Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین ـ مریم سرخوش: آمار ابتلا به‌سویه اومیکرون کرونا در حال افزایش است و بیماران بستری هم چند برابر شده‌اند. وزیر بهداشت از آغاز موج جدید بیماری در کشور خبر می‌دهد. حالا به تأکید متخصصان تزریق واکسن‌های یادآور برای افزایش ایمنی می‌تواند تا حدودی از ابتلا به فرم شدید بیماری، بستری در مراکز درمانی و حتی افزایش آمار فوتی‌ها جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما انتشار تصاویری از تزریق واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته در برخی مراکز واکسیناسیون منجر به تردید مردم در تزریق دوز یادآور شده است.

خبری که صحت دارد و برخی واکسن‌ها ازجمله پاستوکووک با وجود اینکه تاریخ انقضای ثبت شده روی آنها به پایان رسیده، با تمدید تاریخ مصرف از سوی سازمان غذا و دارو به مراجعه‌کنندگان تزریق می‌شود. درباره تمدید تاریخ انقضای واکسن‌های کووید -۱۹که در شرایط اضطراری مجوز مصرف گرفتند، دلایل علمی مطرح است و تزریق آنها هم هیچ خطری برای مردم ندارد. حتی درباره واکسن فایزر هم چندی پیش سازمان غذا و داروی آمریکا تصمیم به تمدید تاریخ انقضای این واکسن‌ها گرفت.

بیشتر بخوانید: 

پاسخ وزارت بهداشت به یک شایعه فراگیر درباره تاریخ واکسن‌ها کرونا | امکان ثبت واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته وجود ندارد  در مراکز واکسیناسیون کرونا واکسن‌ تاریخ‌گذشته به مردم تزریق می‌شود؟ | واکنش وزارت بهداشت

حمیدرضا اینانلو، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در این‌باره گفته واکسن‌های کووید- ۱۹ در ابتدا با مدت زمان کوتاه پایداری مثلاً ۶‌ماه توزیع شدند که به مرور و با تکمیل‌تر شدن مطالعات پایداری، ارائه مستندات و بررسی کارشناسی این زمان اکنون افزایش یافته است: «درباره واکسن پاستوکووک هم همین اتفاق رخ داد چون محصول مشابه قبلی برای آن وجود نداشت و پس از ارائه مستندات تکمیلی در سال‌جاری، تاریخ انقضای یک‌ساله برای این محصول از نظر اداره کل دارو مورد تأیید است.»

به‌گفته احمد مهری، اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی هم در بسیاری از کشورها تمدید تاریخ انقضا درباره دارو و واکسن‌هایی که در شرایطی مشابه کووید -۱۹مجوز مصرف اضطراری (EUA) دریافت می‌کنند، کاملا علمی و مرسوم است و این اتفاق چندی پیش درباره واکسن فایزر هم رخ داد.

مهری تأکید می‌کند: «اکنون در شروع پیک هفتم هستیم و باید تزریق دوز یادآور افزایش پیدا کند تا در مدت ۱۴روز افزایش ایمنی در بدن افراد رقم بخورد. اما انتشار برخی اخبار مبنی بر تزریق واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته در پایگاه‌های واکسیناسیون باعث شده که مردم تصور کنند با تزریق این واکسن‌ها مشکلاتی برای آنها به‌وجود خواهد آمد. اما درباره تزریق این واکسن‌ها توضیحات علمی وجود دارد.»

به‌گفته او براساس سیاست‌های نظام دارویی، سازمان‌های غذا و دارو در کشورهای مختلف و آژانس بهداشت سازمان ملل، درباره داروها و واکسن‌ها ۲ فاکتور پایداری و شرایط نگهداری منجر به تصمیم‌گیری درباره تاریخ انقضا و قدرت یک محصول دارویی است:‌ «شواهد علمی بررسی شده از این اسناد نشان می‌دهد که این مؤسسات شاخص‌های مختلفی دارند تا تاریخ انقضای داروها و واکسن‌ها را تمدید کنند. با بیان ساده می‌توان گفت زمانی که برخی داروها و واکسن‌ها مجوز مصرف اضطراری می‌گیرند تاریخ مصرف درج شده اولیه درباره آنها دقیق نیست. مثل واکسن‌های کووید -۱۹که در شرایط اضطراری مجوز مصرف گرفتند و عمدتا یک تاریخ انقضای ۶ماهه داشتند. درباره این واکسن‌ها کمیته‌ای تشکیل و بررسی می‌شود که پایداری محصول و قدرت عملکرد آن در زمان انقضای تاریخ مصرف اولیه چگونه بوده است. اگر شرایط نگهداری چیزی که مجوز مصرف اضطراری دارد مناسب باشد و قدرت آن همچنان مطلوب ارزیابی شود، براساس بررسی‌های علمی و دارویی و شواهد ایمونولوژی تاریخ انقضای آنها افزایش پیدا می‌کند.»

این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه به‌دلیل کاهش قدرت محصول بیولوژیک نباید مدت زمان تمدید دوباره طولانی درنظر گرفته شود، تأکید می‌کند: «تمدید تاریخ انقضا برای دارو و واکسن از سال ۲۰۱۳در بسیاری از کشورها رواج داشته است. آمریکا هم در آوریل ۲۰۲۲ (فروردین امسال) تاریخ انقضای واکسن فایزر را تمدید کرد. البته برخی کشورها هم بودند که واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته را منهدم کردند اما به لحاظ علمی و با بررسی بحث پایداری و قدرت عملکرد محصول، تاریخ انقضای واکسن‌ و دارو از ۶‌ماه تا یک سال قابل افزایش است.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا درباره واکسن پاستوکووک هم چنین ارزیابی برای تمدید تاریخ انقضا صورت گرفته، بیان می‌کند: «وزارت بهداشت در این‌باره جلساتی داشته و درباره واکسن‌هایی از جمله آسترازنکا و پاستوکووک براساس این رویکرد علمی رایج در کل دنیا بررسی‌ها را انجام داده است. به همین دلیل واکسن پاستوکووک فراتر از تاریخ انقضای ثبت شده در حال مصرف هستند. در این‌باره برای برخی واکسن‌ها دوباره برچسب‌گذاری تمدید تاریخ انقضا صورت گرفته و اما برخی واکسن‌ها این برچسب‌گذاری دوباره را نداشتند و همین باعث نگرانی مردم از تزریق واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته شده است.»

مهری همچنین درباره اطمینان از استانداردهای نگهداری واکسن‌ها در کشور می‌گوید: «ایران یکی از بهترین زنجیره‌های سرد نگهداری محصولات دارویی را در منطقه دارد و به همین دلیل شرایط نگهداری واکسن‌ها به دقت انجام می‌شود. واکسن‌های مورد استفاده در مراکز واکسیناسیون هم، تاریخ انقضای مشخص و تأیید شده از سوی سازمان غذا و دارو دارند و بعد از انجام آزمایش‌ و صدور مجوز مصرف، مورد استفاده قرار می‌گیرند. هم‌اکنون هم تاریخ مصرف این واکسن‌ها پس از بررسی مستندات ارائه شده از سوی تولیدکننده از سوی سازمان غذا و دارو تمدید شده است.»

کد خبر 691078 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران واکسن کرونا واکسن های تاریخ مصرف گذشته تزریق واکسن های تاریخ مراکز واکسیناسیون تمدید تاریخ انقضا سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت تاریخ انقضای درباره واکسن واکسن ها واکسن ها مجوز مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۱۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • تاریخ دقیق واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند