Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@08:23:46 GMT

اما و اگر‌های واردات خودرو

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۵۴۲۵

اما و اگر‌های واردات خودرو

واردات خودرو، موضوعی که به یکی از چالش‌های اصلی صنعت خودرو طی حداقل یک سال گذشته بدل شده است. هر چند در خرداد ماه امسال به نظر می‌رسید که گره واردات خودرو باز شده باشد، اما با وجود صحبت‌هایی مبنی بر نهایی شدن آیین نامه واردات و در حالی که روز‌های پایانی تیر ماه را سپری می‌کنیم، این آیین نامه در ایستگاه هیات دولت متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس اواسط خردادماه قانون واردات خودرو را به دولت ابلاغ کرد و تا به طور رسمی واردات که پس از چهار سال ممنوعیت و کش و قوس‌های فراوان بالاخره آزاد شود.

خودرو‌های وارداتی‌ای که به نظر می‌رسد یکی از برنامه‌های اصلی وزارت صمت برای افزایش عرضه خودرو در بازار و کنترل قیمت‌ها است.

براساس ماده ۴ قانون ساماندهی صنعت خودرو، وزارت صمت مسئول تدویم آیین نامه واردات است و آنگونه که فاطمی امین پیش از این گفته بود، قرار بود این آئین نامه نهایتا تا پایان خردادماه نهایی و در هیات دولت تصویب شود. همه این‌ها در حالی است که روز‌های پایانی تیر ماه را سپری می‌کنیم و هنوز خبری از آیین نامه واردات خودرو نیست.

اواسط تیر ماه بود که توکلی لاهیجانی، مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت، گفت این وزارتخانه کلیات آیین‌نامه واردات خودرو را تدوین کرده و منتظریم تا در هیات دولت مصوب و ابلاغ شود.

منوچهر منطقی، معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت نیز هفته گذشته صحبت‌های لاهیجانی را تکرار کرد و گفت؛ اجرایی شدن آئین نامه واردات خودرو منوط به مصوبه هیات دولت است. ضمن اینکه بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، تا شهریور واردات خودرو انجام می‌شود.

امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت نیز خبر از نهایی شدن این آئین نامه می‌دهد و می‌گوید: وزارت صمت تا تاریخ مشخص شده آئین نامه نهایی واردات را تدوین کرد و در صف بررسی در جلسه هیات دولت قرار دارد.

با وجود این صحبت‌ها چندی پیش دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان به اقتصادآنلاین گفته بود: با مخالفت و سنگ اندازی برخی از افراد، بعید به نظر می‌رسد آئین نامه واردات به این زودی‌ها تصویب و ابلاغ شود و با همین فرمان اگر نگوییم هرگز واردات انجام نمی‌شود، حداقل زمان آن به این زودی‌ها نخواهد بود.

آنچه که به نظر می‌رسد مسائلی همانند شرکت‌های واردکننده، مدل و نوع خودرو و نحوه تامین ارز از جمله موضوعاتی است که تصویب نهایی آیین نامه واردات خودرو را به تاخیر انداخته است. هر چه که باشد روز‌های پایانی تیر ماه سپری می‌شود و به نظر نمی‌رسد که با این روند تا پایان تابستان امسال شاهد ورود خودرو‌های وارداتی به کشور باشیم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: محمدباقر قالیباف رییس مجلس واردات خودرو دولت خودرو های وارداتی نامه واردات خودرو آیین نامه واردات هیات دولت وزارت صمت آئین نامه تیر ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۵۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی

به گزارش ایفدانا، سیدحیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه عرضه و حمل دارو از طریق سکو‌های اینترنتی، اظهار کرد:  تدوین این آیین‌نامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات به‌منظور بررسی‌های تخصصی موضوع انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با نفس ورود سکو‌های اینترنتی به حوزه فروش دارو مخالف بوده و هست و هنوز هم تاکید می‌کنیم فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، عنوان کرد: آنچه درمورد حمل دارو توسط سکو‌ها تدوین شده و توسط وزارت ارتباطات اعلام شد «آیین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به‌هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آیین‌نامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکو‌های اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه سکو‌های مورد تایید (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق سکو حمل و به نشانی متقاضی که در سیستم ثبت شده است تحویل داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع فروش اینترنتی دارو به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست، گفت: این آیین‌نامه تنها درمورد حمل دارو و  تحویل آن به نشانی بیمار به‌صورت غیرحضوری است، همچنین عرضه دارو‌های خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

به گفته دکتر محمدی مجوز فعالیت سکو‌های اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند،   دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکو‌های متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکو‌ها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آیین‌نامه برای سکو‌ها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

وی تصریح کرد: داروخانه‌هایی که درخواست فعالیت با سکو‌های اینترنتی به‌منظور تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارائه دهند و تنها داروخانه‌های مورد تایید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود، همچنین درصورت ثبت شکایت از سکو و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟