Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@18:21:05 GMT

قدرتمندترین میدان مغناطیسی جهان اندازه گیری شد

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۱۰۲۵

قدرتمندترین میدان مغناطیسی جهان اندازه گیری شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، رکورد دار جدید یک منظومه ستاره ای دوتایی به نام Swift J۰۲۴۳.۶+۶۱۲۴ است که در کهکشان راه شیری قرار دارد. این منظومه دوتایی شامل یک ستاره نوترونی است که گاز ستاره همراه را به سمت خود می کشد و یک دیسک از مواد در اطراف آن ایجاد می کند. پلاسمای موجود در این دیسک در امتداد خطوط مغناطیسی به سطح ستاره نوترونی می ریزد که شعله هایی عظیم از اشعه ایکس به وجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که ستاره در حال چرخش است، از دیدگاه ما نیز به نظر می رسد این شعله ها می چرخند. با در نظر گرفتن تمام این موارد، به نظر می رسد این یک نوع خاص از ستاره نوترونی است که تپ اختر اشعه ایکس نیرو گرفته از برافزایش(X-ray accretion pulsar) نام دارد.

این ستاره نوترونی بسیار درخشان است که صفت فوق نورانی را برای آن به ارمغان آورده است. محققان مدت ها تصور می کردند درخشش زیاد این ستاره به میدان مغناطیسی قدرتمندتری مرتبط است اما تاکنون هیچ گاه میدان مغناطیسی این تپ اختر اشعه ایکس نیروگرفته از برافزایش اندازه گیری نشده بود.

ستاره شناسان میدان مغناطیسی این ستاره ها را با مطالعه طیف اشعه ایکس اندازه می گیرند.الکترون‌های پلاسما مقداری از اشعه های ایکس را جذب و برخی را پراکنده می‌کنند. به این ترتیب تاثیری خاص ایجاد می کنند که با کمک آن می توان قدرت میدان مغناطیسی را سنجید.

محققان با استفاده از ماهواره ستاره شناسی چینی Insight-HXMTمیدان مغناطیسیSwift J۰۲۴۳.۶+۶۱۲۴ را اندازه گرفتند و متوجه شدند قدرت آن ۱.۶ میلیارد تسلا است. این قدرتمندترین میدان مغناطیسی رصد شده در جهان است.

هرچند این رکورد مربوط به قدرتمندترین میدان مغناطیسی اندازه گیری شده به طور مستقیم است اما احتمالاً قدرتمندترین میدان مغناطیسی جهان نیست. این رکورد به نوع دیگری از ستاره نوترونی به مگنتار تعلق دارد که طبق تخمین ها قدرت میدان مغناطیسی آن تا ۱۰ میلیارد تسلا می رسد.

کد خبر 5539290 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی ستاره اکتشافات فضایی شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری اینترنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایرانسل حکمرانی فضای مجازی همراه اول حکم انتصاب حکمرانی داده فناوری نانو فضای مجازی حمل و نقل کسب و کار زیست فناوری ستاره نوترونی اشعه ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۱۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اعتراضات سراسری در جهان؛ معترضان در ژاپن به میدان آمدند (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کتک زدن یک معترض توسط پلیس اسرائیل (+فیلم) وقتی کشاورزان اروپا را به هم می‌ریزند/ چرا و چگونه؟ (فیلم) گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا (فیلم)

دیگر خبرها

  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • آغاز اعتراضات سراسری در جهان؛ معترضان در ژاپن به میدان آمدند (فیلم)
  • ستاره سپاهان بازی با پرسپولیس را از دست داد
  • قایدی در امارات با رکورد یک استقلالی مساوی شد
  • رولکس ؛ نسخه «چه کسی اهمیت می دهد» (+عکس)
  • دخترى كه با طلا و ركورد شكنى به قولش عمل كرد
  • هشدار ستاره رئال: فقط بازی با بایرن!
  • ادعای ستاره سابق بارسا: مسی کاپیتان خوبی نبود
  • نقی معمولی، ستاره میدان اراک!