Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر احسان مصطفوی رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه واکسن پاستوکووک واکسن یادآور با کارآیی بالا برای تمام واکسن­‌های استفاده شده در کشور محسوب می‌شود، گفت: مطالعات نشان داده است که واکسن­ پاستوکووک تولید شده در انستیتو پاستور ایران که دارای پلتفرم پروتئین نوترکیب است و بی‌خطری و کارایی بالای آن در مطالعات بالینی نشان داده شده است، باعث ایجاد ایمنی موثر و پایدار علیه ویروس عامل کووید-۱۹ به عنوان واکسن یادآور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: با توجه به مطالعات انجام شده، واکسن پاستوکووک از اوایل تیرماه به عنوان دُز یادآور اول و دوم تمام واکسن‌های استفاده شده در کشور، مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفت و در مراکز واکسیناسیون به عنوان واکسن یادآور اول یا دوم در حال حاضر در سراسر کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید توجه کرد که واکسن پاستوکووک-پلاس در حال حاضر به طور محدود و به عنوان دُز سوم افرادی که دو دُز اول خود را واکسن پاستوکووک دریافت کرده‌اند استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: 

تعیین تکلیف کسانی که دنبال واکسن آسترازنکا هستند | کدام واکسن‌ کرونا را برای دوز یادآور تزریق کنیم؟ | گروه‌های سنی مجاز به دریافت دوز یادآور پاسخ وزارت بهداشت به یک شایعه فراگیر درباره تاریخ واکسن‌ها کرونا | امکان ثبت واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته وجود ندارد

مصطفوی ادامه داد: در مطالعاتی که در کشور انجام شده، نشان داده شده است که میانگین آنتی‌بادی متعاقب دریافت دُز یادآور واکسن پاستوکووک، در گیرندگان ۲ دُز اولیه واکسن سینوفارم، بیش از ۲۰ برابر افرادی بوده است که دُز یادآور سینوفارم را دریافت کرده بودند. در این مطالعه، درصد سروکانورژن (افزایش ۴ برابری آنتی‌بادی نسبت به مقدار پایه) آنتی‌بادی در گیرندگان دُز  یادآور پاستوکووک هم بیش از ۳ برابر گروه دریافت‌کننده واکسن سینوفارم بوده است. در مطالعه دیگری که بر روی داوطلبین گیرنده دو دُز اولیه واکسن آسترازنکا انجام شده است، نیز نشان داده شد که میزان افزایش تیتر آنتی بادی درگروه دریافت کننده واکسن کووید-۱۹ تولیدی انستیتو پاستور ایران بیش از ۲ برابر گروه دریافت‌کننده واکسن آسترازنکا است. 

وی گفت: همچنین، نتایج ارزیابی پایداری ایمنی حاصل در افرادی که ۳ دُز از واکسن‌های تولیدی انستیتو پاستور ایران را دریافت کرده بودند، نشان داده است که شش ماه بعد از تزریق دُز سوم، کماکان پاسخ ایمنی قابل قبولی در افراد دریافت کننده حفظ شده است. 

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتوپاستور ایران تاکید کرد: این مطالعات نشان داده است که کارایی واکسن های کووید-۱۹ تولیدی مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا به عنوان دُز یادآور، در تحریک سیستم ایمنی به صورت معناداری، بالاتر از واکسن‌های یادآور نظیر سینوفارم و آسترازنکا است. در این مطالعات همچنین مشخص شده که کارایی دُز یادآور واکسن‌های پاستوکووک و پاستوکووک-پلاس، مشابه یکدیگر بوده و عوارض جانبی خاصی نیز متعاقب تزریق آن‌ها گزارش نشده است.

پاستوکووک می‌تواند دُز یادآور همه انواع واکسن‌ها باشد

مصطفوی با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر مجوز مصرف واکسن پاستوکووک به عنوان دُز یادآور تمام واکسن ­های مورد استفاده در کشور به دانشگاه ­های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است، گفت: بنابراین با در دسترس بودن این واکسن در سراسر کشور، هموطنان می‌توانند واکسنی با کارایی مناسب و بی خطر را به عنوان دُز یادآور سوم یا چهارم خود تزریق کنند.

وی اظهار کرد: باید توجه کرد که پلتفرم واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و موسسه فینلای کوبا، پروتئین نوترکیب است. ساختار نوترکیب این واکسن که با توکسوئید کزاز کنژوگه شده است و به آن در کوبا «سوبرانا» و در ایران "پاستوکووک" اطلاق می‌شود، باعث افزایش ایمنی‌زایی این واکسن شده است. نتایج مطالعات انجام شده روی این واکسن در ۸ مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی تاکنون چاپ و منتشر شده است.

پیشگیری ۹۵ درصدی پاستوکووک از ابتلا به فرم‌های شدید کرونا و بستری

مصطفوی ادامه داد: در مطالعه کارآزمایی بالینی فاز ۳ این واکسن در ایران، حدود ۶۶ درصد اثربخشی واکسن در فرم‌های علامت‌دار و بیش از ۹۵ درصد هم اثربخشی در پیشگیری از فرم‌های شدید و بستری بوده است. عوارض موضعی مثل درد و التهاب در محل تزریق شایع ترین عارضه گزارش شده پس از تزریق این واکسن بوده است.

وی با بیان اینکه مطالعه کارآزمایی بالینی این واکسن در کشور کوبا در کودکان هم انجام شده است، گفت: این مطالعات  نشان دادند که بعد از تزریق دو دُز واکسن، افزایش چهار برابری تیتر آنتی‌بادی در ۹۹ درصد کودکان ۳ تا ۱۱ سال و ۹۳ درصد در کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال وجود داشته است. در حال حاضر علاوه بر افراد بزرگسال، تمام کودکان بالای ۵ سال هم می توانند این واکسن را تزریق کنند.

ارائه ۱۴ میلیون واکسن پاستوکووک به وزارت بهداشت تاکنون

مصطفوی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۴ میلیون دُز از این واکسن در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، گفت: با توجه به توسعه واکسن‌های جدید علیه کووید و صدور مجوزهای مصرف اضطراری همزمان با تکمیل مطالعات پایداری بر اساس مطالعات و آزمون های کیفی مستمر بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی، مجوز ادامه مصرف واکسن‌ها صادر می‌شود. در خصوص واکسن پاستوکووک نیز با تایید سازمان غذا و دارو، مشابه سایر واکسن‌ها، اقدام و مجوز ادامه مصرف صادر شده است. علاوه بر این، بالغ بر دو میلیون دوز واکسن هم تولید شده است و در انبارهای معاونت تولید انستیتو پاستور ایران موجود است که در صورت نیاز معاونت بهداشتی قابل تحویل است.

آمادگی انستیتو پاستور برای تولید ماهانه ۳ تا ۴ میلیون دُز واکسن پاستوکووک

وی گفت: همچنین آمادگی تولید ماهانه حدود سه الی چهار میلیون دز از این واکسن را داریم، که حسب اعلام نیاز وزارت بهداشت با برنامه‌ریزی لازم از پاییز سال جاری قابل تحویل خواهد بود. محققان این مجموعه با تمام توان و براساس استاندارهای ملی و بین‌المللی در تلاشند تا نگرانی مردم را با در دسترس قرار دادن یک واکسن اثربخش و کم خطر کم کنند.

کد خبر 690871 منبع: ایسنا برچسب‌ها كرونا در ايران سازمان غذا و داروی ایران انستيتو پاستور واكسن پاستور واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران سازمان غذا و داروی ایران انستيتو پاستور واكسن پاستور واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران عنوان د ز یادآور واکسن پاستوکووک وزارت بهداشت دریافت کننده حال حاضر نشان داده انجام شده آنتی بادی میلیون د واکسن ها ز واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، به طور کلی در جهان کمبود ذخایر خون برای انتقال این ماده حیاتی وجود دارد که یکی از دلایل این امر افزایش جمعیت مسن با تقاضای بیشتر برای خون و فقدان اهداکنندگان است. با این وجود اگر انبوهی از ذخایر خونی هم وجود داشته باشد، به راحتی نمی توان از آن استفاده کرد.

هر گروه خونی (آ، ب یا آ ب) یا هر گروه دیگری با وجود آنتی ژن های آ و ب متصل به زنجیره های قندی (oligosaccharide) روی سطح گلبول های قرمز شناسایی می شود. سلول های خونی در گروه اُ هیچ آنتی ژنی ندارند. هنگام انتقال خون باید گروه خونی اهداکننده و دریافت کننده یکسان باشد. در غیر اینصورت سیستم ایمنی به سلول های خونی اهداشده حمله و آنها را نابود می کند. این امر واکنشی مرگبار در پی خواهد داشت.

در همین راستا محققان دانشگاه فنی دانمارک(DTU) و دانشگاه لوند سوییس از آنزیم های تولید شده توسط یک باکتری معمول در روده برای حذف کردن آنتی ژن های آ و ب از گلبول های قرمز استفاده کردند. ماهر ابوهاشم یکی از مولفان ارشد تحقیق در این باره می گوید: برای نخستین بار کوکتل های آنزیمی جدید نه تنها آنتی ژن های معرف آ و ب را حذف کردند بلکه انواع دیگری از آنتی ژن که تصور نمی شد برای ایمنی انتقال خون چالش برانگیز باشند، را نیز حذف کردند.

باکتری روده کارگشای تولید گروه خون جهانی

همانطور که گفته شد، اصطلاح گروه خونی براساس ترکیبی از آنتی ژن های موجود روی سطح گلبول های قرمز خون هر فرد تعیین می شود. منظور ابوهاشم از انواع دیگر آنتی ژن در حقیت آنتی ژن های گروه خونی کشف شده از زمان کشف چهار گروه خونی در 120 سال گذشته تاکنون است.

محققان روی باکتریومی به نام Akkermansia muciniphila تحقیق کردند که در غشای روده انسان های سالم وجود دارد. همانطور که از نام آن، muciniphila، پیداست، این باکتری عاشق موسین، جزء اصلی مخاطی است که غشای داخل روده تولید می کند. باکتری مذکور از آنزیم ها برای تجزیه موسین ها برای ایجاد منبع کربن، نیتروژن و انرژی استفاده می کند و به طور اتفاقی، علاوه بر ظاهر شدن روی گلبول های قرمز در آنتی ژن های گروه خونی در غشای پوشش مخاطی وجود دارد.

نکته مهم درباره مخاط روده این باکتری است که می تواند روی ماده مذکور زندگی کند و بیشتر اوقات آنزیم هایی دارد که ساختار قند مخاطی را می شکند.

محققان 24 آنزیم باکتریایی را روی نمونه های خون آزمایش کردند و متوجه شدند آنها در تبدیل گروه خونی آ و ب به یک خون جهانی کارآمد هستند. عملکرد آنها در مقابل آنتی ژن ب نسبت به آ بسیار تاثیرگذارتر بود. ابوهاشم در این باره می گوید: ما به تولید خون جهانی از اهداکنندگان با گروه خونی ب نزدیک هستیم. البته باید تحقیقات بیشتری برای تبدیل گروه های خونی پیچیده تر آ انجام داد. تمرکز اصلی ما اکنون این موضوع است که آیا موانع دیگری در این زمینه وجود دارد یا خیر و اینکه چگونه می توان آنزیم های بدنمان را طوری ارتقا داد تا به هدف نهایی تولید خون جهانی دست یافت.

این تحقیق در ژورنال نیچر میکروبیولوژی منتشر شده است.

کد خبر 6092973 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون