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گرمایش زمین گرمایش جهانی جزایر گرمایی اثرات جزایر گرمایی کاهش جزایر گرمایی جنگل زدایی ویلاسازی قطع درختان قطع درختان شهر جزایر گرمایی شهری گرمای زمین گرماي شهرها گرمای شهری گرمای شهرها گرمای هوا شهرهای جهان کلانشهرهای جهان اقدامات شهرهای جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اثرات جزایر گرمایی گرمای زمین دمای هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۷۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر محمدی ظهر شنبه در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال‌جاری اظهار کرد: آخرین تخصیص اعتبارات در ۲۹ اسفند سال گذشته انجام شد و به همه مدیران استان میزان تخصیص اعلام شده، بنابراین باید در خصوص هزینه کرد آن تسریع شود.

وی بر لزوم تشکیل کارگروه فنی در صورت هزینه کرد اعتبارات تاکید کرد و گفت: تا ۲۰ اردیبهشت همه دستگاه‌های اجرایی استان میزان اعتبارات ملی خود را به ما اعلام کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: فرمانداران برنامه‌ریزی لازم را با اولویت پروژه‌های نیمه تمام و طرح‌های بسترساز تولید و اشتغال انجام دهند.

۷۰ درصد مصوبات شورای توسعه و برنامه ریزی در سال گذشته انجام شد

محمدی تصریح کرد: آسیب شناسی از مصوبات شورای برنامه ریزی استان صورت گرفته است و سال گذشته ۱۲ جلسه این شورا با ۱۰۰ مصوبه تشکیل شد که ۷۰ درصد این مصوبات انجام شده و مابقی در حال اجرا هستند.

وی مشارکت عمومی، خصوصی برای اتمام پروژه‌های عمرانی را یکی از موارد قانونی خواند و گفت: اطلاعات مربوط بیش از هزار و ۵۰۰ پروژه در سامانه مربوطه ثبت شد و از این تعداد ۱۸ پروژه برای واگذاری به بخش خصوصی انتخاب شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام باید از ظرفیت واگذاری آنها به بخش خصوصی اقدام شود، افزود: همه استان‌ها در راستای تحقق شعار سال موظف اند برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت و مشارکت مردم و کاهش نرخ تورم و بیکاری ارائه دهند.

محمدی خاطرنشان کرد: دستگاه نظارتی برنامه تدوین شده را رصد می‌کند و گام نخست در تدوین این برنامه عملیاتی شامل تعیین مسائل مهم و اولویت‌های استان، گام دوم تشریح مدل مفهومی برنامه تحقق شعار سال، گام سوم تعیین اهداف کلان برنامه و ابلاغ آن به دستگاه‌های اجرایی، گام چهارم تدوین برنامه عملیاتی براساس محتوای مدل مفهومی و گام پنجم طرح و بررسی و تصویب یا اصلاح برنامه عملیاتی دستگاه‌ها در شورای برنامه ریزی خواهد بود.

تخصیص ۲۰ درصد تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ به اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی

وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ باید برای اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص یابد، گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید این سهم ۲۰ درصدی را در نظر بگیرند.

وی اضافه کرد: ایجاد اشتغال و تولید تکلیفی برعهده همه ما است و باید پروژه‌های قابل اتمام و طرح‌های بسترساز مسائل اقتصادی در اولویت قرار گیرند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: هزار میلیارد تومان باید امسال به حساب صندوق پیشرفت و عدالت واریز شود و در برنامه رشد اقتصادی استان در سال جاری تاکید بر جلب مشارکت مردم و فعالان اقتصادی، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و احیای واحدهای راکد است.

محمدی تاکید کرد: باید برنامه رشد اقتصادی استان با رعایت سند آمایش تهیه و اجرا شود که در این مهم تاکید بر فناوری است و تحقق ۲۰ درصدی رشد باید از فعالیت مراکز و واحدهای رشد و فناوری صورت پذیرد.

کد خبر 6090040

دیگر خبرها

  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • یخ؛ جواهر کمیاب!
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • وزش باد شدید و رگبار باران در تهران
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان