Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:47:37 GMT

اردبیل در ردیف استان‌های معدنی کشور قرار می گیرد

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۳۰۰۴

اردبیل در ردیف استان‌های معدنی کشور قرار می گیرد

ایسنا/اردبیل رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از ملحق شدن استان اردبیل به مجموع استان‌های با ظرفیت معدنی در کشور خبر داد.

رامین صادقی روز گذشته در مراسم اعطای پروانه بهره‌برداری معدن صاحب دیوان مشگین‌شهر اظهار کرد: استان اردبیل از امروز با بهره‌برداری از اولین معدن فلزی به جمع استان‌های با ظرفیت معدنی فلزی کشور می‌پیوندد تا در مس، مولیبدن و طلا بتوانیم ذخایر ارزشمندی را در مشگین‌شهر برداشت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد که این پهنه‌های معدنی زمینه‌ای را فراهم می‌آورد تا استان اردبیل در زمره سه استان معدنی کشور قرار گیرد که انتظار می‌رود در فاز اول 70 میلیون تن ذخیره معدنی مس، مولیبدن و طلا از این محدوده برداشت شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: با مشارکت شرکت سرمایه‌گذار قرار است کارخانه فرآوری مس، مولیبدن و طلا نیز تا 20 ماه آینده در این منطقه احداث و راه‌اندازی شود تا زنجیره فرآوری، تولید و عرضه محصول را با ارزش افزوده مناسب شاهد باشیم.

صادقی افزود: سعی ما بر این است تا به سرمایه‌گذار این طرح معدنی کمک کنیم تا هر چه سریعتر ماشین‌آلات به روز خریداری شده را به محل حمل و در کوتاهترین زمان کارخانه فرآوری راه‌اندازی تا گام مهم در توسعه اشتغال و تولید استان برداشته شود.

وی این پهنه معدنی را دانشگاهی عملی برای دانشجویان، اساتید و محققان در حوزه معدن توصیف کرد و ادامه داد: اشتغال نهایی این مجموعه یک‌هزار نفر است که امیدواریم این محدوده معدنی موتور محرکه برای توسعه اقتصادی استان و مشگین‌شهر باشد تا با ارزش افزوده اقتصادی بالاتر و ایجاد اشتغال بتوان از این مجموعه بهره‌برداری درستی را انجام داد.

صادقی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: از سال 93 در این محدوده مطالعات در حال انجام بوده ولی شرکت جلگه‌های آسمانی با اطمینان خاطر در اکتشاف مواد معدنی این محدوده ورود پیدا کرده تا مساحت محدوده پروانه بهره‌برداری که 33.35 متر مربع است، مواد ارزشمند معدنی را کشف و استخراج کند.

وی اضافه کرد: عنصر مس به عنوان ماده اصلی با عیار بالا و مولیبدن و طلا نیز به عنوان محصولات فرعی در کنار مس قابل توجه است.

صادقی ذخیره قطعی مس در این معدن را 70 میلیون تن برشمرد و بیان کرد: با توجه به انجام عملیات اکتشاف عین استخراج، پیش‌بینی می‌شود این میزان ذخیره با افزایش قابل توجهی مواجه شده و قطعا در آینده به یکی از قطب‌های معدنی و صنایع معدنی کشور تبدیل خواهیم شد.

وی میزان سرمایه‌گذاری را تا اخذ پروانه بهره‌برداری بالغ بر 200 میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم تا اتمام فاز نهایی و تأسیس واحدهای فرآوری و تولید کنسانتره مس، میزان سرمایه‌گذاری به حدود چهار هزار میلیارد تومان برسد.

صادقی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: پروانه بهره‌برداری 25 ساله برای معدن مس و مولیبدن صاحب دیوان صادر شده که میزان استخراج آن یک‌ میلیون تن در سال است که در سال‌های بعدی با گسترش عملیات معدن‌کاری تا پنج میلیون تن قابل افزایش است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اشتغالزایی فعلی را 110 نفر و اشتغال پیش‌بینی شده را در افق پیش رو 350 نفر اعلام کرد و گفت: در نهایت میزان اشتغال نهایی تا یک‌هزار نفر با جذب نیروی محلی انجام خواهد شد که امیدواریم این برنامه‌ها تحققی عینی پیدا کند.

در این مراسم به مدیران شرکت «سرزمین جلگه‌های آسمانی» پروانه بهره‌برداری معدن صاحب دیوان اعطا شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صدور پروانه اکتشاف معدن پهنه های معدنی معدن مس معدن طلا مشگين شهر سازمان صمت ایجاد اشتغال پروانه بهره برداری استان اردبیل میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۳۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر

آفتاب‌‌نیوز :

محمد علی زلفی گل شنبه شب در همایش تجلیل از اساتید و پژوهشگران برتر یاسوج به مناسبت هفته معلم، اظهار کرد: دانشگاه یاسوج از نظر فضای آموزشی، امکانات و تجهیزات، امکانات خوابگاهی و ورزشی، جزو دانشگاه‌های برتر کشور است.

وی افزود: گام‌های موثری گذشتگان برای این دانشگاه برداشتند و جسارت به خرج دادند، دوره‌های دکتری به راحتی در این دانشگاه تأسیس نشده است.

زلفی گل تصریح کرد: باید قدردان گذشتگان باشیم، جهت اطلاع من همین شیوه را در وزارت علوم رعایت کرده ام، هر دانشگاهی که رئیس دانشگاه جایگزین می‌شد، از رئیس دانشگاه می‌خواستم که همه روسای پیشین دانشگاه دعوت شوند و از آنان با دسته گلی تقدیر شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: باید یاد بگیریم که قدر اساتید دانشگاه را بدانیم و به وجود آنان افتخار کنیم.

وی ادامه داد: پیشرفت‌های علمی کشور نتیجه کار و عملکرد همه روسای پیشین و وزرای پیشین است و ما قدردان هستیم.

زلفی گل تاکید کرد: مزیت‌های نسبی هر منطقه‌ای اهمیت دارد، اما یکی از ویژگی‌های دانشگاه‌ها مزیت سازی است، اساتید و دانشجویان این توانایی را دارند که مزیت‌های جدیدی رقم بزنند، پس به این دلیل دانشگاه‌ها اهمیت پیدا می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: در سال‌های قبل، توسعه دانشگاه‌ها لازم بوده، به دلیل اینکه چهار و نیم میلیون دانشجو داشتیم، اما اکنون سه میلیون دانشجو در کشور وجود دارد، صندلی‌های خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم، بنابراین توسعه کمی دانشگاه‌ها در زمان فعلی صورتی ندارد و باید به فکر توسعه کیفی و هدفمند باشیم.

وی گفت: دانشکده فنی و مهندسی گچساران و یاسوج می‌تواند توسعه پیدا کند، چه ضرورتی دارد دانشگاه دیگری را تأسیس کنیم و بعد اعتبارات را پخش کنیم و عملا نتوانیم یک دانشگاه کیفی داشته باشیم.

زلفی گل افزود: وقتی دانشکده مهندسی همین دانشگاه فضای نیمه کاره‌ای دارد، ابتدا باید کمک کنیم ساختمان همین دانشکده تکمیل شود و تجهیزات تحقیقاتی دانشگاه تکمیل شود.

۲ هزار میلیارد ریال در سفر دوم رئیس جمهور به دانشگاه یاسوج اختصاص یافت

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ۲ ساختمان نیمه تمام در دانشگاه یاسوج وجود دارد، در سفر اول دولت ۸۰۰ میلیارد ریال و در سفر دوم ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده است، و وزیر علوم با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تماس گرفت که تخصیص اعتبارات سریعتر انجام بگیرد.

سید علی احمدزاده بیان کرد: بررسی مشکلات دانشجویان برای سرویس دانشگاه، بررسی مشکلات کارکنان دانشگاه با حضور وزیر علوم انجام گرفت.

وی گفت: ۱۷ دستگاه اتوبوس فعال در سطح شهر یاسوج وجود دارد که ۹ دستگاه از این تعداد در اختیار دانشگاه یاسوج است، امروز مطالبه ۱۰ دستگاه اتوبوس انجام گرفت که وزیر علوم موافقت کردند.

احمدزاده اضافه کرد: در سفر هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد وزیر علوم مطالبه گری کرد و ۲ هزار میلیارد ریال با تلاش آقای دکتر زلفی گل مصوب شد که از وی تشکر می‌کنم.

وی گفت: با توجه به پتانسیل‌های زیاد آب و منابع طبیعی، نفت و گاز کهگیلویه و بویراحمد، نیاز است دانشگاهی مرتبط با این پتانسیل‌ها در این استان احداث شود.

استاندارکهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: در حوزه نفت و گاز و زیرساخت‌های نفتی از سرآمدان هستیم، اما در رشته‌های مرتبط با این رشته‌ها نیازمند ارتقا هستیم.

سفر وزیر علوم به استان برکات زیادی خواهد داشت

رئیس دانشگاه یاسوج نیز گفت: برکات سفر امروز وزیر علوم به استان را در چند روز آینده خواهیم دید.

بهادر کرمی اضافه کرد: وزیر علوم در خصوص مسکن هیئت علمی دانشگاه قول قطعی احداث و برای مجتمع جهانگردی قول قطعی برای واگذاری به دانشگاه یاسوج داده اند.

وی افزود: تخصیص‌های خوبی در مصوبات سفر خواهیم داشت.

کرمی تاکید کرد: ۱۴ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج در مسئولیت‌های اجرایی وزارتخانه‌های کشور دارای مسئولیت هستند و از این بابت خوشحالیم که می‌توانیم به مردم از این طریق خدمات ارائه کنیم.

در همایش بزرگداشت روز معلم، علاوه بر تجلیل از اساتید دانشگاه، ۲۴ نفر از پژوهشگرانی که رتبه‌های دانشگاه را در رشته‌های مختلف افزایش داده اند و نقش کلیدی دارند، تشویق شدند و جایزه ویژه ۵۰ میلیون تومانی به عنوان پژوهانه به این افراد تخصیص داده شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی