Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرشید فرزانگان در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت:‌ نوعی دیدگاه دولتی و حاکمیتی درباره مساله بازرگانی وجود دارد مبنی بر اینکه حوزه بازرگانی کم اهمیت‌تر از حوزه تولید است؛ با همین نگاه، در سال های اخیر تولیدکنندگان از طریق بخشنامه‌های متعدد از جایگاه‌های مختلف مورد حمایت قرار گرفته اند اما این حمایت ها از بخش بازرگانی وجود نداشته یا بصورت بسیار حداقلی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات مدیره  اتاق مشترک ایران و امارات افزود: با وجود اینکه حوزه بازرگانی و تجارت اشتغال‌آفرینی سریع و مناسبی به همراه دارد اما به این بخش به عنوان حوزه‌ای ارزش آفرین و کارآفرین نگاه نمی شود، این در حالیست که در صدر اسلام و اوج شکوفایی آن‌، اهمیت تجارت کمتر از تولید نبوده  و در اسلام اهمیت تجارت و بازرگانی در احادیث و روایت‌های مختلف مورد تاکید بوده است. 

وی بیان داشت: همچنین ایران به دلیل استقرار در موقعیت ژئوپلیتیکی‌، در چهارراه دنیا واقع شده است و اصولا ایرانیان دارای یک پیشینه تاریخی تجاری هستند. 

فرزانگان با بیان اینکه یک بازرگان خوب موجب افزایش ظرفیت تولید شرکت‌ها می شود، گفت: در واقع تاجران و بازرگانان می‌توانند موتور محرک تولید باشند. 

وی با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی می‌تواند اهمیت حوزه بازرگانی را باز تعریف کند، گفت: با تشکیل وزارت بازرگانی‌ تجار می‌توانند نه در تضاد با تولید بلکه در خدمت تولید‌، مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز تولید را با بهترین قیمت خریداری و در اختیار تولید کنندگان قرار دهند ضمن اینکه محصولات شرکت های تولیدی را در بازارهای بین المللی به فروش برسانند. 

فرزانگان با تاکید بر اینکه عرصه بازرگانی می‌تواند به عنوان یک مکمل ضروری در خدمت تولید باشد، اظهار داشت: سیاستگذار باید بداند که عدم توجه کافی به حوزه بازرگانی در واقع می تواند به تولید هم آسیب خطیری برساند. 

رئیس اسبق اتاق مشترک ایران و امارات با اشاره به اینکه بخش تولید از بخشنامه‌هایی که به حوزه بازرگانی آسیب زده‌، صدمه دیده است، اظهار داشت: وزارت بازرگانی می‌تواند در توسعه بازارهای صادراتی کمک کند همچنین می‌تواند با مقررات‌زدایی بخشنامه های متعددی که حوزه بازرگانی را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده حذف کند. 

* رشد مونتاژکاری با حمایت یک جانبه از تولید

وی افزود: با حمایت یک جانبه از تولید چند آفت را دنبال می‌کنیم، ‌با این کار مونتاژکاری را به شدت رواج می دهیم و بسیاری از افراد تولید‌کننده یا غیر تولید کننده با عنوان تولید کنندگان جواز تولید دریافت می‌کنند و با دریافت این جوازها از برخی امتیازها  بهره‌مند می‌شود بدون اینکه واقعا کار تولیدی انجام دهند در پوشش کار تولیدی به امور وارداتی انحصاری روی می آورند.

فرزانگان اظهار داشت: این افراد در پوشش کار تولیدی به خرید و فروش می‌پردازند و به عبارتی همان کار بازرگانی را در شکل تولید انجام می‌دهند و در حقیقت با دور زدن قانون به جای کار تولیدی به امور بازرگانی می‌پردازند. 

وی بیان داشت: در خیلی وقت‌ها از حمایت‌هایی که از بخش‌های تولیدی صورت گرفته سوء استفاده شده است. حاکمیت با نگاه بسیار مقدس و ارزشمند به تولید نگاه می‌کند اما این موضوع توسط برخی از افراد و در جاهایی مانند شهرک های صنعتی که امکانات تولیدی در اختیار تولید کنندگان قرار گرفته مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند و همانطور که اشاره شد به جای تولید به کار بازرگانی و خرید و فروش می پردازند و همزمان از امتیاز واحد تولیدی بهرهمند میشوند.

وی اظهار داشت: اگرچه کار تولیدی ارزشمند است اما سیاستگذار باید بداند که تولید و بازرگانی در کنار یکدیگر معنا پیدا می کند بنابراین به همان اندازه که وجود یک وزارتخانه برای بحث صنعت دارای اهمیت است وجود وزارت بازرگانی به‌صورت مستقل که مسائل تجارت داخلی و خارجی را به صورت اختصاصی پیگیری کند دارای اهمیت است و قطعا می‌تواند به بهره وری بیشتر بینجامد.

فرزانگان اظهار داشت: کشورهایی موفق بوده اند که در حوزه توسعه بازار، بازاریابی و فروش موفق بوده اند زیرا با توسعه بازار و بازاریابی تولید هم می تواند رونق بگیرد. 

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از کارخانجات ما به دلایل مختلف از جمله تامین نشدن به موقع مواد اولیه، ماشین آلات فرسوده، کمبود قطعات مورد نیاز ماشین آلات صنعتی، تامین نشدن مواد اولیه با قیمت مناسب با ظرفیت کم کار می‌کنند و این در حالی است که با حمایت و بکار‌گیری  بخش بازرگانی می تواند بخش زیادی از مشکلات واحدهای تولیدی را حل کرد و به رونق آنها کمک کرد.

این فعال اقتصادی و محقق فضای کسب و کار افزود: ‌اگر به حوزه بازرگانی به عنوان موتورمحرک تولید توجه شود، تولید هم رونق می یابد در حالی که برتری دانستن حوزه تولید به بازرگانی باعث شده بخش تولید نیز آسیب ببیند. سیاستگذار با نگاهی که به عرصه تولید دارد اصولا به تجارت نگاه عمیقی ندارد و یا اصلا توجه لازم به این بخش احساس نمی‌شود.

وی بیان داشت: تولید و تجارت دو تخصص مجزا از یکدیگر است که هر کدام از این بخش ها نیازمند مدیریت مستقلی است بنابراین تشکیل وزارت بازرگانی با توجه به اینکه به مسائل بخش بازرگانی به صورت تخصصی‌تر پرداخته می‌شود می‌تواند موجبات رونق بخش بازرگانی شود ضمن اینکه این اتفاق به بخش تولید نیز کمک خواهد کرد. 

به گزارش فارس، کاربران این رسانه در بخش فارس من با ثبت پویشی با عنوان «نه به احیای وزارت بازرگانی» خواستار تفکیک نشدن بخش بازرگانی از صنعت شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تشکیل وزارت بازرگانی تشکیل وزارت بازرگانی بازرگانی می تواند حوزه بازرگانی بخش بازرگانی کار تولیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟

علیرضا عسگریان اظهار داشت: چون منابع بسیاری این طرح می‌خواهد و باید در بالاترین سطح کشور تصمیم‌گیری شود، از این رو طی ۱۰ روز آینده تصمیم‌گیری می‌شود که آیا تغییر خواهد کرد یا تمدید می‌شود، اما میزان استقبال و عدد‌های این طرح فوق‌العاده است، بزرگترین خرید قرن در این طرح صورت گرفت.

به گزارش فارس، وی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو (ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران) در جمع خبرنگاران ابراز کرد: این نمایشگاه منحصر به فرد در کشور است و در حوزه تولیدات و صادرات فعال است.

وی افزود: وزارت کار یکی از مجموعه‌های بزرگ در حوزه صنعت و اقتصاد است و در زمینه‌های صنعتی مختلف فعالیت دارد. عسگریان گفت: ما در حوزه دارویی، حمل و نقل و گردشگری و... شرکت‌هایی داریم و فعال هستیم.

وی درباره میزان فعالیت وزارت کار در حوزه دارویی اظهار کرد: ما در صنعت دارویی در بحث تولید مواد اولیه و سایر دارو‌هایی تخصصی و عمومی بسیار مؤثر عمل کرده است.

وی افزود: وزارت کار نیز دارای زیر مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی گسترده است. در حوزه پتروشیمی متعددی از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید درون خانواده وزارت کار فعال هستند. همچنین بزرگترین هلدینگ‌های حمل و نقل کشور درون وزارت کار است.

همچنین در صنعت دارویی، ریلی و ساختمان و سیمان ما حرف اول را در کشور ایران می‌زنیم. عسگریان ادامه داد: در مجموع ۵ صندوق بزرگ کشور در وزارت کار قرار دارند که تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری مهمترین آن‌ها بوده و شرکت‌های بزرگی هستند.

ایجاد خط تولید دارویی در چند کشور آفریقایی

وی افزود: مهمترین وظیفه ما تحلیل بازار جهانی است و بازار ۳۰ کشور در حال تحلیل است. کشور‌های اوراسیا، آفریقا و به ویژه همسایگان خودمان هستیم. البته در حوزه آفریقا حضور کمرنگی داریم که باید گسترش جدی داشته باشیم. امسال با آفریقا وارد تفاهم‌نامه‌های بزرگی را در حال انعقاد هستیم. برای مثال نخست وزیر زیمباوه در ایران است و با‌ایشان وارد مذاکره شدیم. چرا که دشت‌هایی برای کشت وسیع برون مرزی توتون است.

وی با اشاره به ایجاد خط تولید دارویی در زیمباوه و چند کشور دیگر آفریقایی شدیم که علاوه بر این شاهد صدور خدمات مهندسی نیز به این کشور‌ها هستیم. در حقیقت باید بگویم رقابت‌پذیری مت در محصولات بسیار بالاتر است.

معاون رفاه وزیر کار تأکید کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم تأثیر منطقه‌ای در حوزه دارو داشته باشیم در حوزه دارویی با عراق، لبنان و ارمنستان کار جدی کردیم. سفر اخیر تجار ارمنستان نشان داد که ما به زودی در این کشور حضور جدی خواهیم داشت و علاوه بر دارو و محصولات پتروشیمی، محصولات ساختمانی و سیمان و مصالح نیز به آن‌ها صادر خواهیم کرد.

وی افزود: اگر ما یک و نیم میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم، پایگاه خود را در بازار جهانی بطور کامل حفظ خواهیم کرد. معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر کار تأکید کرد: ما طرح فجرانه را داشتیم، طرحی اثرگذار در مدت ۳ ماه که به طور متوسط بالای ۸۶ درصد از این طرح در کشور استقبال کردند. هیجدهم این ماه فجرانه تمام می‌شود و و ما امیدواریم این طرح تمدید شود.

طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟

وی در پاسخ به این پرسش درباره آینکه آیا طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود، عنوان کرد: چون منابع بسیاری این طرح می‌خواهد و باید در بالاترین سطح کشور تصمیم‌گیری شود، از این رو طی ۱۰ روز آینده تصمیم‌گیری می‌شود که آیا تغییر خواهد کرد یا تمدید می‌شود، اما میزان استقبال و عدد‌های این طرح فوق‌العاده است، بزرگترین خرید قرن در این طرح صورت گرفت و امروز یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول خریداری شده از ۱۱ قلم شده استا و ۱۴۰ نمی‌لیون بسته غذایی در یک مدت کوتاه توزیع شده است.

دیگر خبرها

  • انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد
  • جهش تولید با فعالیت کارگران معنا و مفهوم می‌یابد
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد