Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهار ماه پس از آغاز جنگ اوکراین، تورم در غرب منازعه به بیشترین میزان خود در دو دهه اخیر رسیده است. تورمی که بنا به اظهارات رئیس بانک مرکزی اروپا کاهش آن در کوتاه‌مدت بعید به نظر می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری برنا، با شروع جنگ اوکراین، تورم در اروپا و آمریکا به بالاترین حد در چند دهه گذشته رسیده به طوری که بر اساس آمارها تورم در آمریکا در ماه ژوئن به عدد ۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ درصد رسیده است.

افزایش نرخ تورم، زندگی روزمره مردم ایالات‌متحده آمریکا را دشوارتر کرده است. نرخ تورم در این کشور پس از روی کار آمدن بایدن به‌طور پیوسته افزایش داشته و به بالاترین حد خود از سال ۱۹۸۱ رسیده است. قیمت سوخت در آمریکا تنها در ماه مه بیش از ۱۷ درصد بالا رفت. هزینه‌های سوخت نسبت به یک سال قبل بیش از دو برابر شده است. قیمت مواد غذایی نیز نسبت به سال گذشته به‌طور متوسط ۱۰ درصد افزایش یافت.

هرچند بایدن در تلاش است تورم افسارگسیخته را تماماً به جنگ اوکراین ارتباط دهد، اما جروم پاول در جلسه با قانون‌گذاران آمریکایی در پاسخ به سناتور بیل هاگرتی در مورد دلایل تورم گفت که جنگ اوکراین محرک اصلی تورم نیست و قبل از آن هم تورم بالا بود.

در اتحادیه اروپا اما اوضاع بهتر از آمریکا نیست. آمارها نشان می‌دهد تورم سالانه در این اتحادیه به عدد ۸.۶ درصد رسیده که نسبت به ماه گذشته نیم درصد افزایش یافته است. در بین کشورهای حوزه یورو استونی با تورم حدود ۲۲ درصد رکورددار است.

اختلاف نرخ تورم بین اعضای بلوک ارزی اروپا نیز به رقم بی‌سابقه  ۱۶.۲ درصد رسیده است که نسبت به ماه قبل این اختلاف ۲ درصد افزایش یافته است. فرانسه و مالت با تورم ۵.۸ دارای کمترین تورم منطقه یورو هستند؛ (منطقه یورو شامل ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است).

کاهش تورم در کوتاه‌مدت بعید است

هفته گذشته روسای بانک‌های مرکزی آمریکا انگلیس و اتحادیه اروپا نشستی برای بررسی مسئله تورم برگزار کردند. کریستین لاگارد رییس بانک مرکزی اروپا در این نشست ضمن بیان اینکه انتظارات تورمی در حوزه یورو بیشتر از قبل هستند، رسیدن به اعداد پایین تورمی در کوتاه‌مدت را بعید دانست. وی افزود بانک مرکزی اروپا در اشتباه کردن در مورد تورم تنها نبود!

جروم پاول رییس بانک مرکزی آمریکا نیز جنگ اوکراین را مانعی برای بازگشت به دوران قبل از پاندمی کرونا دانست و افزود امیدوار است با افزایش نرخ بهره در آینده تورم را کنترل کند هرچند این بازگشت چالش‌برانگیز و کند خواهد بود.

آندرو بیلی رییس بانک مرکزی انگلیس نیز در تشریح شرایط تورمی بغرنج کشورش دو عامل جنگ و انرژی را مهم‌ترین چالش‌های پیش روی اقتصاد کشورش برشمرد و خواستار هم‌افزایی بیشتر متحدان اروپایی برای پایان وضع موجود شد.

تورم دورقمی در بیش از یک‌سوم اتحادیه اروپا

افزایش هزینه‌های انرژی بیشترین تأثیر را بر کشورهای نزدیک به مرزهای روسیه داشته است. به‌عنوان مثال، تورم در استونی که قبلاً خود را از گاز روسیه کنار گذاشته بود، اما اکنون در معرض نوسانات بازار در قیمت انرژی است با نرخ چشمگیر سالانه ۲۱.۹ درصد افزایش یافته است که تقریباً دو برابر ۱۱ درصد ثبت‌شده در ژانویه است. آمارها نشان می‌دهد تورم دو رقمی اکنون به بیش از یک‌سوم اتحادیه اروپا شیوع پیدا کرده و با ادامه این شرایط احتمال گسترش بیشتر آن نیز وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا بانک مرکزی تورم جنگ گرانی اتحادیه اروپا جنگ اوکراین درصد افزایش بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۸۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه

در حالی که اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه آماده می‌شود اما تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در اقدامی که می‌تواند چشم‌انداز انرژی اروپا را تغییر دهد، کمیسیون اروپا آماده است تحریم‌های جدیدی را علیه واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه پیشنهاد کند. اقدامات پیشنهادی شامل ممنوعیت صادرات مجدد در داخل اتحادیه اروپا و تحریم سه پروژه ال‌ان‌جی روسیه است. تصمیم کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده نسبت به وابستگی اروپا به انرژی روسیه، به‌ خصوص در پی نبرد جاری در اوکراین اتخاذ می‌شود.

اتحادیه اروپا در اوایل سال میلادی جاری، ممنوعیت واردات نفت روسیه از طریق دریا را اعمال کرد، اما تاکنون از انجام اقدامات مشابه علیه واردات ال‌ان‌جی خودداری کرده بود. با این حال، با افزایش واردات ال‌ان‌جی روسیه از آغاز جنگ اوکراین که حدود ۱۵ درصد از عرضه گاز اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد، فشار بر بروکسل برای اقدام در این زمینه، افزایش یافته است.

هدف از ممنوعیت پیشنهادی حمل در داخل اتحادیه اروپا، جلوگیری از انتقال محموله های ال‌ان‌جی روسیه به مقاصد دیگر است. در حال حاضر بلژیک، فرانسه و اسپانیا، بزرگترین واردکنندگان ال‌ان‌جی روسیه هستند که بسیاری از این واردات مجددا به کشورهای دیگر از جمله چین صادر می‌شود. اتحادیه اروپا امیدوار است با اعمال محدودیت‌هایی بر حمل، اطمینان حاصل کند که ال‌ان‌جی روسیه به بازارهای خارج از اروپا راه پیدا نمی‌کند.

علاوه بر ممنوعیت انتقال ال‌ان‌جی روسیه، کمیسیون اروپا همچنین سرگرم بررسی تحریم‌هایی علیه سه پروژه روسیه آرکتیک ال‌ان‌جی ۲، اوسک لوگا و مورمانسک است. در حالی که جزئیات این تحریم‌ها، هنوز مورد بحث قرار نگرفته است، انتظار می رود پروژه هایی را هدف قرار دهند که هنوز عملیاتی نشده اند و تلاشهای روسیه برای گسترش صادرات ال‌ان‌جی  را پیچیده تر می‌کند.

اقدام کمیسیون اروپا، منعکس کننده نگرانی فزاینده در اتحادیه اروپا از وابستگی این بلوک به انرژی روسیه است. در شرایطی که تنشها بین روسیه و غرب هیچ نشانه ای از کاهش نشان نمی دهد، سیاست گذاران اروپایی به طور فزاینده، به دنبال راههایی برای کاهش وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه هستند. اتحادیه اروپا امیدوار است با هدف قرار دادن واردات ال‌ان‌جی روسیه، پیامی روشن به مسکو ارسال کند که اقداماتش در اوکراین بدون مجازات نخواهد ماند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد. اما با افزایش فشار بر بروکسل برای اقدام، احتمال زیادی دارد که چشم انداز انرژی اروپا در ماههای آینده، دچار تغییرات قابل توجهی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه