Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه اربابی شهر الوند که به جا مانده از دوره قاجار است نیز به دلیل بی‌توجهی مسئولین در حال حاضر در حالت کما رفته و رو به تخریب است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ در حالی که امروزه مکان‌های تاریخی به یکی از مهم‌ترین راه‌های درآمدزایی و جذب گردشگر تبدیل شده‌اند و نه تنها استان‌های دیگر بلکه تمام کشورهای دنیا این موضوع را جدی گرفته و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند در استان قزوین مکان‌هایی وجود دارد که با تمام پتانسیل موجود به حال خود رها شده و حتی گاها تغییر کاربری داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه اربابی شهرستان الوند که طی روزهای اخیر مورد پیگیری خبرنگار صبح قزوین؛ واقع شده جزو همین دسته از مکان‌های تاریخی می‌باشد که نام و نشان تاریخی آن گم گشته و اکنون محلی برای تجمع معتادین شده است.

طی پیگیری که از میراث فرهنگی استان داشتیم نیز مدیران این دستگاه مدعی شدند که این ملک تاریخی تحت مالکیت اوقاف است و میراث فرهنگی فقط مسئولیت نظارت بر این حوزه را دارد؛ مشروح این پیگیری را می‌توانید در لینک زیر مطالعه کنید.

خبرنگار صبح قزوین موضوع را از اوقاف استان هم مورد پیگری قرار داد که حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان از وضعیت این خانه تاریخی در شهرستان البرز ادعای بی‌اطلاعی کرد و کسب اطلاعات در این زمینه را به وکیل این اراضی موقوفی ارجاع داد.

بهروز حاج محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ با اشاره به عدم تخصیص بودجه برای خانه تاریخی اربابی در شهر الوند اظهار کرد: متاسفانه اوقاف به وضعیت این خانه رسیدگی نکرده و این مکان در حال تخریب است.

وی افزود: اگرچه برای خانه اربابی بودجه تعیین نشده است اما به دنبال یافتن راهی جهت تامین بودجه برای مرمت و نگهداری این مکان هستیم.

وکیل املاک و اراضی موقوفه گفت: اداره اوقاف چندین بار برای جذب پیمانکار اقدام کرده است اما به دلیل ریسک بالایی که این خانه دارد سرمایه‌گذاران حاضر به سرمایه‌گذاری نیستند.

تعیین و تکلیف خانه اربابی تا ۶ ماه آینده

حاج محمدی با بیان اینکه طی ۶ ماه آینده امکان تعیین و تکلیف خانه اربابی وجود دارد، ابراز کرد: اکنون به واسطه رایزنی‌های انجام شده برخی از ارگان‌های دولتی قول‌هایی برای رسیدگی به وضعیت این خانه داده‌اند.

وی تصریح کرد: خانه اربابی تنها مکان تاریخی آسیب دیده زیر نظر اوقاف نیست و اکنون شاهد رخ دادن چنین اتفاقی برای برخی از اماکن تاریخی هستیم.

این وکیل موقوفه با اشاره به نبود اتحاد نظر درباره خانه اربابی الوند عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی تنها با در اختیار گرفتن خانه اربابی حاضر به حمایت کامل می‌باشد و این باعث به وجود آمدن اختلاف نظر شده است.

حاج محمدی در پایان تاکید کرد: اگرچه تا ماه‌های آینده نمی‌توان انتظار شنیدن خبری مبنی بر رسیدگی به وضعیت خانه اربابی را داشت اما اوقاف تمام تلاش خود را برای حل این وضعیت می‌کند.

به گزارش صبح قزوین؛ باتوجه به اینکه در شهرستان الوند تعداد محدودی بنای تاریخی وجود دارد مسئولین باید رسیدگی به وضعیت خانه اربابی و دیگر مکان‌های تاریخی که دچار این آفت شده‌اند را جدی بگیرند چراکه آثار تاریخی نمایانگر هویت جوامع آن منطقه است و به صورت جدی می‌تواند در رشد صنعت گردشگری یک شهر مفید واقع شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: خانه اربابی صبح قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲۵ هزار بنای ناپایدار در استان تهران داریم

سید محمد آئینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متاسفانه استان تهران از جمله استان هایی است، که بالاترین تعداد بناهای ناپایدار را دارد و به لحاظ تعدادی بیش از ۲۲۵ هزار بنای ناپایدار در استان تهران داریم، که تعداد خطرناکی است.

وی گفت: ما انتظار داریم که در سال جاری با تعامل و همکاری اعضای شوراهای شهر جهش جدی تری در بازآفرینی شهری داشته باشیم و بتوانیم حداقل بازآفرینی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در استان تهران را شروع کنیم و ۴۰۰ هزار بازآفرینی شهری را در پایان سال ۱۴۰۳ در این استان داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مردم حق دارند، که ۵۰ درصد تخفیف برای صدور پروانه و بازآفرینی شهری را داشته باشند و اعضای شورای شهر می توانند، این تخفیف را به ۱۰۰ درصد افزایش دهند.

کد خبر 6092596

دیگر خبرها

  • ۲۲۵ هزار بنای ناپایدار در استان تهران داریم
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آرتتا و موفقیتی که ونگر حسرتش را داشت!‏
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • از حضور رکابزنان قزوینی در تیم ملی تا نقل و انتقالات در کراپ الوند