Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریادار ایرانی گفت: ارتقای ناو‌های پیشتیبانی رزمی و پشتیبانی ناودسته‌های پهپادبر ظرفیت بسیار قابل توجهی را به یگان‌های دریایی می‌افزاید.

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شب گذشته در برنامه تلویزیونی «صف اول» با اشاره به رونمایی ناودسته پهپادبر این نیرو اظهار داشت: ناو‌های پشتیبانی رزمی و پشتیبانی یک ظرفیتی دارند که در این حوزه کسی انتظار نداشت قابل بهره برداری باشد، آن ظرفیت هم این است که می‌توان در داخل خود همین یگان‌ها همین پهپاد‌ها را حتی تا بحث تولید هم داشت، یعنی در صورت ضرورت و وسایل پروازی بدون سرنشین قطعاً در عملیات‌هایی که انجام می‌دهند ممکن است صدمه‌ای هم ببینند، اما به سرعت در همان یگان این‌ها دوباره قابل آوردن به صحنه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: وقتی که تسلط شما صد‌ها کیلومتر افزایش پیدا می‌کند بدون این که از تجهیزاتی که ممکن است توسط دشمن رصد شود این یک نقطه قوتی است، ما در حوزه نظامی به آن اشراف هوایی می‌گوئیم و بخشی برتری هوایی می‌گوئیم که آن صیانت و سیادت هوایی در حوزه دریا اتفاق می‌افتد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: با توجه به ظرفیت‌هایی که انواع پهپاد‌ها امروز بحمدلله در نظام مقدس ما به دست توانمند جوانان برومند، با غیرت و دلسوز برای نظام و قسم خورده به خون شهدا هست، این ظرفیت ایجاد شده و ما می‌توانیم حتی ترکیبی در حوزه دریا عملیات انجام دهیم یعنی یک دسته پروازی پهپادی را از عرشه یگان‌ها به پرواز دربیاوریم، مجموعه فرماندهی- کنترل را از یک یگان به یگان دیگری منتقل کنیم یعنی صحنه را کاملاً جا به جا کنیم و هر کدام از این پهپاد‌ها یک وظیفه‌ای را عهده دار شوند برای اجرای یک مأموریت موفق.

دریادار ایرانی گفت که به طور کلی بگوییم مفهومش این است که یک دسته پروازی بلند می‌شود از یگان‌ها، این دسته می‌تواند از یک یگان بلند شود، می‌تواند از روی چند یگان بلند شود، در نهایت این‌ها در آن محدوده‌ای که باید اجرای عملیات کنند قرار می‌گیرند هر کدامشان یک وظیفه خاصی انجام می‌دهد، منظور یکی بحث شناسایی را دنبال می‌کند، یکی دیگر آن هدایت پهپاد انهدامی را به عهده می‌گیرد و یکی دیگر شرایط محیطی را از نظر اختلال‌ها و سیگنال‌ها در اختیار قرار می‌گیرد و حتی خنثی می‌کند که آن مأموریت با موفقیت کامل انجام شود، مهم این است که برد عملیاتی که ما به عنوان تسلط عملیاتی از آن یاد می‌کنیم و بحث اشراف اطلاعاتی ما صد‌ها بلکه تا حد هزار کیلومتر به بالاتر هم قابل دسترس است که این یک ظرفیت بسیار بسیار بی نظیری است.

وی درباره اهمیت انتقال پهپاد‌ها از خشکی به یگان‌های دریایی و شناور‌ها گفت: امروز ناوگروه‌های ما در فاصله دو هزار کیلومتر به بالا مستقر هستند و امنیت خطوط کشتیرانی و شاهرگ اقتصادی ما را تأمین می‌کنند. حالا فرض بفرمایید یگانی که آنجاست می‌تواند یک دسته پروازی در اختیار داشته باشد که او هم بیش از هزار کیلومتر می‌تواند برد داشته باشد؛ یعنی اشراف اطلاعاتی ما، تسلط عملیاتی ما از دو هزار کیلومتر به سه هزار کیلومتر و بیشتر ارتقا پیدا می‌کند.

به گفته ایرانی این یک بحث کاملاً ساده‌ای است که می‌شود مطرح کرد، مضافاً بر اینکه ما وابستگی مان را به خشکی کم می‌کنیم، چون یک شناور که حالا مأموریت اصلی اش مثلاً پشتیبانی- رزمی یا پشتیبانی است به عنوان پایگاه محسوب می‌شود، یعنی انگار شما یک پایگاهی را از خاک جمهوری اسلامی ایران بردید در هزاران کیلومتر در عمق اقیانوس‌ها مستقر کردید، این خودش یک عمق دیگری را در اختیار دارد و کاملاً هم صحنه عملیات و همه صحنه‌ها را جا به جا می‌تواند کند و یک دست بلند نظام مقدس خواهد بود در عرصه دریا‌ها و اقیانوس‌ها.

فرمانده نداجا اضافه کرد: البته ما نگاه اصلی‌مان و بیشتر بحث همین مقابله با تروریسم دریایی و کنترل ناامنی‌ها و حتی بحث ایمنی شناورهاست که بسیار حائز اهمیت است. به سرعت می‌توانیم در صحنه حضور پیدا کنیم، برداشت اطلاعات داشته باشیم و تصمیم‌گیری کنیم؛ یعنی به راحتی در مرکز کشور می‌توانیم در عمق سه هزار کیلومتری تصمیم‌گیری کنیم و دستور بدهیم و ابزار در اختیار ماست.

ایرانی گفت که در هنگام رونمایی از ناودسته‌های پهپادبر نیروی دریایی ارتش، ما شاهد پرتاب پهپاد از روی زیردریایی بودیم که در نوع خود، ارتقا چشمگیری به حساب می‌آید و برد و چشم و گوش زیرسطحی‌های ما را چندین برابر می‌کند. اما خب انتقادهای به حقی نیز در مورد به سطح آمدن زیردریایی برای پرتاب پهپاد و خطراتی که این عمل آن را تهدید می‌کند مطرح شد که امیردریادار ایرانی در اینجا اشاره کردند که قرار است طرحی همانند پروژه جاسک-۲ (پرتاب موشک کروز در قالب اژدر) برای پرتاب پهپاد از زیر دریا نیز تدارک و عملیاتی شود که در کلیپ بالا می‌توانید از زبان ایشان در مورد این طرح بشنوید.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: ارتش ، نیروی دریایی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارتش نیروی دریایی نیروی دریایی ارتش هزار کیلومتر پرتاب پهپاد پهپاد ها یگان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۹۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت

شناور شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه مجهز به موشک‌های برد بلند بالستیک و کروز، در جریان ماموریت خود، از مدار صفردرجه زمین عبور کرد و وارد نیمکره جنوبی زمین شد.   به گزارش  تسنیم، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.   این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.   ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.       این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه‌ سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.   علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک های بالستیک دوربرد است.   در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.   به گفته سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲هزار کیلومتری با نام «قدر۴۷۴» نیز نصب شده است.   سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیروهای دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است اما در سالهای اخیر، مامور به حضور در آبهای اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناورهای مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری در اختیار دارد.   به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آبهای دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.   در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن نیز به انجام ماموریت پرداخته بود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مرگبارترین و ترسناک ترین زیردریایی جهان در صورت وقوع جنگ بین ایالات متحده و چین(+عکس) فوجیان؛ بزرگ ترین و پیشرفته ترین کشتی جنگی چین (+فیلم و عکس) ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی

دیگر خبرها

  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • برای نخستین بار؛ ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • جنایتی که تصاویر پهپاد اسرائیلی فاش کرد
  • بمب افکن H6K نیروی هوایی چین، دوربردترین سکوی چینی‌ها برای پرتاب هر سلاح برد بلندی است (فیلم)
  • دریادار سیاری: دسترسی به دریا یک منبع بسیار مهم برای تولید قدرت و ثروت است
  • شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد
  • ۱۲ پهپاد اوکراینی در مناطق مختلف روسیه سرنگون شدند