Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@15:57:39 GMT

خیار رویت و تخلف از وصف

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۷۴۴۲

خیارات در حقوق به این منظور تعریف شده اند تا در صورتی که یکی از دو طرف قرارداد بتواند از حق فسخ قرارداد استفاده کند. ناطقان: خیارات در حقوق به این منظور تعریف شده اند تا در صورتی که یکی از دو طرف قرارداد در موقعیتی قرار گرفت که قرارداد به ضرر او بود، بتواند از حق فسخ قرارداد استفاده کند. از این رو انواع خیارات در قانون را می‌توان نام برد مانند خیار غبن، خیار تبعض صفقه، خیار حیوان، خیار تدلیس، خیار عیب و … که هر کدام در شرایط ویژه می‌تواند منجر به فسخ قرارداد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از انواع خیارات، خیار رویت و تخلف از وصف است. خیار رویت و تخلف از وصف در ماده ۴۱۰ قانون مدنی به این ترتیب تعریف شده است: ” هر گاه کسی مالی را ندیده و آن را فقط به وصف بخرد بعد از دیدن اگر دارای اوصافی که ذکر شده است نباشد مختار می‌شود که بیع را فسخ کند یا به همان نحو که هست قبول نماید "؛ بنابراین وقتی کسی مالی را ندیده باشد و صرفا با توجه به اوصافی که از آن شنیده است، اقدام به خرید آن می‌کند، ولی بعد از تحویل گرفتن کالا متوجه می‌شود که کالا فاقد ویژگی‌هایی است که درباره آن شنیده بود، هم می‌تواند معامله را فسخ کند و هم می‌تواند آن را به همان ترتیبی که هست بپذیرد و در این باره این مشتری است که تصمیم می‌گیرد.

شرایط اعمال خیار رویت و تخلف از وصف

برای اینکه خیار رویت و تخلف از وصف اعمال شود باید یکی سری شرایط وجود داشته باشد تا در صورت آن با استناد به این خیار بتوان اقدام به فسخ قرارداد کرد.

۱- اولین شرط از شرایط اعمال خیار رویت و تخلف از وصف این است که مالی که موضوع معامله است، یک مال معین باشد. مال معین مالی است که بتوان آن را در عالم واقعیت نشان داد و مشخص باشد مانند خودرو پراید نوک مدادی مدل سال ۹۰؛ بنابراین خیار رویت و تخلف از وصف، در مورد مال کلی کاربرد ندارد. در مثال فوق در صورتی که خریدار پس از مشاهده خودرو متوجه تفاوت وصف شود، حق فسخ معامله خودرو را دارد.

۲- دومین شرط از شرایط خیار رویت و تخلف از وصف این است که این خیار در صورتی قابلیت اعمال دارد که کالای مورد معامله یا همان مبیع قبل از اینکه معامله شود، رویت نشده باشد؛ یعنی خریدار آن را ندیده باشد و تنها به صرف شنیدن اوصافی درباره آن قصد خرید آن را کرده باشد و بعد از رویت متوجه شود که کالا ویژگی‌هایی که در موردش ذکر شده بود و باعث ترغیب او به انجام معامله شده بود را ندارد؛ بنابراین در صورتی که کالا قبل از خرید به هر طریقی رویت شود، دیگر امکان استناد به این خیار وجود ندارد.

۳- در صورتی که برای مال مورد معامله ویژگی‌هایی در نظر گرفته نشده باشد و بدون رویت خریداری شود، دیگر امکان استناد به خیار رویت و تخلف از وصف وجود ندارد، زیرا همانطور که نام این خیار برمی آید، اعمال آن مربوط به زمانی است که وصفی برای مبیع در نظر گرفته شده باشد و بعد از دیدن کالا، متوجه عدم وجود وصف ذکر شده در آن شویم.

۴- اعمال خیار رویت و تخلف از وصف فوری است. یعنی به محض اینکه مشتری از عدم وجود وصف مورد نظر در کالا مطلع شد، باید آن را اعلام کند و از حق فسخ خود استفاده کند در غیر این صورت سکوت او به منزله رضایت و پذیرفتن قرارداد به همان ترتیب در نظر گرفته خواهد شد. منبع: میزان برچسب ها: خیار رویت ، تخلف ، وصف

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تخلف وصف فسخ قرارداد حق فسخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۷۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۵ پرونده تخلف حوزه دامپزشکی در استان سمنان تشکیل شد

به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا حسینی پیش از ظهر یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران به میزبانی سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان سمنان ضمن بیان اینکه طی سال گذشته ۱۳۵ فقره پرونده تخلف حوزه‌های مختلف دامپزشکی در استان تشکیل شد، ابراز داشت: هدف از این نظارت و بازرسی‌ها برخورد با عوامل تهدید سلامت جامعه است.

وی ضمن بیان اینکه بهداشت فرآورده‌های دامی از جمله خط قرمزهای این اداره کل است، افزود: با تخلفاتی که سلامت مردم را به خطر بیندازد برابر قانون با آنها برخورد صورت خواهد گرفت.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان ضمن بیان اینکه از تعداد پرونده‌های تخلف ۳۵ مورد به دادسرا و دادگاه ارجاع یافت، ابراز داشت: قطعاً به منظور پیشگیری از تخلفات انجام نظارت و بازرسی توسط کارشناسان دامپزشکی در دست اقدام است.

حسینی ضمن بیان اینکه ۹۳ پرونده تخلف مورد رسیدگی قرار گرفته است، تصریح کرد: هفت پرونده نیز به دایره تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان ارجاع داده شدند.

وی بابیان اینکه طی سال جاری این نظارت‌ها مستمر ادامه دارد، افزود: تشکیل پرونده‌های حقوقی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل آن حاکی از رشد پنج درصد است.

کد خبر 6097038

دیگر خبرها

  • خودروهایی که شیشه دودی دارند، جریمه می‌شوند
  • ۶۳ پرونده تخلف برای واحدهای صنفی در کردستان تشکیل شد
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • استقلال ۱۰۰ میلیون تومان جریمه شد
  • استقلال 100 میلیون تومان جریمه شد
  • استقلال، نفت و ملوان ۳۵۰ میلیون تومان جریمه شدند
  • استقلال جریمه مالی شد
  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • ۱۳۵ پرونده تخلف حوزه دامپزشکی در استان سمنان تشکیل شد
  • شورای نگهبان، آماده دریافت گزارش تخلف احتمالی نامزد‌ها