Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای علمای شیعه افغانستان با صدور بیانیه‌ای عملکرد رسانه‌های تفرقه‌افکن میان مذاهب اسلامی را محکوم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، شورای علمای شیعه افغانستان با صدور بیانیه‌ای عملکرد رسانه‌های تفرقه‌افکن میان مذاهب اسلامی را محکوم کرد.

متن این بیانیه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«ان هذه امتکم امة واحدة و انا ربکم فاعبدون»؛ در حقیقت همه‌ شما یک "امت"  هستید و من رب و صاحب اختیار شما هستم؛ پس مرا عبادت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(انبیا: 92)

این آیه مبارکه همه مسلمانان را (بدون کدام امتیاز و تفاوت یا طبقه‌بندی خاص) یک امت دانسته و محور اصلی وحدت «امت اسلامی» را اعتقاد به وجود الله و پروردگار یگانه می‌داند؛ به خصوص اینکه همه افراد امت اسلامی خداوند را عبادت می‌کنند و باید در عبادت او تلاش و کوشش کنند؛(با هر مذهب و مرام فقهی و کلامی که هستند). آنچه مهم است، پرستش خداوند و عبادت او است و این ملاک اصلی مسلمانی و داخل شدن در امت اسلامی است.

 اما این وحدت برای دشمنان اسلام و مسلمین غیر قابل تحمل بوده و پذیرفتنی نمی‌باشد؛ لذا برای بر هم زدن آن از هر وسیله و ابزاری استفاده می‌کنند، درحالی‌که رسانه‌ها منادی فرهنگ‌سازی هستند و سعی در تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز دارند، اما جریان‌ها و عناصر تفرقه‌افکن با ورود در عرصه رسانه (اعم از تصویری، شنیداری، نوشتاری و غیره) به فعالیت‌های سوء دست می‌یازند.

 در چند سال پسین؛ چندین تلویزیون ماهواره‌ای از کشورهای مختلف با ظاهر دفاع از اعتقادات یکی از مذاهب اسلامی بر نامه‌هایی پخش می‌کنند که نشرات ناپسند آنها به اعتقادات و ارزش‌های پیروان مذاهب دیگر اسلامی(سنی و یا شیعه) می‌تازد و آنها را مورد تخطئه و تمسخر قرار می‌دهد که از ان جمله‌ چند تلویزیون از کشور‌های عمدتا غربی به نام و ظاهر شیعی به باورها و اعتقادات برادران اهل سنّت توهین نموده، از این طریق به تفرقه و تعصب دامن می‌زنند.

 شورای علمای شیعه افغانستان از عملکرد این نوع رسانه‌ها برائت جسته، آن را محکوم می نماید و دست اندر کاران آنها را اجیرشده، یا نادان و مغرض می‌داند؛ و همچنین از مسلمانان جهان، مخصوصاً ملت متدین و فهیم افغانستان می‌خواهد که ماهیت اصلی آنها را درک نموده و فریب‌شان را نخورند.

  و متقابلاً از بزرگان و مراکز دینی و فرهنگی برادران اهل سنت خود نیز می‌خواهیم که چهره‌ اصلی رسانه‌هایی را که به نام و از آدرس اهل سنت نشرات دارند و عقاید و ارزش‌های شیعی را مورد حمله قرار می‌دهند،  معرفی نموده و دسایس آنها را برملا سازند.

 ما را باور بر این است که با آن همه تأکیدات قرآن مجید و احادیث و سنن پیشوایان اسلامی، بر وحدت و اخوت اسلامی، جایی برای دامن زدن به هیچ نوع تفرقه، تعصب و تبعیض باقی نمی‌نماند و کسانی که به چنین اعمالی دست می‌یازند، اجیر شده و یا فاسق و فاجر می‌باشند؛ زیرا،  این دستور صریح قرآن کریم است که «وَأَطِیعُواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَلَا تَنَاٰزَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِیحُكُمْ ۖ وَٱصْبِرُوٓاْ ۚ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَ ٱلصَّبِرِین».
 و بدون تردید عامل اصلی ضعف و آلام و مصایب مسلمانان در سراسر عالم عمل نکردن به مضمون این آیه‌ شریفه است.

در اخیر از فعالیت‌های رسانه‌هایی که در جهت همدلی  بین پیروان مذاهب اسلامی صورت می‌گیرد تمجید نموده، خواهان توفیق بیشتر آنها هستیم.

 والسلام علیکم و رحمت‌الله. 
 شورای علمای شیعه افغانستان
 25سرطان 1401 برابر با
 16 ذی الحجة الحرام 1443 

شورای علمای شیعه افغانستان: مطالبات شیعیان در نشست علما تصویب شودتأکید شورای علمای شیعه افغانستان بر مشارکت شیعیان در حکومتتلاش شورای علمای شیعه افغانستان برای حل مسالمت‌آمیز معضل «بلخاب»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شیعیان اخبار افغانستان شیعیان اخبار افغانستان شورای علمای شیعه افغانستان مذاهب اسلامی تفرقه افکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۹۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در نشست حجت الاسلام و المسلمین شهریاری؛ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با سیدمرتضی بختیاری؛ رئیس کمیته امداد، تفاهم‌نامه‌ای را برای توسعه فرهنگ خیر و احسان با استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری امضا کردند .

رئیس کمیته امداد در همین نشست از سابقه همکاری‌ دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق سخن گفت و از کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان یاد کرد که توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

بختیاری با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های امت اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

وی ادامه داد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

بختیاری با اشاره به استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، از آمادگی کمیته امداد برای برگزاری دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خبر داد.

وی بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، اجتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد، نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رئیس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

بختیاری تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ را در خارج از کشور ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز با اشاره به خدمات مجمع تقریب در این زمینه ، گفت: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد. مجمع جهانی تقریب نخستین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه برای کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

شهریاری اظهار کرد: در این سامانه پویش هایی برگزار و سقف نیازها بررسی می‌شود و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم. ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومان جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

وی ادامه داد: مردم کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین از ضرورت فرهنگ سازی در این زمینه سخن گفت و افزود: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد. افراد بسیاری هستند که به برخی از پویش ها علاقه دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

شبکه نیکوکاری آی محسن یا طرح خدمت رسانی جهان اسلام ، ۱۸ خدمت ارائه می دهد، خدمات آی محسن در قدم اول شامل خدمات خیریه و مشارکت در فعالیت های نیکوکارانه است و در مراحل بعدی خدماتی مانند گردشگری تقریبی ، آموزش ، فعالیت های فرهنگی ، خدمات بیمه ، خدمات سلامت و درمان ، فعالیت های کسب و کار، حمایت از اشتغال ، خانواده و سایر خدمات مورد نیاز جامعه اسلامی راه اندازی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • حمله مسلحانه به نمازگزاران شیعه در هرات
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • هدف‌گذاری شورای ششم برای توسعه متوازن شهر مشهد
  • نمره صفر رئیس شورای شهر به سازمان فرهنگی شهرداری قزوین