Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@02:05:18 GMT

تولید نهاده های دامی از نوعی حشره

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۹۰۳۶

تولید نهاده های دامی از نوعی حشره

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با پرورش نوعی حشره بومی ایران، نقشی در تامین نهاده های دامی ایفا کنند؛ این حشره تا ۶۰درصد پروتئین دام را تامین می کند.

معصومه چخماقی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان مستقر در دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی گرگان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از سال ۹۷ به دلیل تغییر اقلیم، خشکسالی، کمبود آب و انتشار گازهای گلخانه ای روی پرورش حشره های مفید کار کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هدف از پرورش این حشرات تامین نهاده های دامی است، گفت: توانستیم حشره ای را که بومی ایران است انتخاب کنیم که با مطالعاتی مشخص شده بود غنی از پروتئین، اسید آمینه و ویتامین های مختلف است.

به گفته وی سوسک زرد که حشره مفید و بومی ایران است را در این شرکت پرورش دادیم تا بتوانیم در تامین نهاده های دامی نقشی ایفا کنیم.

چخماقی با بیان اینکه تخم سوسک زرد خاصیت غذایی بالایی دارد، گفت: تهم های این سوسک، حاوی پروتئین، چربی و اسید آمینه است؛ بر اساس مطالعات انجام شده میزان جذب پروتئین آن تا ۶۰ درصد برآورد شده زیرا یک پروتیین حیوانی است؛ اما جذب پروتیین های گیاهی ۲۰ درصد است.

مدیر شرکت دانش بنیان اضافه کرد: تخم این سوسک ها بعد از فرآوری به نهاده دامی تبدیل می شود و برای خوراک طیور و آبزیان هم استفاده می شود.

وی گفت: سازمان امنیت غذایی اروپا مجوزی برای محصولات حاصل از سوسک زرد به عنوان خوراک انسان صادر کرده است؛ به دلیل اینکه تخم این سوسک ها اسید آمینه هایی دارد که بدن انسان به آنها نیاز دارد در حالیکه قدرت تولید آن را ندارد مجوز استفاده از این محصول به عنوان خوراک انسان هم صادر شده است.

وی با بیان اینکه در این شرکت موفق شدیم فاز نیمه صنعتی آن را پیاده سازی کنیم، عنوان کرد: برای این منظور تمام مجوزهای لازم از سازمان محیط زیست و سازمان های مرتبط اخذ شده است. اکنون در مرحله اجرایی ابلاغ دستورالعمل اجرایی جهاد هستیم تا بتوانیم از تخم این سوسک ها برای خوراک دام استفاده کنیم.

به گفته وی، در اروپا از این سوسک ها برای خوراک انسان استفاده می شود؛ این محصول با فرآوری خاصی به صورت پودر در پاستا، بیسکوییت، همبرگر و...مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین مجوزهایی در اروپا برای استفاده در غذای نوزاد، کهنسال و... صادر شده است.

وی تاکید کرد: از آنجایی که بدن انسان اسیدآمینه تولید نمی‌کند و این حشره می تواند اسید آمینه بدن را تامین کند می توان برآورد کرد که سوسک زرد برای سلامت انسان نیز مفید است.

وی گفت: البته که در صورت مصرف این حشره توسط دام، چنین ویتامینهایی به چرخه غذایی انسان باز می گردد.

چخماقی با اشاره به چرخه پرورش سوسک زرد در فاز نیمه صنعتی برای تولید نهاده دامی گفت: در این بخش از فاز صنعتی، یک سوم سوسک ها را برای ادامه این چرخه و دو سوم لاروهای این سوسک را خشک کرده و با فرآوری تبدیل به نهادهای دامی می کنیم.

وی با بیان اینکه فضولات این سوسک ها نیز به عنوان کود ارگانیک برای گیاهان گلخانه ای، آپارتمانی و... استفاده می شود، گفت: اکنون این طرح زیر نظر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری در حال اجراست.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نهاده های دامی سوسک ها اسید آمینه سوسک زرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۹۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«باگ» در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار/ پدری که از حشره می‌ترسد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، علی معصومی درباره حضور «باگ» در بخش مسابقه آکادمی دانشجویی اسکار بیان کرد: بعد از حضور در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران که در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد، برای حضور در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار اقدام کردیم و خدا را شکر «باگ» به بخش مسابقه راه پیدا کرد.

کارگردان «باگ» درباره این مسابقه توضیح داد: جایزه آکادمی دانشجویی اسکار سه مرحله دارد؛ مرحله ابتدایی بخش مسابقه است که ما در این بخش حاضر هستیم. اواسط ماه جولای (تیر) آثار برگزیده اعلام می‌شوند و به بخش نیمه نهایی می‌روند و در نهایت آثاری به بخش نهایی این جشنواره راه پیدا می‌کنند.

این کارگردان درباره موضوع «باگ» گفت: این انیمیشن درباره تاثیر والدین روی فرزندان خود آن هم در سن پایین است. تاثیری که روی بچه‌ها تا سنین بالا می‌ماند. نکته بسیار مهم این است که اگر در خانواده‌ کسی دچار ترس و واکنش لحظه‌ای می‌شود، باید ترس را کنترل کند، این حس، تاثیر مخربی روی بچه‌ها می‌گذارد.

معصومی با اشاره به این که انیمیشن ۶ دقیقه است، ادامه داد: داستان انیمیشن «باگ» درباره خانواده‌ای است که در کلبه‌ای در جنگل ساکن می‌شوند و پدر خانواده که از حشرات می‌ترسد، به خاطر حشره‌ای که وارد خانه می‌شود، وحشت خود را بروز می‌دهد و این اتفاق سبب می‌شود دختر بچه آن‌ها از فضای واقعی بیرون برود.

وی درباره تکنیک انیمیشن «باگ» مطرح کرد: «باگ» با تکنیک مالتی پلن کمرا یا دوربین عمق‌نما ساخته شده است و تمام صحنه‌ها بر ۳ تا ۶ شیشه زیر دوربین انیمیت شده به صورتی که لایه‌های هر پلان روی شیشه‌های مختلف قرار گرفته و فریم بای فریم ثبت فریم شده است.

علی معصومی در پایان درباره دلیل تغییر نام این انیمیشن گفت: ابتدا اسم فیلمنامه «انعکاس» بود، بعد به این نتیجه رسیدیم که عنوانی است که زیاد مورد استفاده قرار گرفته و از جهت دیگر جریان فیلم را تا حد زیادی فاش می‌کند. به همین دلیل سراغ «باگ» رفتیم. این اسم را به این دلیل انتخاب کردیم که هم در فارسی (مشکل) و هم در انگلیسی (حشره) معنی می دهد و در برخی از محله‌های مختلف به باغ و محل سرسبز اطلاق می‌شود که به محل فیلم ما می‌خورد.

کد خبر 6100209 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • «باگ» در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار/ پدری که از حشره می‌ترسد
  • برگ متحرک ؛ یکی از خاص ترین موجودات کره زمین را مشاهده می کنید! (عکس)
  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • حجاب نوعی مقاومت در مقابل تهاجم جهان سلطه است
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳