Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@14:37:32 GMT

اولین و قدیمی ترین محله طهران

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۸۶۳۰

اولین و قدیمی ترین محله طهران

محله ابن‌بابویه قدیمی‌ترین محله طهران و ری است. این محله وسعت چندانی ندارد، ولی به دلیل در بر گرفتن بقعه و آرامستان ابن بابویه و شیخ صدوق به دفترچه خاطرات چند صدساله و به عبارتی شناسنامه ری تبدیل شده است.

به گزارش برنا؛ بقعه و آرامستان ابن بابویه و شیخ صدوق علاوه بر هویت تاریخی و زیارتی خود، مدفن انسان‌های نام‌آور زیادی هستند که بازخوانی روزگار و سرگذشت هر یک، به نوعی زوایایی از پیشینه ری باستان و محله تاریخی ابن بابویه را روایت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محله ابن بابویه دارای بافت سنتی و قدیمی ‌با کوچه پس کوچه‌های باریک آشتی‌کنان است که در٣دهه اخیر دچار تغییر و تحولات وسیعی شده و بسیاری از بناها و معابر آن نما و معماری امروزی پیدا کرده‌اند.

«مسعود امان الهی» رابط شورایاری منطقه٢٠ و دبیر شورایاری محله ابن بابویه می‌گوید : «شهرک جوادالائمه (ع) که اکنون بخش مسکونی محله ابن بابویه را تشکیل می‌دهد، در روزگاران قدیم قنات‌های جوشان و پرآبی داشت و در زمین‌های کشاورزی آن محصولات مختلفی کشت می‌کردند. شهرک جوادالائمه (ع) همان محله حسین‌آباد قدیم است که به برکت آب قنات حمام‌های خزینه‌ای پررونقی داشت.»

به قول امان ‌الهی، اهالی بروجرد بیشترین بخش جمعیت محله ابن‌بابویه را تشکیل می‌دهند و شهروندان ملایری و اصفهانی‌تبار هم در محله ابن بابویه سکونت دارند. او می‌گوید : «اغلب مهاجران ملایری به کسب قالیشویی روی آوردند و مهاجرانی که اهل اصفهان بودند در کارخانه‌های سیمان و ذوب مس، کارخانه آرد و کارخانه تولید نخ و پنبه مشغول کار شدند. »

محدوده محله ابن بابویه از سه‌راه ورامین شروع می‌شود و تا چشمه علی امتداد دارد و خیابان شهید غیوری و خیابان ابن‌بابویه از معابر اصلی محله محسوب می‌شوند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: طهران محله ابن بابویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۸۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی

استاندار خراسان رضوی گفت: چاه‌های کشاورزی این استان برای رفع چالش کم آبی در ایام تابستان به پنل‌های خورشیدی مجهز می شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، یعقوبعلی نظری امروز در مراسم سالروز تاسیس شورای اسلامی و روز شوراها اظهارداشت: در خراسان رضوی  نیاز به احیای 3هزار قنات داریم و اگر منتظر کمک دولت باشیم، برای احیای قنات ها سالها طول می‌کشد؛ لذا شوراها ظرفیت روستاها را پای کار بیاورند تا از ظرفیت مردمی برای لایروبی قنات ها و رفع چالش آب بهره مند شویم.

وی افزود: برای تثبیت جمعیت در روستاها، باید موضوع تامین معیشت و مسکن روستایی فراهم شود و یکی از نکات تاثیر گذار نیز تامین آب شرب و کشاورزی است.

نظری تصریح کرد: چاههای کشاورزی این استان برای رفع چالش کم آبی در ایام تابستان به پنلهای خورشیدی مجهز می شوند که این اقدام برای چاههای کشاورزی که شرایط تامین مالی دارند، در مدت یک ماه نصب خواهد شد؛ پس از گذر از اوج مصرف برق، تولیدات پنل نیز خریداری می‌شود و این موضوع در بلند مدت به نفع کشاورزان است.

استاندار خراسان رضوی گفت: برای تامین نیاز انرژی برقیف ایجاد و فعال سازی چهار نیروگاه تولید برق در استان برنامه ریزی شده و مجوز ایجاد 300 مگاوات برق خورشیدی نیز صادر شده است.

وی ادامه داد: شوراهای روستایی، ظرفیت ها، مسایل و راهکار برون رفت از مشکلات منطقه خود را به خوبی می‌دانند و مسئولان نیز با اتکا به این ظرفیت‌ها می‌توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند؛ در هیمن راستا مسکن و اشتغال روستایی با کمک اعضای شوراها و دهیاران در دستور کار قرار دارد تا امکان تثبیت جمعیت در روستاها فراهم شود.

نظری تصریح کرد:شوراها نماد حضور مردم در مدیریت کشور است و مصداق حضور مردم در امور مختلف تصمیم سازی به شمار می‌رود؛ قانون اساسی برای استفاده از حداکثر مشارکت مردم در انجام امور، نهاد شوراها را در نظر گرفته است و باید از نظر حقوقی و تشکیلاتی، با نگاهی بلند و مردمی، شرایطی ایجاد شود تا محصول آن رفع مشکلات مردمی باشد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • آیین گاوکشان 
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد